5 Πρόσφατα Νέα Που Τράβηξαν Την Προσοχή Μου, V.7

Ο Enki Bilal δημοπρατεί τα originals του τελευταίου του άλμπουμ και πιάνει τρελά ποσά, οι κληρονόμοι του Jack Kirby ξαναχτυπούν απαιτώντας να εισπράττουν δικαιώματα, ο Νίκος Κούτσης είναι ο colourist της σειράς Image United, η πρώτη σειρά comics για κινητά τηλέφωνα έρχεται από τον Lewis Trondheim, και το web comic Wide Awake γίνεται το πρώτο που βρίσκει το δρόμο του από το internet στη μεγάλη οθόνη.

jack-kirby

1. Οι κληρονόμοι του Jack Kirby διεκδικούν ξανά τα copyrights χαρακτήρων της Marvel, που δημιούργησε ο Βασιλιάς. Στον απόηχο της απόκτησης της Marvel από τη Disney -και σίγουρα η επιλογή της χρονικής στιγμής δεν είναι τυχαία- στάλθηκαν την περασμένη εβδομάδα 45 copyright-termination notices σε εταιρίες όπως η Marvel, η Disney, η Sony Pictures, η Universal Pictures, η 20th Century Fox, και η Paramount Pictures. Οι ειδοποιήσεις αφορούσαν στον τερματισμό του δικαιώματος εκμετάλλευσης χαρακτήρων που συν-δημιούργησε ο Kirby. Κάποιοι από αυτούς τους χαρακτήρες τους οποίους έχουμε δει (ή πρόκειται να δούμε) σε ταινίες, cartoons ή video-games, είναι μεταξύ άλλων οι X-Men, Avengers, Fantastic Four, Thor, Black Panther και Silver Surfer.

animalz2. Πόσα θα δίνατε εσείς για ένα Enki Bilal original; Σε δημοπρασία που έγινε το Σάββατο στο Παρίσι, 224 πρωτότυπες σελίδες του τελευταίου του άλμπουμ Animal’z, “χτύπησαν” συνολικά 930.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, τα περισσότερα κομμάτια «χτυπήθηκαν» από Γάλλους, Βέλγους και Ελβετούς. Διάβασα ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας δημιουργός comics διαθέτει όλα τα πρωτότυπα σχέδια του τελευταίου του άλμπουμ, λίγους μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία του. Παρότι δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, αδυνατώ παράλληλα και να θυμηθώ κάποια άλλη περίπτωση. Α, και να μη το ξεχάσω: το εξώφυλλο του Animal’z πουλήθηκε έναντι 36.500 ευρώ.

imageunited3. Ο Νίκος Κούτσης, θα είναι ο colorist της σειράς Image United! O γνωστός έλληνας καλλιτέχνης θα χρωματίσει την limited series έξι τευχών που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη. Σύμφωνα με ανακοίνωση στο site του Comicworld…

…δουλειά του καλλιτέχνη θα φιλοξενηθεί και στις σελίδες των τίτλων Spawn (Spawn #197), Witchblade (Witchblade #131), Invincible (Invincible #67) και Savage Dragon (Savage Dragon #153) όπου θα υπάρχουν και τα Preludes της ιστορίας Image United.Η σειρά Image United είναι μια crossover σειρά που συμμετέχουν όλοι οι δημιουργοί της εταιρίας Image με τους χαρακτήρες που έχουν δημιουργήσει! Οι Marc Silvestri, Erik Larsen, Jim Valentino, Rob Liefeld, Whilce Portacio, και Todd McFarlane θα είναι υπεύθυνοι για να σχεδιάσουν οι ίδιοι τους χαρακτήρες που δημιούργησαν μέσα στις σελίδες αυτής της περιπέτειας που θα ενώσει για πρώτη φορά όλους τους κύριους χαρακτήρες της εταιρείας. To νεότερο μέλος της Image Comics, Robert Kirkman θα είναι υπεύθυνος για το σενάριο.

Δείτε την είδηση και μάθετε περισσότερα για τη σειρά Image United, εδώ.

newiPhoneBludzee4. Ο Lewis Trondheim και ο γάτος του Bludzee κάνουν κατάληψη στα κινητά μας! Ο Bludzee είναι η πρώτη σειρά comics για κινητά τηλέφωνα, που θα διαρκέσει έναν ολόκληρο χρόνο και θα διανεμηθεί παγκοσμίως. Μάθετε περισσότερα στο post της Λήδα Τσενέ, η οποία μάλιστα μίλησε με τον Lewis Trondheim για αυτό το νέο project του!

5.  To webcomic Wide Awake βρίσκει το δρόμο για τη μεταφορά του σε ταινία, και μάλλον είναι το πρώτο που κατορθώνει κάτι τέτοιο . Το νέο εδώ, δεν είναι ότι ένα ακόμη comic πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Η πραγματική είδηση βρίσκεται στο γεγονός ότι μιλάμε για ένα ανολοκλήρωτο non-superhero webcomic! Από εκείνα που χρειάζονται έναν ή και περισσότερους τρελούς, να τα γράφουν και να τα σχεδιάζουν, χωρίς κανείς να τους πληρώνει γι αυτό;  Επειδή όμως μάλλον ανυπομονείτε να δείτε και να διαβάσετε το περί ου ο λόγος,  εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, ενώ αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το comic και τους δημιουργούς του, ακολουθήστε το πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα της Vaneta Rogers που φιλοξενεί το Newsarama.

wide-awake