3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΜΙΚΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ – Πρόσκληση προς τους εκδότες fanzines και underground comics.

To 3o Συνέδριο Κόμικς στη Μυτιλήνη είναι γεγονός! Μάθετε περισσότερα στο δελτίο Τύπου που λάβαμε…

iconotopiaΤο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και η ICONOTOPIA (η ερευνητική ομάδα του Τμήματος, για την μελέτη της Ιστορίας και Θεωρίας των Κόμικς) διοργανώνουν το 3ο Συνέδριο Κόμικς, με τίτλο: “Fearful Symmetry: Κόμικς, Πολιτική και Νέες Τεχνολογίες, από Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου έως Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2009, στη Μυτιλήνη.

Θεωρώντας πως οι ανεξάρτητες και αυτοχρηματοδοτούμενες εκδόσεις κόμικς στην Ελλάδα αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ζωντανά κομμάτια της εγχώριας σκηνής και επιθυμώντας να δώσουμε την ευκαιρία στους δημιουργούς να προωθήσουν τη δουλειά τους σε ένα, όσο το δυνατό, ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, αποστέλλουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους δημιουργούς και εκδότες ανεξάρτητων αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων κόμικς (ναι, για τους fanzin-αδες μιλάμε) να παρουσιάσουν και να διαθέσουν τα έντυπα τους, κατά τις ημέρες εργασιών του συνεδρίου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να στείλουν ένα e-mail στη διεύθυνση που αναγράφεται παρακάτω και να μας ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους. Για λόγους χωροταξικής διαμόρφωσης του χώρου όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ακριβώς τον αριθμό των συμμετεχόντων, ώστε να ρυθμιστούν εγκαίρως οι απαραίτητες λεπτομέρειες. Συνεπώς, περιμένουμε να μας ενημερώσετε το αργότερο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2009.

Οι εκδηλώσεις και οι ομιλίες του 3ου Συνεδρίου Κόμικς θα διεξαχθούν στο Λόφο Ξενία, είναι ανοιχτές στο κοινό όλων των ηλικιών και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Και μια διευκρίνιση:

Στα πλαίσια του συνεδρίου πραγματοποιείται και η έκθεση κόμικς με τίτλο «Οράματα σε άσπρο και μαύρο: κόμικς, πολιτική και Νέες Τεχνολογίες».  Ο αρχικά προγραμματισμένος κατάλογος της έκθεσης  δεν θα τυπωθεί (τουλάχιστον σε αυτή τη φάση) γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα για μία παράταση στην υποβολή των έργων. Όσοι λοιπόν δημιουργοί καθυστέρησαν ή δεν πρόλαβαν να στείλουν τα έργα τους και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έκθεση, μπορούν να στείλουν τις ιστορίες τους μέχρι 10 Οκτωβρίου 2009. Θυμίζουμε πως μιλάμε για ασπρόμαυρα ΔΙΣΕΛΙΔΑ ή ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΑ έργα, σε μέγεθος Α3 ή Α4, πάνω στις θεματικές του συνεδρίου. Καθώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια της μεταφοράς των έργων, συνιστούμε στους δημιουργούς να στείλουν τα έργα τους ασφαλισμένα ή, κατά προτίμηση, με courier, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Όλα τα έργα θα επιστραφούν στους δημιουργούς τους με το πέρας της έκθεσης. Υπενθυμίζουμε πως οι θεματικές ενότητες  του συνεδρίου είναι οι ακόλουθες:

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
• Πολιτικά κόμικς
• Πολιτική φαντασία (Political Fiction)
• Οι υπερήρωες στη σύχρονη πολιτική πραγματικότητα
• Το προσωπικό είναι πολιτικό. Σύγχρονες μικρές τραγωδίες
• Χιούμορ και Πολιτική
• Ιδεολογικά Αδιέξοδα
• Κόμικς και Νέες Τεχνολογίες. Νέα Μέσα έκφρασης;
• Κόμικς και Νέες Τεχνολογίες. Μικτές πραγματικότητες (mixed realities)
• New Media Art – Digital Art – Virtual Art. Τα κόμικς ως υλικό, ως μήνυμα, ως περιεχόμενο
• Η πολιτική έκφραση στη γλώσσα των κόμικς

Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και αποστολή έργων:
Πάνος Κρητικός (για την Ομάδα ICONOTOPIA)
Μυκόνου 20
Μυτιλήνη, ΤΚ 81100
Λέσβος
E-mail:
enatidiastasi@hotmail.com
Κινητό: 6979094167

Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνήσετε με:
Εύη Σαμπανίκου (για την Ομάδα ICONOTOPIA)
Μόνιμη Επίκουρος Καθηγήτρια
Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας – Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Αλκαίου και Θεοφράστου
811 00 ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Γραφείο: 22510 36618
Κινητό: 6944792720
Fax: 22510 36609
URL:
http://www.aegean.gr/culturaltec
E-mail: e.sampanikou@ct.aegean.gr

(Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων της Εύης Σαμπανίκου, η επικοινωνία με τους δημιουργούς και τις εκδοτικές ομάδες θα γίνεται, από τώρα και στο εξής, με τον Πάνο Κρητικό. Τα στοιχεία επικοινωνίας με την κ. Σαμπανίκου ισχύουν ακόμα, αλλά, για οτιδήποτε άμεσο, προτιμήστε την πρώτη διεύθυνση.)