5 Πρόσφατα Νέα Που Τράβηξαν Tην Προσοχή Μου, V.11

Παρότι αυτή η στήλη έχει regular writer (Ηλίας Κατ. speaking) σχεδόν από την αρχή είχα προτείνει στους συνεργάτες του Comicdom ότι όποιος θέλει να γράψει τη στήλη ως guest writer, είναι κάτι περισσότερο από καλουδεχούμενος. Πρώτος, και θέλω να πιστεύω όχι τελευταίος, ο Άρης Κώτσης, προτείνει 5 νέα που τράβηξαν την προσοχή Του. Enjoy, και τα ξαναλέμε μαζί το Σάββατο!

Dodgem-Logic-issue-11. Το επόμενο αναπάντεχο project του Alan Moore (με την κόρη του Leah) είναι ένα ολοκαίνουριο underground περιοδικό με τίτλο Dodgem Logic που θα περιέχει κάθε είδους άρθρο (όπως συνταγές μαγειρικής μέχρι ιατρικές συμβουλές και οδηγίες για το πώς να επιβιώσετε με τα ελάχιστα χρήματα) όπου θα συμμετέχουν διάφοροι συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες. Ο ίδιος ο Moore θα γράφει ένα άρθρο για την ιστορία των underground εκδόσεων ενώ ο Kevin O’ Neill θα συνεισφέρει με φρέσκο artwork. Το πρώτο τεύχος θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες από την Knockabout.

2. Το LOGICOMIX φαίνεται να τα πηγαίνει εξαιρετικά στο εξωτερικό από πλευράς πωλήσεων. Βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων softcover graphic novels των NEW YORK TIMES και πολύ καλές κριτικές από σχετικούς και άσχετους με τα comics. Η είδηση λοιπόν είναι ότι πήρε και μια εξαιρετικά κακή κριτική από τον Douglas Wolk, έναν άνθρωπο που ξέρει πολύ καλά τα comics

PBmargie

3. Οι Bradleys βρίσκουν το δρόμο για τη μικρή οθόνη; Ο Peter Bagge έχει κλείσει συμφωνία με τη Fox για ένα πιλοτικό επεισόδιο και εμείς αναμένουμε με αγωνία για το αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε πως οι Bradleys (όπως έχει ομολογήσει και ο Matt Groening) ήταν η βασική επιρροή για τους Simpsons… Στο VARIETY μάλιστα μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες. …και μια που μιλάμε για τους Simpsons. Η Margie Simpson θα βρεθεί στο εξώφυλλο του PLAYBOY (και όχι μόνο στο εξώφυλλο).

4. Ίσως έχετε δει στο ελληνικό MTV το Talk@Playground όπου εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους καλλιτέχνες συνομιλούν. Αυτό που βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δεν ήταν (προφανώς) το επεισόδιο με τη Lady Gaga ή αυτό με τον Marilyn Manson αλλά αυτό που ο Pete Wentz (μπασίστας των Fall Out Boy) μιλά με τον… *drumroll* Chris Ware… Είναι αλήθεια … μπορείτε να δείτε τα video εδώ.

5. Υπάρχουν κάποια νέα που αρκούν για να μου χαλάσουν τη μέρα. Όπως η ανακοίνωση της Adhouse ότι το FCHS δεν συγκέντρωσε αρκετές παραγγελίες οπότε και η έκδοση του ακυρώνεται…  Πάντως δεν πιστεύω να συμβεί κάτι αντίστοιχο για το AFRODISIAC που θα κυκλοφορήσει (βρίσκεται στο Previews Picks αυτού του μήνα) . Δείτε παρακάτω το video που φτιάξανε στην Adhouse για να το προωθήσουν.