ASTROBOY: The Film, The Trailer, The…3D..?!

Βαθύς αναστεναγμός… Γιατί να έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα με τις αμερικανικές μεταφορές manga/anime; (Ίσως και γενικότερα να έχω πρόβλημα με τις μεταφορές έργων της 9ης Τέχνης και του animation σε αντίστοιχα της 7ης Τέχνης…)

Astro_boy_ver7

Νομίζω ότι το trailer αυτό το έχει ξαναβάλει ο Θωμάς, αλλά, μια και η ταινία βγήκε τώρα στις αμερικανικές αίθουσες, είναι επίκαιρο.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s8H6j6afuOM[/youtube]

Έξτρα πόντοι για τον Osamu Tezuka με το μπερεδάκι του, αλλά το trailer μου φαίνεται απίστευτη αμερικανιά (συγνώμη για τον όρο – μου αρέσει η αμερικανική κουλτούρα, αλλά μερικές φορές με απωθεί αυτό το… στιλ που μόνο ως “αμερικανιά” μπορώ να το προσδιορίσω) και δεν ξέρω αν θα ήθελα να το δω στον κινηματογράφο. Σίγουρα, το ASTROBOY είναι πολύ παλιό manga/anime και χρειάζεται σε κάποια σημεία καινούρια οπτική, αλλά η όλη αίσθηση που μου βγάζει δεν με τραβάει καθόλου.

astroboy2

Αν τυχόν νιώθετε κι εσείς έτσι όπως εγώ, τότε σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να διαβάσετε το PLUTO, του Naoki Urasawa, το οποιο αποτελεί “διασκευή”, ας πούμε, μιας ιστορίας από το αυθεντικό TETSUWAN ATOMU, με τον δημιουργό του MONSTER να τη χειρίζεται με σεβασμό στον εκλιπόντα “Θεό” των ιαπωνικών comics. Είναι πραγματικά ένα απίστευτο έργο. (Και επειδή συνέχεια το αναφέρω περιστασιακά, υπόσχομαι πως σύντομα θα κάνω μια πιο λεπτομερή παρουσίασή του.)

Pluto-Comparison