Νέα Που Τράβηξαν Και Τη Δική Μου Προσοχή (Not the real thing!)

Κλέβοντας λίγο την πραγματικά έξοχη ιδέα του φίλτατου Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και ακολουθώντας το παράδειγμα του Frank Miller, ο οποίος στη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει δήλωνε, “κλέβω από τους καλύτερους”, θα ήθελα και εγώ να μοιραστώ μαζί σας κάποια νέα που μου τράβηξαν την προσοχή.

Το καινούριο τεύχος του NEW YORKER κυκλοφορεί όχι μόνο με εξώφυλλο του Chris Ware, αλλά και με τετρασέλιδο comic του, με τίτλο “Unmasked”, το οποίο, σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να βρείτε το περιοδικό, υπάρχει εδώ.

091102_warer18964

Θυμάστε που σε προηγούμενο post σας είχα μιλήσει για το BOOK OF GENESIS του Robert Crumb; Οι τυχεροί φάνς στην Αμερική έχουν τη χαρά από τις 24 Οκτωβρίου έως και τις 7 Φεβρουαρίου (του επόμενου χρόνου) να απολαύσουν original artwork από το comic, στην έκθεση που διοργανώνει το Hammer Museum. Μάλιστα, στις 29 Οκτωβρίου, ο Crumb έδωσε μια διάλεξη/συζήτηση παρέα με τη Francoise Mouly. Ζήλεια!!!

0

Και για όσους δεν μπορούν να βρεθούν στην Αμερική για την έκθεση, το περιοδικό δημοσιεύει μια σειρά από σκίτσα του Crumb, τα οποία αναπαριστούν ένα μεγάλο ποσοστό όλων των γυναικείων τύπων που δημιούργησε με το (διεστραμμένο να το πω; άκρως δημιουργικό να το πω;) μυαλό του.

arss_crumb_03_hΤέλος, η Drawn and Quarterly κυκλοφόρησε έναν πανέμορφο τόμο (τον πρώτο από τους δύο) του αγαπημένου παιδικού comic από τη δεκαετία του ’60, MELVIN MONSTER, του John Stanley, γνωστού ως σεναριογράφου του πασίγνωστου LITTLE LULU.

4061337809_b531024db0_o