5 Πρόσφατα Νέα Που Τράβηξαν Την Προσοχή Μου, V.15

Η οικονομική κρίση χτυπάει τη Euro Disney και το φεστιβάλ της Angouleme, οι Τύπου Καταδότες φιλοδοξούν να προστατεύσουν τα copyrights σκίτσων και έργων τέχνης, ο Alan Moore γράφει το λιμπρέτο της νέας rock όπερας των Gorillaz, κι αυτά ενώ ξεσπάει ένας ετεροχρονισμένος πόλεμος ανάμεσα στον σκηνοθέτη του X-Men: Last Stand και τους geeks!

  • 1. Οι Τύπου Καταδότες και η δύσκολη αποστολή τους!

Ένα ελληνικό blog που εμφανίστηκε μόλις πριν από μερικές μέρες και ονομάζεται Τύπου Καταδότες, φιλοδοξεί συμφωνα με τους συντελεστές του να βοηθήσει στην μείωση των κρουσμάτων παράνομης δημοσίευσης έργων τέχνης (σκίτσα, φωτογραφίες κτλ) σε παντός τύπου έντυπα αλλά και στο internet. Οι Τύπου Καταδότες καλούν οποιοδήποτε αναγνώστη αντιληφθεί μια δημοσίευση χώρις όνομα δημιουργού να στέλνει ένα email στο blog, υποδεικνύοντας το Μέσο και τη σελίδα που βρισκόταν το σκίτσο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το συγκεκριμένο blog και τους στόχους του, εδώ.

typoy_katadotes

  • 2. Ο Alan Moore γράφει το λιμπρέτο της νέας rock όπερας των Gorillaz…

Gorillaz_-_Feel_Good_Inc…όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο συγγραφέας στο Mustard magazine. Το πιο πρόσφατο show των Gorillaz (Damon Albarn και Jamie Hewlett) είχε τίτλο Monkey: Journey to the West, και ήταν μια από τις επιτυχίες του 2007, καθώς οδήγησε σε μια σειρά animated spots για την κάλυψη του BBC στους Ολυμπιακούς του 2008 στο Πεκίνο. Ο Moore δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι είναι οπορτουνιστής, καθώς πρότεινε ήδη στους Gorillaz μια ευρύτερη συνεργασία με το νέο περιοδικό του, Dodgem Logic.

  • 3. Θα πραγματοποιηθεί τελικά η φετινή Angouleme;

Όπως σας ενημερώσαμε κάποιες μέρες πριν, από αυτή τη στήλη, το ιστορικό φεστιβάλ της Angouleme, κινδυνεύει φέτος με ακύρωση και δυστυχώς τα πράγματα δεν έχουν βελτιωθεί προς το καλύτερο. Σύμφωνα με το Comics Reporter και τον Bart Beaty, μεγάλοι εκδότες όπως η Casterman δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μεγαλύτερο ποσό για τα περίπτερά τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του φεστιβάλ, υποστηρίζοντας ότι τα έξοδα είναι ήδη μεγάλα, ενώ οι τοπικοί φορείς επαναλαμβάνουν ότι η πόλη των 43.000 κατοίκων δεν μπορεί να σηκώσει οικονομικό βάρος που να υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ που ήδη δίδεται για την εκδήλωση. Απομένουν τρεις εβδομάδες μέχρι την press conference κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα μεγάλα events και οι εκθέσεις του φεστιβάλ, και όλοι παρακολουθούν την αντίστροφη μέτρηση με κομμένη ανάσα…

  • 4. Ρεκόρ επισκεπτών με… ζημιές για τη Euro Disney!

Ζημίες ύψους 55,5 εκατ. ευρώ κατέγραψε για τη χρήση 2008-2009 η Euro Disney, παρά τον αριθμό-ρεκόρ επισκεπτών για το ίδιο διάστημα. Η σημαντική αύξηση των Γάλλων και Βέλγων επισκεπτών δεν κατόρθωσε να αντισταθμίσει τη μείωση στον αριθμό των τουριστών που προέρχονται από την Ισπανία και τη Βρετανία, καθώς και τη μείωση του αριθμού διανυκτερεύσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες στο in.gr.

  • 5. Ο σκηνοθέτης του X-Men: Last Stand “τα χώνει” στους comic book geeks…

x_men-the_last_stand..απαντώντας στην κατηγορία ότι η ταινία του κατέστρεψε την κινηματογραφική βιωσιμότητα των X-Men:

“If I buried the franchise how the f— did they make a ‘Wolverine’?” Ratner argued. “I mean, that’s ridiculous. And they’re making three other f—ing ‘X-Men’ movies. Mine kept the franchise alive!”

…για να συνεχίσει λέγοντας:

“You can’t make these people happy,” he said. “I’m kind of the anti-Christ to these comic book geeks. Every single person that wrote s— went to see that movie multiple times because a movie doesn’t gross [$200 something million] unless people go to see it more than once.”

Όλα αυτά έγιναν σε πρόσφατη συνέντευξη του Brett Ratner στο Digital Spy.

…ενώ αν αναρωτιέστε πως θα ήταν το X-Men: Last Stand αν το σκηνοθετούσε ο Bryan Singer, ο σεναριογράφος του X2, Michael Dougherty, δίνει στην ιστοσελίδα The Geek Files, τη δική του εκδοχή πάνω στην τρίτη κινηματογραφική εμφάνιση των X-Men.