KING OF WOLVES

king-of-wolves-coverWriter: Buronson
Artist: Kentaro Miura
Publisher: Dark Horse

Φανταστείτε ότι έχετε διαβάσει και τον τελευταίο τόμο BERSERK που έχετε στο ράφι σας και μένει ακόμα πολύς καιρός μέχρι να έρθει ο επόμενος. Μεγάλη πίκρα, έτσι; Ευτυχώς, όμως, είχατε φροντίσει και είχατε παραγγείλει εκείνα τα δυο τομάκια, το JAPAN και το KING OF WOLVES, ακριβώς για μια τέτοια στιγμή. Οι πιο παλιοί αναγνώστες, μπορεί να θυμούνται το review του Ανδρέα Μιχαηλίδη για το JAPAN, αλλά έτσι κι αλλιώς θα σας πρότεινα να του ρίξετε μια ματιά, καθώς τόσο εκείνο όσο και το KING OF WOLVES θεωρώ ότι δεν πρέπει να λείπουν από την συλλογή κανενός fan του Miura.

Εάν αναρωτιέστε τι σόι review μπορεί να είναι αυτό, που ξεκινάει με την ετυμηγορία αντι να καταλήγει με αυτή, επιτρέψτε μου να διευκρινήσω ότι πρωτού κάτσω μπροστά στον υπολογιστή μου, πριν καν τα δάχτυλά μου αγγίξουν το πληκτρολόγιο, φρόντισα να πυροβολήσω την αντικειμενικότητά μου ανάμεσα στα μάτια, ώστε να μπορέσω απερίσπαστος να συνεχίσω το έργο μου. Ναι, ομολογώ ότι όπου εμφανίζεται αυτό το όνομα, μεροληπτώ και όχι, δεν ντρέπομαι καθόλου για αυτό.

Το KING OF WOLVES, για όποιον θέλει, ντε και καλά, να μάθει περί τίνος πρόκειται και δεν με εμπιστεύεται τυφλά, ανήκει στο χώρο της ιστορικής φαντασίας και μιλάει για τον γνωστό σε όλους Genghis Khan, ή περίπου… Ο Kengo Iba, πρωταθλητής στο kendo και ιστορικός, εξαφανίζεται μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο δρόμο του μεταξιού. Η καλή του, η Kyoko, δεν αντέχει τη μοναξιά και αποφασίζει να πάει να τον βρει, μόνο που με κάποιον μυστηριώδη τρόπο, καταλήγει να κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και βρίσκεται κάπου στον 13ο Αιώνα, την εποχή που ο Genghis Khan τρομοκρατούσε όλη την Ασία. Το τι θα ακολουθήσει μετά, δεν θα το μάθετε από μένα, αλλά θα πρέπει να αναζητήσετε και να διαβάσετε τον τόμο.

Το σχέδιο στο KING OF WOLVES είναι παραπάνω από γνώριμο σε όσους έχουν διαβάσει έστω και έναν τόμο BERSERK στη ζωή τους – σατανικά γνώριμο μπορώ να πω.  Ο Miura, αν και μόλις 23 ετών τότε, φαίνεται να έχει κατασταλάξει στο στυλ και την τεχνική του, δύνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα υπερμεγέθη σπαθιά. Όσοι παρακολουθούν το BERSERK μπορούν να διακρίνουν σημάδια βελτίωσης του Miura, αλλά αυτά αφορούν μόνο σε λεπτομέρειες και όχι στην γενικότερη φόρμα του. Αυτό που επίσης είναι εμφανές, είναι ότι ο Miura δούλευε στο μυαλό του ήδη το BERSERK (είχε, άλλωστε, δημοσιεύσει και το BERSERK PROTOTYPE, εκείνη την εποχή) με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί ιδέες, αλλά και χαρακτήρες, τόσο στο KING OF WOLVES όσο και στο JAPAN, που κάνουν την εμφάνισή τους και αργότερα.

king-of-wolves-003Ο τσαντισμένος τύπος που φαίνεται πιο πάνω, είναι εκπληκτικά ίδιος με τον Gatsu, έτσι δεν είναι; Η Kyoko από την άλλη, μοιάζει απίστευτα με την Casca…

king-of-wolves-008

Το σενάριο, πάλι, δεν πρόκειται να απογοητεύσει κανέναν που έχει διαβάσει FIST OF THE NORTH STAR. Ο Buronson, εδώ, δεν είναι τόσο κάφρος, αλλά δεν λείπουν τα επικά ξεκοιλιάσματα, το αίμα, αλλά και οι ανατροπές στην πλοκή. Ειδικά το τελευταίο έχει μεγαλύτερη αξία, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για έναν μόνο τόμο.

Μπορεί να είμαι μεροληπτικός, αλλά αυταπάτες δεν τρέφω. Μάλλον δύσκολα θα το πρότεινα σε κάποιον που δεν του άρεσε το BERSERK, γιατί στην πραγματικότητα πρόκειται σχεδόν για το ίδιο πράγμα. Όσοι από εσάς δεν έχετε διαβάσει ποτέ BERSERK, μπορείτε να του ρίξετε μια ματιά και αν τελικά σας αρέσει, μπορείτε άφοβα να πάρετε και το BERSERK. Τέλος, για τους BERSERK fans, ισχύει αυτό που είπα στην αρχή: Οπωσδήποτε προσθέστε το στην συλλογή σας!