5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ * – V.18

Ο Todd McFarlane παραχωρεί συνέντευξη στο Newsarama για τον Spawn και τη σειρά Image United, η Angouleme ανακοινώνει τα 5 άλμπουμς που θα διαγωνιστούν για το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του φεστιβάλ, το Comics Reporter προτείνει μια εξαιρετική λίστα αγορών για τις γιορτές, ενώ μαθαίνουμε για την απώλεια του illustrator, Sonny Trinidad, καθώς ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση του Comicdom.gr για τα 100 comics της δεκαετίας!

* Η στήλη μετονομάζεται από “5 Πρόσφατα Νέα Που Τράβηξαν την Προσοχή Μου“, σε  “5 Πρόσφατα Νέα“. Όχι γιατί αποχωρεί η προσοχή μου από τη διαδικασία -ελπίζω- αλλά για προφανείς λόγους συντομίας.

  • 1.Αυτά είναι τα 5 άλμπουμς που διαγωνίζονται φέτος στην Angouleme.

Η επιτροπή κριτικών και δημοσιογράφων του φεστιβάλ ανακοίνωσε τις φετινές υποψηφιότητες για το Μεγάλο Βραβείο:

DIEU EN PERSONNE (Delcourt)
του Marc-Antoine Mathieu.
dieuunpersonne
DROIT DU SOL (Casterman)
του Charles Masson.
droitdusol

IL ETAIT UNE FOIS EN FRANCE T.3 : HONNEUR ET POLICE (Glénat)
των Sylvain Vallée και Fabien Nury.
iletaitunfois

NOTRE MERE LA GUERRE T.1 : PREMIERE COMPLAINTE (Futuropolis)
των Maël και Kris.
notremere

REBETIKO : LA MAUVAISE HERBE (Futuropolis)
του David Prudhomme.
lamauvaiseherb

  • 2. Το Comics Reporter προτείνει 100+ λόγους για να ξοδέψουμε, αγοράζοντας comics…

…στους εαυτούς μας ή στους άλλους. Όπως πάντα οι λίστες του Comics Reporter έχουν εκτός από ψυχαγωγικό, και ενημερωτικό χαρακτήρα, αφού πάντα μαθαίνουμε για σειρές, paperbacks ή graphic novels που σίγουρα κάτι αξίζουν. Πάμε scroll down και κρατάμε σημειώσεις!

  • 3. Έφυγε από τη ζωή ο illustrator, Sony Trinidad.
  • sonnytrinidadΓνωστός επίσης και ως Celso Trinidad, ο σχεδιαστής από τις Φιλιππίνες εργάστηκε μεταξύ άλλων και στην αμερικανική αγορά των comics, σε τίτλους όπως CONAN THE BARBARIAN, DRACULA, MORBIUS, BLOODSTONE και DEADLY HANDS OF KUNG FU. Λεπτομέρειες και δείγματα δουλειάς του Trinidad, στο KOMIKERO DOT COM.

  • 4.  Συνέντευξη του Todd McFarlane στο Newsarama…

…σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος ο McFarlane, ένας από τους συν-ιδρυτές της Image Comics, μιλάει για το “τζαμάρισμα” δημιουργών και χαρακτήρων που συντελείται στη σειρά IMAGE UNITED, ενώ στο δεύτερο μέρος, ο δημιουργός μιλάει για τον Spawn, το franchise του χαρακτήρα εκτός του χώρου των comics, καθώς και για τα σχέδιά του για animated series και ένα live action film.

Spawn-McFarlane

  • 5. Τα 100 Comics της Δεκαετίας από το Comicdom.gr

Book questionΤη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές απέχουμε μόνο μερικές ώρες από την αποκαλύψη της πρώτης δεκάδας (θέσεις 100-91), με βάση τις ψήφους των συντακτών και συνεργατών του comicdom.gr.  Ελπίζουμε η λίστα με τα 100 comics που κυκλοφόρησαν από το 2000 μέχρι το 2009 και σας προτρέπουμε να ανακαλύψετε, να σας διασκεδάσει τις επόμενες μέρες όπως διασκέδασε κι εμάς καταρτίζοντάς τη. Κι αν σας αφήσει κι άφραγκους (όπως άφησε και κάποιους από μας)… ε, δεν είναι κάτι που δεν το λες αναμενόμενο!