PREVIEWS PICKS (DEC09): The “Green Pages”

Αυτό το μήνα είμαι εγώ αυτός που έχει τη χαρά να ξεφυλλίσει μαζί σας τις πράσινες σελίδες του PREVIEWS.  Να μην ξεχνάτε πως σύντομα θα ακολουθήσει και ένα post  με επιλογές από τους Premier Publishers (Marvel, DC κτλ)  αλλά και ένα post με manga επιλογές από κάποιον από τους ειδικούς- Mangoλόγους του Comicdom.

CaptainSwing

CAPTAIN SWING (Avatar Press, pg 200, $3.99)
Άλλο ένα project από τον Warren Ellis στην Avatar όπου τους τελευταίους μήνες έχει γράψει περισσότερες νέες σειρές από όσες μπορώ ή θα ήθελα να θυμάμαι. Αυτή έχει ως θέμα “Ηλεκτρισμός και πειρατές” και αποτελεί ενα ακόμα mix από τεχνολογία, κάποιο δημοφιλές genre και Βικτωριανή Αγγλία.  Όμορφα στημένο το εξώφυλλο αν και το artwork του Raulo Caceres (CRECY) δε με ψήνει και πάρα πολύ…

WALT DISNEY’S VALENTINES CLASSICS HC
H Boom εκδίδει Disney τίτλους σα να μην υπάρχει αύριο… Από τα (εξ Ιταλίας) Disney-fantasy ή Disney-superhero comics που κατακλύζουν τις σελίδες του PREVIEWS θα προτιμήσω αυτή την όμορφη έκδοση που περιέχει ιστορίες των δασκάλων Carl Barks, Floyd Gottfredson, Dan Jippes και Romano Scarpa (καλά, ο Jippes δεν είναι τόσο καλος όσο οι υπόλοιποι, αλλά anyway)

TEMPERANCE (Fantagraphics, pg 234, $22.99)
Την Cathy Malkasian την γνωρίσαμε με το ιδιαίτερα επιτυχημένο και βραβευμένο PERCY GLOOM.  Τώρα επιστρέφει με το νέο της graphic novel, καταθέτοντας την άποψη της για τον τρόπο που οι αντιπαλότητες και ο πόλεμος είναι τμήμα της ανθρώπινης φύσης.

SmilinEdSEARCH FOR SMILIN’ ED (Fantagraphics, pg 234, $16.99)
Οι νέες κυκλοφορίες του Kim Deitch είναι πάντα σημαντικά εκδοτικά γεγονότα. Εδώ βρίσκουμε για πρώτη φορά συγκεντρωμένη την ιστορία που είχε πρωτοεκδοθεί στις σελίδες του ZERO ZERO μαζί με έξτρα υλικό όπου αποκαλύπτεται πως θα συναντήσουμε τον Waldo μετά το ALIAS THE CAT.  Όπως έγραψε πολύ πρόσφατα και ο Βασίλης Σάκκος : “Ο Kim Deitch, ένας από τους πιο ουσιαστικά μάχιμους καλλιτέχνες εκ των πρωτεργατών του κινήματος των underground comix, συνεχίζει να παράγει εκπληκτικά ποιοτικές δουλειές / κυήματα του μονολιθικού οράματός του”.

PENNY CENTURY (Fantagraphics, pg 235, $18.99)
Η Fantagraphics έχει βάλει μάλλον σκοπό να χαλάσουμε και τα τελευταία ευρώ που έχουμε στις τσέπες μας. Έτσι κυκλοφορεί μια ακόμα συλλογή ιστοριών του Jaime Hernandez στο νέο ιδιαίτερα χορταστικό και αρκετά οικονομικό format που κυκλοφόρησαν και τα MAGGIE THE MECHANIC, THE GIRL FROM H.O.P.P.E.R.S. και PERLA LA LOCA. Στο PENNY CENTURY συγκεντρώνονται οι ιστορίες του ομότιτλου limited series αλλά και το WHOA NELLIE! και επιλεγμένες ιστορίες από το LOVE AND ROCKETS.

SmileSMILE (Graphix, pg 234, $10.99)
Ένα coming-of-age-dental-drama για ένα κορίτσι που σε ένα ατύχημα κατέστρεψε τα μπροστινά της δόντια. H Raina Telgemeier είναι η δημιουργός του  BABYSITTER’S CLUB (το οποίο έχω ακούσει πως είναι το ιδανικό comic για να δώσεις στη μικρή σου αδερφή ή ανιψιά).  Μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του SMILE εδώ. Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και νομίζω πως η softcover έκδοση του είναι και ιδιαίτερα συμφέρουσα.

THE INVINCIBLE GENE COLAN (The Hero Initiative, pg 238, $19.99)
Δε νομίζω να αποκτήσω αυτή εδώ την έκδοση με θέμα το artwork του πολύ μεγάλου Gene Colan αλλά σίγουρα θα ήθελα να της ρίξω μια ματιά. Σε κάθε περίπτωση πάντως, σκεφτείτε το καλά πριν την προσπεράσετε, γιατί στο solicitation γράφει πως έχει γίνει σε ειδική συμφωνία με τη Marvel και για αυτό δεν πρόκειται να ξαναεκδοθεί.

AmeliaEarhartAMELIA EARHART: THIS BROAD OCEAN (Hyperion Books, pg 238, $17.99)
Είχαμε καιρό να δούμε κάποια νέα δουλειά από το CENTER FOR CARTOON STUDIES και την Hyperion.  Μετά από τα πολύ καλά comics για τον Houdini, τον Satchel Paige και τον Thoreau κυκλοφορεί τώρα και μια βιογραφία της Amelia Earhart από τον πολλά υποσχόμενο  Ben Towle. Για να δούμε…

DAN DE CARLO’S JETTA (IDW, pg 250, $21.99)
Είναι η χρυσή εποχή των reprints και για αυτό έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε αυτή εδώ την επανέκδοση της JETTA του τεράστιου Dan DeCarlo, στα πλαίσια της νέας σειράς THE LIBRARY OF GOOD GIRL ART. Υπάρχει μάλιστα και μια εισαγωγή από τον Craig Yoe και pinups καλιτεχνών όπως ο Bruce Timm και ο Ashley Wood, που κάπως δικαιολογούν την υψηλή τιμή του hardcover.

GrimjackGRIMJACK OMNIBUS (IDW, pg 254, $24.99)
Μόνο τα καλύτερα έχω ακούσει για αυτήν εδώ τη σειρά των John Ostrander και Tim Truman, αλλά δεν έτυχε να αποκτήσω ακόμα τα (πολύ φτήνά) αυθεντικά τευχάκια της First. Πάντως, αν καλώς καταλαβαίνω πως αυτή εδώ η συλλογή που συγκεντρώνει τις ιστορίες από τα STARSLAYER #10-17 και GRIMJACK# 1-13 είναι έγχρωμη, τότε μάλλον πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα και αρκετά συμφέρουσα πρόταση.

ON THE ODD HOURS (NBM, pg 256, $14.95)
Στα πλαίσια της σειράς comics που εκδίδει το μουσείο του Λούβρου και μετά το GLACIAL PERIOD του Nicolas De Crecy, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να διαβάσουμε στα αγγλικά και αυτό εδώ το comic του Eric Liberge, με θέμα μια νυχτερινή περιήγηση στο Μουσείο και με εκθέματα που ζωντανεύουν. Σίγουρα περιμένω πολύ όμορφες εικόνες από έναν artist σαν τον Liberge…

RogueTrooperJUDGE DREDD: COMPLETE CASE FILES VOLUME ZERO (Rebellion, pg 261, $ 26.99)
ROGUE TROOPER: TALES OF NU EARTH VOLUME 1 (Rebellion, pg 261, $ 23.99)

Συμπαθώ ιδιαίτερα αυτές εδώ τις επανεκδόσεις των κλασικών comics του 2000AD, μια που μέσα σε αυτές βρίσκονται κάποιες από τις πιο αγαπημένες ιστορίες μου.

Αυτό το μήνα κυκλοφορεί ένα volume με ξεχασμένες ιστορίες του DREDD, οι οποίες δεν βρέθηκαν στα υπόλοιπα CASE FILES αλλά και το πρώτο volume ιστοριών του ROGUE TROOPER (ή ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΥ για τους αναγνώστες του ΑΓΟΡΙ) με artwork από Dave Gibbons, Cam Kennedy και Colin Wilson.

Πριν σας αφήσω, και κάνοντας και μια μικρή υπέρβαση, θα ξεπεράσω τα όρια των πράσινων σελίδων  μια που ρίχνοντας μια ματιά στο Book/Magazines κομμάτι του PREVIEWS βρήκα και κάτι ακόμα πολύ ενδιαφέρον….

DODGEM LOGIC MAGAZINE (Books/Magazines, pg 290, $3.99)
Το νέο πόνημα του Alan Moore κυκλοφορεί και μέσω PREVIEWS. Πρόκειται για ένα περιοδικό – κράμα ιδεών που επιθυμεί να ξυπνήσει μνήμες από underground zines άλλων εποχών. Θα σας πρότεινα σε κάθε περίπτωση να ρίξετε μια ματιά στο πολύ ενδιαφέρον site του περιοδικού.