COMICDOM AWARDS 2010

Τα Comicdom Awards ξεκίνησαν πιλοτικά το 2005, με στόχο να τιμήσουν τις δουλειές που ξεχώρισαν στον ελληνικό και διεθνή χώρο. Τις επόμενες χρονιές, τα βραβεία πέρασαν από πολλές μετενσαρκώσεις, μέχρι τα Comicdom Awards 2009, τα οποία ήταν αφιερωμένα αποκλειστικά στην ελληνική σκηνή. Στην ανακοίνωση των περσινών νικητών σε αυτό το site, σας υποσχεθήκαμε ότι τα βραβεία θα αλλάξουν ριζικά. Ήρθε η ώρα να μάθετε πώς!

Όσοι από σας είχατε μπει στη διαδικασία να ψηφίσετε τα αγαπημένα σας comics για το 2008 (ή κάποια προηγούμενη χρονιά), θα θυμάστε ότι όλα τα βραβεία δίνονταν στους καλλιτέχνες ή εκδότες που συγκέντρωναν τις περισσότερες ψήφους του αναγνωστικού κοινού των comics στην Ελλάδα. Από φέτος τα Comicdom Awards θα βραβεύουν τους καλύτερους της χρονιάς που πέρασε, όπως αυτοί θα επιλέγονται από μια Ακαδημία ατόμων που δραστηριοποιούνται ενεργά στον χώρο των comics (καλλιτέχνες, συγγραφείς, εκδότες κ.ά.), μέσω μιας διαδικασίας ψηφοφορίας. Η Ακαδημία αυτή θα αποτελείται από ανθρώπους με γνώση και εμπειρία από τον χώρο των ελληνικών εκδόσεων, αλλά και τη διάθεση να επιλέξουν τα comics και τους συντελεστές που πραγματικά ξεχώρισαν.

Απευθύνουμε λοιπόν ανοιχτή πρόσκληση σε οποιονδήποτε πληρεί τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή στην Ακαδημία, να γίνει μέλος και να συνεισφέρει με την ψήφο του στην επιλογή των καλύτερων του 2009. Μπορείτε να διαβάσετε τις προϋποθέσεις, αλλά και να γραφτείτε, εδώ.

Εκτός από τις κατηγορίες για τις οποίες αποφασίζει η Ακαδημία, υπάρχει και η κατηγορία Fan Award, η οποία μας συνδέει με το παρελθόν. Σε αυτή μπορείτε να ψηφίσετε όλοι το καλύτερο comic ή short story Έλληνα δημιουργού για τη χρονιά που πέρασε και αυτόματα να συμμετέχετε και στον καθιερωμένο διαγωνισμό που γίνεται κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων, στο Comicdom Con Athens.

Για περισσότερες πληροφορίες, ερωτήσεις και ενημέρωση για τους υποψήφιους για τα Comicdom Awards 2010, μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο site των βραβείων: www.comicdom-awards.gr