5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ – V.22

Μια εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών “ενισχύει” τη δυναμική της Top Shelf Productions, μια αγαπημένη ηρωίδα για τους X-Fans επιστρέφει στο UNCANNY X-MEN, o Spider-Man κάνει reboot στο σινεμά (ενώ καθυστερεί η πρεμιέρα του χαρακτήρα στο θέατρο), η Marvel κάνει μια κίνηση που προκαλεί σκέψεις, σχόλια και αντιδράσεις,  και τέλος το guest list του Comicdom Con Athens 2010 μεγαλώνει με την προσθήκη  του πολυτάλαντου D’ Israeli. Αυτή είναι η πρώτη στήλη της χρονιάς και κατ’ επέκταση της νέας δεκαετίας!

  • 1. Η TOP SHELF ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ

Τέλος εποχής για την ανεξάρτητη εκδοτική των Chris Staros και Brett Warnock, Top Shelf Productions, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα ότι το 33% των μετοχών της, πέρασε στα χέρια της εταιρίας κινηματογραφικών παραγωγών, Likely Story, ανοίγοντας νέες προοπτικές για τη μεταφορά comics της εταιρίας σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά projects. Ο Staros και ο Warnock εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο της εταιρίας, ενώ όπως συζητιέται, ένα από τα πιο πιθανά σενάρια είναι να ασχοληθούν με τη μεταφορά του  comic του Alex Robinson TOO COOL TO BE FORGOTTEN.

  • 2. ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η KITTY PRYDE

Χαρές και πανηγύρια για τους X-fans, καθώς η Marvel ανακοίνωσε, αυτή την εβδομάδα, την επιστροφή της δημοφιλούς ηρωίδας στο UNCANNY X-MEN #522!

Kitty Pryde returns this March in UNCANNY X-MEN #522–but how? And what does this mean for the X-Men? Don’t miss a single issue of UNCANNY X-MEN!

  • 3.  SPIDER-MAN 4, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ “ΣΑΝΙΔΙ” ΜΕ ΤΟΥΣ U2

O κινηματογραφικός Spider-Man του Sam Reimi και το cast των πρωταγωνιστών έκαναν τον κύκλο τους, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Sony Pictures. Το SPIDER-MAN 4 θα κάνει ένα reboot, αντίστοιχο με εκείνο της ταινίας BATMAN BEGINS, με νέο σκηνοθέτη, νέο cast και αναμφίβολα νέα προσέγγιση στον ήρωα και το περιβάλλον του. Ήδη το CBR ξεκίνησε να προτείνει ηθοποιούς για τους κύριους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ οι υποθέσεις για τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν το ανανεωμένο franchise, δίνουν και παίρνουν.

Κι όλα αυτά ενώ μετατίθεται για τον Σεπτέμβρη του τρέχοντος έτους η πρεμιέρα του SPIDER-MAN: TURN OFF THE DARK, του πιο ακριβού musical στην Ιστορία του Broadway. Η φιλόδοξη αυτή παραγωγή, τη μουσική της οποίας έχουν γράψει ο Bono και ο Edge των U2, καθυστερεί λόγω έλλειψης ρευστού, καθώς το κόστος παραγωγής αγγίζει τα $52 εκατομμύρια, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι για να γίνει απόσβεση της επένδυσης θα πρέπει το θέατρο χωρητικότητας 1.700 θέσεων να είναι διαρκώς γεμάτο για τα  επόμενα τέσσερα χρόνια από την πρεμιέρα!

  • 4. ΕΝΑ ΤΕΥΧΟΣ MARVEL, ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΕΥΧΗ DC

Αν και γενικά, προσπαθώ να αναπαράγω τις ειδήσεις με θέση η οποία να προκύπτει από συνδυασμό φρασεολογίας και σύνταξης και όχι από σχολιασμό, εδώ πράγματι δυσκολεύομαι να αντισταθώ στην πρόκληση: Η Marvel ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει τους retailers με ένα εναλλακτικό cover version του SIEGE #3 (Deadpool Variant), για κάθε 50 απούλητα τεύχη του event της DC, Blackest Night, που θα επιστρέφονται… στη Marvel.

Πέρα από το ότι θεωρώ άστοχη την κίνηση, γιατί θα μετακυλίσει ένα extra, ανώφελο φόρτο εργασίας στα comics-shops (που επιπλέον δεν θα αφήσει κέρδος άξιο αναφοράς) πραγματικά απορώ με το σκεπτικό μιας τέτοιας ψυχροπολεμικής κίνησης που παραπέμπει σε παλιότερες εποχές, όταν ηλιθιωδώς οι δύο εταιρίες έβαζαν τους αναγνώστες να διαλέξουν με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο, “στρατόπεδα”. Στον αντίποδα, βρίσκω ιδιαίτερα εύστοχο τον σχετικό τίτλο του Tom Spurgeon στο Comics ReporterIf DC Had A Goat, Marvel’d Kidnap It. Α, και μέχρι να ολοκληρωθεί η συγγραφή αυτού του κειμένου, στο Newsarama έσκασαν και οι πρώτες -σχεδόν αναμενόμενες- αντιδράσεις.

  • 5. O D’ ISRAELI ΣΤΟ COMICDOM CON ATHENS 2010.

Χρώμα D'Israeli, σε σχέδιο Mark Buckingham. Εξώφυλλο καταλόγου Comicdom Con Athens 2008.

Μετά τον John Romita Jr. και τον Mike Carey, στη guest list της φετινής διοργάνωσης προστίθεται ο σχεδιαστής comics, inker και colorist, D’ Israeli. Ο D’ Israeli έχει εργαστεί από το 1988 -μεταξύ πολλών άλλων- ως colorist στο MIRACLEMAN των Neil Gaiman και Mark Buckingham και ως inker σε τεύχη του SANDMAN, ενώ έχει δημιουργήσει και πολλές νέες σειρές για το 2000AD και το JUDGE DREDD MEGAZINE. Το 2007, βραβεύτηκε ως favorite inker στα βρετανικά Eagle Awards, ενώ ένα χρόνο μετά ήταν υπεύθυνος για το χρωματισμό του εξωφύλλου που σχεδίασε ο Mark Buckingham για τον κατάλογο του Comicdom Con Athens 2008. Διαβάστε περισσότερα για τον D’ Israeli στην ιστοσελίδα του Comicdom Con Athens 2010, όπου παράλληλα θα μάθετε και για την έκθεση “Από το Yellow Kid στον Conan”, στην οποία θα περάσει μπροστά από τα μάτια μας, η ιστορία των αμερικανικών comics.