PREVIEWS PICKS (JAN2010): The “Blue Pages”

Επειδή το PREVIEWS άργησε να έρθει και ο χρόνος για τις παραγγελίες είναι λιγότερος απ’ ότι συνήθως, ας μη χάνουμε χρόνο με περιτούς προλόγους…

Marvel

FANTASTIC FOUR #577 (pg M44, $2.99)

To νέο creative team των Jonathan Hickman και Dale Eaglesham έχει, πιθανώς, περάσει απαρατήρητο από τους περισσότερους. Κακώς! Ο Hickman έχει επιστρέψει τους Fantastic Four “back to basics”, ενώ το σχέδιο του Eaglesham είναι πραγματικό tribute στον Jack Kirby.

THE TWELVE: SPEARHEAD (pg M61, $3.99)

To γεγονός ότι το limited series THE TWELVE δεν ολοκληρώθηκε, δε φαίνεται να πτοεί ιδιαίτερα τη Marvel, που εδώ μας παρουσιάζει ένα one-shot με πρωταγωνιστή τον Phantom Reporter…

X-MEN SECOND COMING (pg M69, $3.99)

Μετά το MESSIAH COMPLEX, η πονεμένη ιστορία των X-Men συνεχίζεται με το Second Coming. Η μάχη για τη σωτηρία των μεταλλαγμένων συνεχίζεται στο νέο cross-over των X-Titles.

X-FACTOR FOREVER (pM80, $3.99)

H Marvel συνεχίζει την (πετυχημένη;) συνταγή του X-ΜEN FOREVER με το X-FACTOR. Η Louise Simonson επιστρέφει στον τίτλο που ξεκίνησε, με την ίδια ομάδα των αρχικών X-Men.

DC

FIRST WAVE #1 (pg 80, $3.99)

Νέα δουλειά του Brian Azzarello, σε ένα πολύ διαφορετικό DC universe, όπου οι ήρωες δεν έχουν υπερδυνάμεις (Batman, Spirit, Doc Savage). Ας ελπίσουμε ότι η noir αισθητική του project θα βοηθήσει τον Azzarello, γιατί οι προηγούμενες δουλειές του σε Batman και Superman ήταν μάλλον μέτριες (ή και χειρότερα). Τουλάχιστον το σχέδιο από τον Rags Morales και τα εξώφυλλα από τον J.G. Jones θα είναι καλά.

THE FLASH SECRET FILES AND ORIGINS 2010 #1 (pg 81, $3.99)

Η συνεργασία του Geoff Johns με τον Scott Kolins στο FLASH, μετέτρεψε τον πρώτο σε έναν από τους μεγαλύτερους superstar συγγραφείς στη DC – και όχι μόνο. Στο SECRET FILES επαναλαμβάνουν τη συνεργασία τους, και όλοι ευχόμαστε το αποτελέσμα να είναι στα ίδια επίπεδα.

DONG XOAI, VIETNAM, 1965 (pg 99, $24.99)

Νέο war story από τον Joe Kubert, μόνο που αυτή τη φορά διαδραματίζεται στο Βιετνάμ αντί για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως μας είχε συνηθίσει. Εννοείται πως κάθε δουλειά του Kubert αξίζει να την τσεκάρετε.

SPARTA: USA #1 (pg 107, $2.99)

Νέα δουλειά από τον David Lapham. Η αλήθεια είναι ότι αφότου σταμάτησε το STRAY BULLETS, δεν έχει ξαναγράψει κάτι εξίσου καλό – αλλά μπορούμε πάντα να ελπίζουμε.

Image

SPAWN ORIGINS BOOK 1 (pg 147, $29.99)

Για τους fans των 90s και της Image, o πρώτος τόμος περιέχει τα τεύχη #1-8 και #10. Το πολυσυζητημένο (σχεδόν θρυλικό) #9, δεν περιλαμβάνεται, μέχρι να τα βρουν ο Gaiman με τον McFarlane. Κυκλοφορεί με νέο wrap-around cover από τον Greg Capullo.

FELL VOL 1: FERAL CITY (pg 156, $14.99)

To FELL είναι ίσως το καλυτερο comic που έχει γράψει πρόσφατα ο Warren Ellis, ενώ και ο Ben Templesmith είναι απλά εξαιρετικός. Ο παρών τόμος συγκεντρώνει τα τεύχη #1-8.