PREVIEWS PICKS (FEB2010): The “Blue Pages”

Λίγα πράγματα, σε ένα PREVIEWS με ελάχιστα ενδιαφέροντα φρέσκα mainstream comics.

BLACK WIDOW #1 (Marvel, pM15, $3.99)
Ε, αφού “συμμετέχει” σε ένα επικείμενο blockbuster, θα ήταν αδικία αν η αγαπητή κοκκινομάλλα Ρωσίδα κατάσκοπος δεν είχε πλέον το δικό της τίτλο! Δεν πρόκειται να κάνω κρύα αστεία με Ρωσίδες ή έστω με το όνομα της συγγραφέως (Marjorie Liu!) απλά αναφέρω ότι σχεδιάζει ο αγαπητός Daniel Acuna.

AVENGERS: THE ORIGIN #1 (OF 5) (Marvel, pM40,$3.99)
Retcon time baby! Οι Joe Casey και Phil Noto θα μας μάθουν όσα δεν ξέρουμε για το origin της παρέας αυτής, ίσως και τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν αυτό το μάλλον ατυχές όνομα. Ποιος εκδικούνται αλήθεια;

MARVEL ZOMBIES 5 #1 & #2 (of 5) (Marvel, pM46,$3.99)
Και άλλο; Να αρχίσω να ανησυχώ;

IRON MAN LEGACY #1 (Marvel, pM51,$3.99)
INVINCIBLE IRON MAN #25 (Marvel, pM52,$3.99)

Καινούριος μηνιαίος τίτλος το LEGACY από τους Fred Van Lente και Steve Kurth, νέο storyline στο INVINCIBLE με την ταμπέλα του καλού σημείου εκκίνησης για νέους αναγνώστες, και φυσικά ακόμα μια αρματωσιά. Χλίδες…

S.H.I.E.L.D. #1 (Marvel, pM60, $3.99)
Σύμφωνα πάντα με τα κεφάλια της Marvel και τον συγγραφέα Jonathan Hickman, η γνωστή οργάνωση S.H.I.E.L.D. κρατάει από την αρχαιότητα, έχοντας μέλη εξέχουσες προσωπικότητες όπως Leonardo Da Vinci, Isaac Newton, Ihmotep και άλλες γνωστές ιστορικές φιγούρες. Επίσης, όλοι αυτοί τα είχαν βάλει με κάτι Galactus, Brood, Celestials και γενικώς, πέρα από αυτά που ήδη γνωρίζουμε για αυτούς, ήταν σωτήρες του κόσμου. Ανεκδιήγητες αυθαιρεσίες σε ιστορικά πρόσωπα, που τελικά, ίσως μέσα από όλο αυτό το κάψιμο, να βγει και κάτι το διασκεδαστικό. Ή μάλλον όχι.

MARVEL MASTERWORKS: BLACK PANTHER JUNGLE ACTION HC (Marvel, pM85, $64.99)
Προσωπικά, δεν θα έδινα τα λεφτά μου σε κανένα από τα παραπάνω comic της Marvel, παρά μόνο σε αυτό! Τα τεύχη του JUNGLE ACTION που ανατυπώνονται εδώ, έχουν αρκετά προσόντα ικανά να με συγκινήσουν: αγαπητό δευτεροκλασάτο πρωταγωνιστή, σενάριο από έναν συγγραφέα για τον οποίο έχω ακούσει τα καλύτερα, έχοντας όμως προσεγγίσει ελάχιστα το έργο του, σχέδιο από Rich Buckler και Gil Kane, και ως κερασάκι στη τούρτα, είναι προϊόν των 70’s. Αν δεν το αγοράσω, θα αυτοτιμωρηθώ παραδειγματικά.

THE LIFE AND TIMES OF MARTHA WASHINGTON IN THE TWENTY FIRST CENTURY (Dark Horse, p35, $29.99)
Η συνεργασία των Frank Miller και Dave Gibbons στο GIVE ME LIBERTY, την πρώτη ιστορία με πρωταγωνίστρια την Martha Washington, συγκαταλέγεται μεταξύ των αγαπημένων μου comic. Όσες άλλες ιστορίες ακολούθησαν, σε mini series και one-shots, ήταν από πραγματικά αξιόλογες μέχρι αρπαχτές, δημιουργώντας τελικά ένα ελαφρώς άνισο σύνολο. Μπορεί να είναι πλέον παρωχημένο, αξίζει όμως με το παραπάνω την προσοχή νεότερων αναγνωστών. Αν δεν γνωρίζετε από πρώτο χέρι την post-apocalyptic, κοινωνικοπολιτική σάτιρα των δύο αυτών αξιοσέβαστων δημιουργών, οι δικαιολογίες σας τελείωσαν κάπου εδώ. Με τριάντα δολάρια θα έχετε στα χέρια σας ένα softcover 600 σελίδων, οπότε μην σας πιάνουν οι τσιγκουνιές!

RED TIDE (Dark Horse, p36, $19.99)
Noir νουβέλα του Raymond Chandler που την “περιποιήθηκε” o Jim Steranko; Είχε εκδοθεί αρχικά το 1976 και μετά από τόσα χρόνια επανέρχεται στο προσκήνιο; Αν το θέλω; Να κάνω τον δύσκολο ή όχι;

BRIGHTEST DAY #0 (DC, p63,$3.99)
Μετά το σκοτάδι ακολουθεί το φως, μια νέα μέρα ξημερώνει και άλλα τέτοια ξενέρωτα, που τα γνωρίζετε και πιθανότατα δεν σας απασχολούν, τη στιγμή που σας νοιάζει περισσότερο η πορεία που θα ακολουθήσει το DC Universe μετά το BLACKEST NIGHT. Το BRIGHTEST DAY λοιπόν, στρώνει το έδαφός, όχι μόνο για το μέλλον αυτό, αλλά και για την ομότιτλη δεκαπενθήμερη σειρά που θα ακολουθήσει. To πληκτρολόγιο το μοιράζονται οι Geoff Johns και Peter J.Tomasi, ενώ σχεδιάζει ο Fernando Pasarin, καθώς ο David Finch φροντίζει για το εξώφυλλο. Επίσης στη σελίδα 68, θα βρείτε το ίδιο τεύχος ακριβότερο κατά 2 δολάρια, με το Director’s Cut να είναι η πρόφαση για αυτό. Αυτά τα wanna-be director’s cut μεγαλεία στα comics δεν τα κατάλαβα ποτέ. Γιατί δεν το λέτε Editor’s Cut; Που το είδατε το κινηματογραφικό συνεργείο; Ψωνάρες!

FLASH #1 (DC,p66,$3.99)
Ο πρόσφατα νεκραναστημένος κλασικός Flash, Barry Allen, δικαιούται την δική του σειρά. Οι Geoff Johns και Francis Manapul φροντίζουν να την αποκτήσει.

STUCK RUBBER BABY HC (DC Comics [Vertigo], p119, $24.99)
Κλασικό comic των 90’s, το οποίο έχω να το διαβάσω πάνω από μια δεκαετία, οπότε αντί να σας παραπληροφορήσω, εφόσον το θυμάμαι κάπως θολά, σας αφήνω σε πιο έμπιστα χέρια, αφού πρώτα σας υπενθυμίσω ότι σίγουρα αξίζει να το διαβάσετε.

Το ξέρω, το κάνω γαργάρα, αλλά ήταν καλή ευκαιρία για να ρίξω ένα link προς το πλουσιότατο αρχείο μας.