AFRODISIAC

Writer: Brian Maruca
Artist: Jim Rugg
Adhouse Books

H πρώτη μου επαφή με το artwork του Jim Rugg (THE PLAIN JANES) ήταν ένα τεύχος του STREET ANGEL, το 2004 . Η μικρή, αστεγη ορφανή, με τις εξαιρετικές ικανότητες σε kung fu και skateboard, που δεν δίσταζε να αντιμετωπίσει ninja robots και αρχαίους θεούς και να τους σαπίσει στο ξύλο, πρωταγωνίστησε σε πέντε τεύχη μιας σειράς που αργότερα συγκεντρώθηκαν σε ένα μικρό trade. Ο συγγραφέας, Brian Maruca, δεν εξηγούσε πολλά, αλλά περνούσε κατευθείαν στη δράση, δίνοντας σου την εντύπωση πως διάβαζες σκόρπια τεύχη από κάποια καμένη σειρά κάποιας περασμένης δεκαετίας.

Στο πέμπτο τεύχος αυτής, λοιπόν, της σειράς, που κυκλοφόρησε από την Slave Labor Graphics, η Street Angel βρίσκεται στο πλάι ενός ήρωα μιας άλλης εποχής, του Afrodisiac, ενώ ανάμεσα στις σελίδες της ιστορίας, παρεμβάλλονται σελίδες και panels ενός comic που εξιστορεί την τελευταία περιπέτεια και το “θάνατό” του (το οποίο και εξηγεί και το διαφορετικό look του Afrodisiac όταν συνάντησε την Street Angel).

Φαίνεται πως ο Afrodisiac έμεινε στο μυαλό των δημιουργών του, αφού έγραψαν και κάποιες ιστορίες από την εποχή που δρούσε, τις οποίες και διάβασα σε ανθολογίες της Adhouse, όπως τα PROJECT SUPERIOR και PROJECT ROMANTIC. Αυτές οι δύο ιστορίες, λοιπόν, μαζί με κάποιες νέες και την ιστορία που αποσπάσματά της είχαν μπει στο πέμπτο τεύχος του STREET ANGEL, συνιστούν το νέο hardcover της Adhouse, AFRODISIAC.

O Afrodisiac έιναι ένας ήρωας βγαλμένος από καλτ ταινίες και comics των 70’s. Κατάμαυρο δέρμα, μαλλί θάμνος και origin που επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Ασκεί μια μαγική επιρροή στις γυναίκες (έχει δεκάδες να δουλεύουν για αυτόν) δε φοβάται τίποτε και κανέναν και δε διστάζει να τα βάλει ακόμη και με τέρατα ή θεούς.

Το υπερβολικό σενάριο του Maruca είναι ιδιαίτερα και σαφώς βελτιωμένο από την εποχή του STREET ANGEL, αλλά αυτός που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι ο Rugg. Ολόκληρο το hardcover είναι εντυπωσιακά σχεδιασμένο (από τον Rugg Και τον Chris Pitzer), ενώ το artwork αλλάζει εντελώς ύφος από ιστορία σε ιστορία. Έξυπνα στησίματα σελίδων, παιχνίδια με τα χρώματα και το ύφος των ιστοριών, αλλά και μια έντονα ρετρό διάθεση.

Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό και πολύ όμορφο comic, που προσφέρεται για μια δεύτερη ανάγνωση και αποτελεί μια εξαιρετική απόδειξη των ικανοτήτων ενός εξαιρετικού artist.

Μπορείτε να πάρετε μια πολύ καλή γεύση από το comic εδώ ή εδώ και να χαζέψετε το trailer του AFRODISIAC, ενώ αν νιώσετε εμπνευσμένοι, μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας στο διαγωνισμό Objet d’Afro – An Afrodisiac Art Appreciation Group (ή απλά να χαζέψετε το artwork).