PREVIEWS PICKS (MAR10): The “Green Pages”

Οι πράσινες σελίδες του PREVIEWS αυτού του μήνα δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιες, έχουν όμως αρκετό ενδιαφέρον. Όλα τα λεφτά, ωστόσο, (και στη δική μου περίπτωση αυτό ισχύει στην κυριολεξία, γιατί όλα τα δικά μου λεφτά εκεί θα πάνε) είναι στο δισέλιδο με τα solicitations της Fantagraphics. Ας τα πάρω, όμως, με τη σειρά.

CROSSED: FAMILY VALUES #1 (of 6) (Avatar Press, pg. 203, $3.99)
Όσοι απολαμβάνετε το zombie-like gore του CROSSED του Warren Ellis, θα ενθουσιαστείτε με αυτό τo spin-off που υπογράφει ο David Lapham (STRAY BULLETS) και υπόσχεται να σας ενοχλήσει ακόμη περισσότερο από την αρχική σειρά.

FOUR COLOR FEAR: FORGOTTEN COMICS OF THE 50s (Fantagraphics, pg. 252, $29.99)
Ακόμη κι αν είστε από αυτούς που δεν έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τα horror comics των παλαιότερων δεκαετίων και θεωρείτε πως οτιδήποτε με τέσσερα χρώματα είναι… άοσμο, πραγματικά αμφιβάλλω για το αν θα μπορέσετε να αντισταθείτε στη λίστα των credits της συγκεκριμένης έκδοσης: Jack Cole, Steve Ditko, Frank Frazetta, Alex Toth, Al Williamson, Basil Wolverton, Wallace Wood και πολλοί άλλοι.

Η συγκεκριμένη έκδοση, μάλιστα, αποτελεί την πρώτη σε μια σειρά της Fantagraphics αφιερωμένης στα horror comics.

BILLY HAZELNUTS AND THE CRAZY BIRD (Fantagraphics, pg. 252, $19.99)
Επιτέλους, το… sequel του BILLY HAZELNUTS! To είχαμε ακούσει πριν από καιρό ότι ο Tony Millionaire (MAAKIES) ετοίμαζε μια νέα ιστορία με πρωταγωνιστή τον Billy, το γκόλεμ που ανέβηκε μέχρι την 67 θέση στο Top 100 του Comicdom για τη δεκαετία που πέρασε και η ώρα να την παραγγείλουμε έφτασε! Τι να περιμένουμε; Αν και τα sequels έχουν τη φήμη ότι ποτέ δεν ξεπερνούν το πρωτότυπο έργο, είμαι σίγουρος για τρία πράγματα: σουρεαλισμό, ονειρικές καταστάσεις και ιδιαίτερο σχέδιο.

Και σε περίπτωση που δεν έχετε διαβάσει το BILLY HAZELNUTS, εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι η Fantagraphics το ξαναπροσφέρει (με $19.95) και αποκτήστε το!

TALES DESIGNED TO THRIZZLE #6 (Fantagraphics, pg 253, $4.50)
Ένα ακόμη τεύχος του ιδιοφυούς, μέσα στον παραλογισμό του, TALES DESIGNED TO THRIZZLE. Αν σας αρέσει ο σουρεαλισμός και το περίεργο χιούμορ, το γνωρίζετε ήδη. Σε περίπτωση, όμως, που δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλάω, μάλλον δεν έχετε διαβάσει καν το αφιέρωμά μας στα 100 καλύτερα comics της περασμένης δεκαετίας, στο οποίο το TALES… βρέθηκε στη θέση 99.

Όπως και στην περίπτωση του BILLY HAZELNUTS παραπάνω, η Fantagraphics προσφέρει και τα προηγούμενα τεύχη του TALES… (με $4.50 έκαστο).

THE BEATS: A GRAPHIC HISTORY SC (Hill & Wang, pg. 261, $14,95)
H πρώτη κυκλοφορία του ΤΗΕ ΒΕATS (πρώτο όνομα στα credits αυτό του Harvey Pekar) πριν μερικούς μήνες ανακοινώθηκε στο PREVIEWS σε ένα μικροσκοπικό box και το ανακάλυψα από καθαρή τύχη. Σε αυτό το PREVIEWS, η νέα softcover έκδοση καταλαμβάνει περισσότερο χώρο και, πιστέψτε με, το αξίζει. Αν δεν έχετε δει το… αντισυμβατικό review μου, σας πληροφορώ ότι πρόκειται για μια ανθολογία που αποτελείται από μικρές ή μεγάλες ιστορίες, με πρωταγωνιστές τους συγγραφείς, ζωγράφους και ποιητές της γενιάς των beats (Jack Kerouac, William Burroughs, Alan Ginsberg και άλλοι).

PARADE OF PLEASURE SC (Pure Imagination Publishing, pg. 285, $25.00)
To συγκεκριμένο δε αποτελεί καν comic, ούτε καν comic friendly βιβλίο, αλλά είναι out of print για περισσότερες από πέντε δεκαετίες και αποτελεί σίγουρα ένα συλλεκτικό κομμάτι. Ο Geoff Wagner υποστήριξε το 1949 τον Dr. Fredric Wertham στον αγώνα του εναντίον αυτών των διαφθορέων της νεολαίας και των χρηστών ηθών, αυτών των βρωμοφυλλάδων που το μόνο που έδειχναν ήταν σεξ, βία και ομοφυλόφιλοι άντρες με κολάν – των comics, αν δεν το πιάσατε ακόμη – και εξέδωσε αυτό το “διαμάντι” της λογοτεχνίας που πραγματικά αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη μας, δίπλα στα βιβλία που εξηγούν γιατί η ροκ και το χέβι μέταλ είναι του Σατανά και μας απομακρύνουν από το δρόμο του Θεού (μην το αρνείστε, όλοι έχουμε διαβάσει τουλάχιστον ένα τέτοιο…).

MOVING PICTURES GN (Top Shelf, pg. 292, $14.95)
To graphic novel των Katryn (writer) και Stuart (artist) Immonen δημοσιευόταν αρχικά στο site τους και αποτελεί μια ιστορία μυστηρίου που επικεντρώνεται γύρω από δυο ανθρώπους που έχουν αναλάβει να βρουν τα έργα τέχνης που έκλεψαν ο Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο solicitation αναφέρεται κι ένα τρομερό μυστικό που αποκαλύπτεται μέσα σε δύο χρονικές περιόδους.

Αν μη τι άλλο, ακούγεται ενδιαφέρον και φέρει τη σφραγίδα δυο εξαιρετικών δημιουργών. Μπορείτε να δείτε περί τίνος πρόκειται στο site όπου πρωτοδημοσιεύθηκε η ιστορία.

B.B. WOLF & THE THREE LP’S (Top Shelf, pg.292, $14.95)
Το παραμύθι του λύκου με τα τρία γουρουνάκια μεταφέρεται στον αμερικανικό Νότο της δεκαετίας του ’20 και επενδύεται με blues μουσική. Οι ρόλοι αντιστρέφονται και ο B.B. Wolf είναι ένας οικογενειάρχης που το βράδυ παίζει blues και ακολουθεί τον δρόμο της εκδίκησης, όταν οι LP’s του αρπάζουν τη γη.