Kanedaaaaaa!

Κάθε φορά που παραβρίσκομαι σε μια κουβέντα γύρω από τα anime, περιμένω να αναφερθεί το AKIRA του Katsushiro Otomo. Όπως και να το κάνουμε, είναι ένα από τα anime τα οποία αποτελούν essential material για οποιονδήποτε θέλει να δηλώνει anime fan. Η επιρροή του AKIRA ήταν τεράστια τόσο στο animation όσο και στα manga και δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί εύκολα αυτό.

Δεν θα κουβεντιάσουμε όμως αυτό το θέμα σήμερα, όσο ενδιαφέρον κι αν είναι. Θα δούμε το τελειότερο Akira merchandise που έχει πιθανότατα κυλοφορήσει ποτέ. Για να είμαι ακόμα πιο ακριβής, θα είναι το τελειότερο Akira merchandise που θα κυκλοφορήσει πολύ πολύ σύντομα.

Πρόκειται για την μηχανή του Kaneda, την οποία μπορείτε να δείτε και στο poster της ταινίας αριστερά. Είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι όλοι όσοι έχετε δει το Akira μικροί, ονειρευόσαστε μια τέτοια μηχανή. Ε, λοιπόν, το μόνο που σας χωρίζει από το παιδικό σας όνειρο, είναι μερικές μέρες!

Στο Ιαπωνικό διαδικτυακό κατάστημα Amiami, εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα η παρακάτω καταχώρηση:

Βρίσκεται ακόμα σε στάδιο παραγωγής, επομένως μπορεί το τελικό προϊόν να μην είναι ακριβώς αυτό που βλέπετε πιο πάνω, αν και το πιθανότερο είναι οι όποιες αλλαγές να αφορούν στα αυτοκόλλητα και όχι στο ίδιο το μοντέλο. Σύμφωνα με την περιγραφή λοιπόν, περιμένουμε τα εξής:

  • Το μοντέλο είναι σε κλίμακα 1/6 (που σημαίνει κοντά στα 50cm μήκος)
  • Το καπώ σηκώνεται και αποκαλύπτει λεπτομέρειες του κινητήρα
  • Τα αμορτισέρ είναι πλήρως λειτουργικά
  • Φωτισμός από led στις ρόδες, στο καντράν καθώς και στα φώτα/φλας της μηχανής
  • Ο μπροστινός τροχός στερεώνεται μαγνητικά στο πιρούνι, ώστε να μπορεί να βγαίνει εύκολα
  • Θέλετε κι άλλα;

Παρά το ότι ακόμα δεν είναι σε κυκλοφορία, μπορείτε να το προπαραγγείλετε, ενώ η τιμή του είναι “μόλις” ¥27.850, δηλαδή περί τα €224.

Μπορεί να μην πιάνει τα 243 km/h αλλά νομίζω θα σας κάνει το ίδιο ευτυχείς!