Panels & Sketch Event στο Comicdom Con Athens 2010

Τρία νέα events για όλα τα γούστα προστέθηκαν στο πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2010! Το sketch event “Συγκριτική Ανατομία Σε Ιστορικό Κομιξικό Ιστό” και τα panels “Επτά Έλληνες Δημιουργοί Μιλούν Για Τα Comics” και “Comics & Cinema – Τόσο Μακριά, Τόσο Κοντά”

Panel: Comics & Cinema – Τόσο Μακριά, Τόσο Κοντά

Σύγχρονες και συγγενείς, οι δύο Τέχνες έχουν έρθει ιδιαίτερα κοντά την τελευταία εικοσαετία.

Εκπρόσωποί των comics και του κινηματογράφου θα πλαισιώσουν τον Αμερικανό δημιουργό comics John Romita Jr. (που πρόσφατα πήρε το κινηματογραφικό “βάπτισμα του πυρός”), σε μια συζήτηση για τα συνεχή αντιδάνεια μεταξύ των δύο Τεχνών.

Η πλήρης σύνθεση του panel θα ανακοινωθεί σύντομα.

(Κυριακή 18 Απριλίου, 18:30, Θέατρο)

Συγκριτική Ανατομία σε Ιστορικό Κομιξικό Ιστό

Ενώ την περσινή χρονιά, Έλληνες καλλιτέχνες, ζωντανά μπροστά στο κοινό, διχοτόμησαν τη διαδικασία δημιουργίας των comics, φέτος, καλούνται, πάλι ζωντανά, να αποτίσουν φορο τιμής στους καλλιτέχνες, τα ρεύματα και τις τεχνοτροπίες που αποτελούν το κυκλοφορικό σύστημα της ιστορίας του Μέσου.

Μιλώντας για τις καινοτομίες που εισήγαγε, την επιρροή που εξάσκησε, αλλά και το συναισθηματικό αντίκτυπο που είχε στους ίδιους, ο δημιουργός ή το ρεύμα που θα επιλέξουν (μέσα από την έκθεση “Aπό το Yellow Kid στον Conan”), οι γενναίοι comics-ανατόμοι μας θα παραθέσουν μπροστά σας, οχι λειψανικής μορφής απομεινάρια Τέχνης, αλλά παλλόμενα και εντελώς διαφορετικά μέλη ενός διαρκώς εξελισσόμενου μέσου.

Η πλήρης λίστα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών θα ανακοινωθεί σύντομα.

(Σάββατο 17 Απριλίου, 19:00, Θέατρο)

Panel: Επτά Έλληνες Δημιουργοί Μιλούν Για Τα Comics

Επτά Έλληνες σχεδιαστές, σεναριογράφοι και δημιουργοί, συμμετέχουν σε μια ανοιχτή συζήτηση για τα comics στην Ελλάδα. Πώς βλέπουν την ελληνική σκηνή των comics; Ποιές είναι οι ιδιαιτερότητές της και πώς έχουν αλλάξει οι συνθήκες, τα τελευταία χρόνια;

Η πλήρης λίστα των συμμετεχόντων δημιουργών θα ανακοινωθεί σύντομα.

(Σάββατο 17 Απριλίου, 13:00, Θέατρο)