Stan Lee Sensei Ogenki Desu Ka Vol. 2

Image via Wikipedia

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έγραψα για τα κατορθώματα του θείου Stan στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Απ’ ότι φαίνεται, ο θείος Stan κάθε άλλο παρά για πλάκα αποφάσισε να ασχοληθεί με τη βιομηχανία των manga/anime, κάτι το οποίο είχα υποθέσει τότε.

Αυτή τη φορά, είπε να δοκιμάσει τις συγγραφικές του δυνάμεις και στον χώρο των anime και το αποτέλεσμα είναι το HEROMAN.

Δεν σας κρύβω ότι όταν το έμαθα (και πάει κάποιος καιρός από τότε) δεν το πολυπίστεψα. Ήταν μία από αυτές τις φάσεις όπου, εκεί που πίνεις τον καφέ σου, πετάγεται κάποιος και λέει: “ρε, τα ‘μαθες; Ο Stan Lee βγάζει anime!” Και όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτός που σου το είπε δεν θυμάται ούτε που το διάβασε, ούτε, φυσικά, περισσότερες λεπτομέρειες. Κοιτάζοντας, λοιπόν, τα posts μου αυτές τις μέρες, ξαναδιάβασα αυτό για το ULTIMO, θυμήθηκα τον εν λόγω καφέ και αποφάσισα να το κοιτάξω λίγο.

Τελικά, ευτυχώς ή δυστυχώς, ο αφηρημένος πληροφοριοδότης μου είχε απόλυτο δίκιο και αυτή τη στιγμή, ο Stan the Man, συνεργάζεται με το Studio Bones (για όποιον το ακούει για πρώτη φορά, είναι το studio που ευθύνεται για τo FULL METAL ALCHEMIST), για ένα anime με τον -μέχρι στιγμής- τίτλο HEROMAN.

Για την ώρα, δεν είναι γνωστά πολλά πράγματα για το project, πέρα από το ότι θα αναφέρεται στις περιπέτειες ενός αγοριού, του Joey Jones, ο οποίος, μια μέρα, βρίσκει ένα ρομπότ παιχνίδι, το οποίο -καλά μαντέψατε- δεν είναι απλό παιχνίδι και το όλο στόρι εκτυλίσσεται στην Αμερική. Σύμφωνα με το Anime News Network, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Hitoshi Nanba, ενώ chief animator είναι ο Toshihiro Kawamoto, ο οποίος ήταν ο chief animator στο COWBOY BEBOP (αλήθεια, μιας και το έθιξα, τί να γίνεται άραγε με την ταινία;)

Προσωπικά, το περιμένω με ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν μπορώ να ξεπεράσω το γεγονός ότι μου φαίνεται σαν ένα buffed up PLAWRES, αν και το trailer δείχνει “ψηστικό”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JCOeG45YyPc[/youtube]