THE WALKING (In Your TV Screen) DEAD

Το νέο ότι το comic του Robert Kirkman, THE WALKING DEAD, θα μεταφερθεί στην τηλεόραση, δεν είναι ακριβώς καινούργιο. Άλλωστε, οι φήμες έχουν οργιάσει εδώ και μερικούς μήνες, ενώ και ο ίδιος ο writer του comic ανακοινώνει συχνά-πυκνά τις εξελίξεις. Ποιά είναι, λοιπόν, τα τελευταία νέα από το τηλεοπτικό μέτωπο των απέθαντων του Kirkman;

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η “δεν είναι σίγουρη ακόμη, αλλά εμείς θα τη γυρίσουμε κι όποιος θέλει ας την αγοράσει” τηλεοπτική μεταφορά του comic, βρήκε σπίτι – το δίκτυο AMC. Το συγκεκριμένο δίκτυο παρήγγειλε ήδη (πριν καν το γύρισμα του πιλότου) έξι επεισόδια, τα οποία, εκτός απροόπτου, θα μεταδοθούν το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάιο και ήδη έχουν ανακοινωθεί οι δύο από τους πρωταγωνιστές. Αυτοί είναι ο Andrew Lincoln (TEACHERS, LOVE ACTUALLY) στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Rick Grimes και ο Jon Bernthal (GHOST WRITER) στο ρόλο του Shane (o αστυνομικός, συνεργάτης του Rick). Για τον Lincoln, ο Kirkman δήλωσε:

Andrew Lincoln, wow–what an amazing find this guy is. Writing Rick Grimes month after month in the comic series, I had no idea he was an actual living breathing human being and yet here he is. I couldn’t be more thrilled with how this show is coming together.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα credits, αυτά που έχουν ανακοινωθεί είναι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Frank Darabont (THE SHAWSHANK REDEMPTION) και κάποιοι από τους παραγωγούς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο ίδιος ο Kirkman, αλλά και ένας εκ των παραγωγών του DEXTER, ο Charles “Chic” Eglee.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πληροφορία για την τηλεοπτική σειρά, η οποία έχει έρθει από το στόμα (ή, για να είμαι πιο ακριβής, την πένα – ή, για να είμαι ακόμη πιο ακριβής, το πληκτρολόγιο) του Kirkman, αφορά στο κατά πόσο η σειρά θα μείνει πιστή στο σενάριο του comic. Ο Kirkman, λοιπόν, έγραψε ότι η σειρά, ακόμη κι αν συνεχίσει για περισσότερα επεισόδια, δεν πρόκειται να αποτελέσει μια panel to panel μεταφορά του comic στη μικρή οθόνη. Οι διαφορές θα είναι αρκετά μεγάλες, καθώς, όπως είπε κι ο ίδιος, θέλει να εκπλήσσονται με τις εξελίξεις ακόμη και οι τακτικοί αναγνώστες του comic.