PREVIEWS PICKS (APR 2010): The “Blue Pages”

AMAZING SPIDER-MAN #634 ($3.99, Marvel, pM24)
Πρώτο μέρος του Grim Hunter storyline, sequel μιας εκ των κλασσικότερων ιστοριών του Spidey, του KRAVEN’S LAST HUNT, καθώς και κατάληξη του THE GAUNTLET storyline, που τρέχει τους τελευταίους μήνες στο συγκεκριμένο τίτλο. Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι κάθε σημαντική ιστορία οφείλει να έχει και sequel, αλλά αυτή είναι, πολλές φορές, η φύση των superhero comics, και δη, αυτών που έχουν κάποιες δεκαετίες σταθερής εκδοτικής ιστορίας στην πλάτη τους. Επίσης, ο ίδιος ο J.M. DeMatteis είχε δώσει μια συνέχεια στο έργο του, με το CHILD WITHIN storyline (SPECTACULAR SPIDER-MAN #178-186), πριν από σχεδόν δυο δεκαετίες.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι το AMAZING SPIDER-MAN είναι πολύ στα πάνω του μετά το μεφιστοφελικό διαζύγιο, έχοντας καταφέρει να αναπαράγει με επιτυχία τον τόνο και το ύφος των παλιών, “προγαμιαίων” ιστοριών του Spider-Man, με κάποιους απαραίτητους εκμοντερνισμούς. Οπότε, είμαι μέσα.

SPIDER-HAM 25th ANNIVERSARY SPECIAL #1 ($3.99, Marvel, pM27)
Α, όλα και όλα! Εγώ τον Spider-Ham των έμαθα από τα back-up του MARVEL TALES, σε σενάριο και σχέδιο του Fred Hembeck, όχι από τους Tom DeFalco, Tom Peyer, και κάποιους ακόμα. Μπορώ να έχω αυτό το special με αυτή την πολύ απλή προδιαγραφή; Όχι; Ε, καλά τότε.

AVENGERS ACADEMY #1($3.99, Marvel, pM31)
NEW AVENGERS #1 ($3.99, Marvel, pM32)
AVENGERS PRIME #1 (of 5) ($3.99, Marvel, pM34)

Τους έχουμε ξεσκίσει λίγο τους Avengers, έτσι δεν είναι; Δυο ακόμη νέοι μηνιαίοι τίτλοι, και ένα mini series με τους Iron Man, Thor και Captain America να προσπαθούν να τα ξαναβρούν μεταξύ τους. Ειδικά αυτό το line-up του NEW AVENGERS είναι το κάτι άλλο, και όχι με την καλή έννοια: Thing, Luke Cage, Ms. Marvel, Wolverine και Spider-Man. Τί θα γίνει, τελικά, με αυτό τον έρωτα του Bendis με τον Luke Cage; Με το ζόρι πρωτοκλασσάτος, ο μπρατσαράς;

X-MEN FOREVER 2 #1 & 2 ($3.99, Marvel, pM78)
Ποιά η λογική να αρχίσει πάλι η σειρά αυτή με δεύτερο volume και, φυσικά, νέα αρίθμηση; Πραγματικά απορώ.

Τέλος πάντων, όσοι καμένοι την ακολουθούν (π.χ. εγώ) πιθανότατα θα συνεχίσουν. Claremont wank-fest worshippers, unite! Εξάλλου, είναι το μόνο universe στο οποίο ο Wolverine είναι “φυτεμένος”. Αυτό μετράει.

KING CONAN VOLUME 1 ($17.99, Dark Horse, p 35)
Τώρα πλέον, η Dark Horse περνάει στα πιο cult μονοπάτια των περιπετειών του Κιμμέριου βαρβάρου! Βάλτε Brocas Helm και Cirith Ungol να βγαίνουν από τα ηχεία, τη μπύρα να ρέει άφθονη και γιορτάστε, διαβάζοντας τις περιπέτειες του μεσήλικα Βασιλέα Conan, όπως τις εξιστορούν οι -ποιοί άλλοι;- Roy Thomas και John Buscema!

SUPERMAN #700 ($4.99, DC, p64)
BATMAN #700 ($4.99, DC, p65)
WONDER WOMAN #600 ($4.99, DC, p66)

Η τρεις χαρακτήρες-ακρογωνιαίοι λίθοι του DC Universe, γιορτάζουν ταυτόχρονα μεγάλα στρογγυλά νούμερα στους τίτλους τους, με πλούσιο καλλιτεχνικό team σε κάθε ένα από αυτά! Πέρα από όλη αυτή την φανφάρα, ο Grant Morrison επιστρέφει στο ΒΑΤΜΑΝ, ενώ ο αμφιλεγόμενος J. Michael Straczynski είναι ο νέος ongoing συγγραφέας σε SUPERMAN, αλλά και WONDER WOMAN. Όλοι ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Νέα κατεύθυνση, ξεχάστε τα όσα γνωρίζατε, αλλαγή λαμπιονιών (και όχι μόνο), και πολλά άλλα. Νιώστε.

GREEN ARROW #1 ($3.99, DC, p70)
Νέος Green Arrow, και φυσικά νέα κατεύθυνση. Από τους J.T. Krul και Diogenes Neves.

SUPERMAN VS MUHAMMAD ALI FACSIMILE EDITION HC AND DELUXE EDITION HC ($30.99 & $19.99, DC, p102)
Το γνωστό one-shot των Dennis O’Neil και Neal Adams, με το team-up ενός φανταστικού χαρακτήρα με ένα υπαρκτό πρόσωπο, επιστρέφει σε δυο διαφορετικές διαστάσεις, για όλα τα πορτοφόλια. Δεν το έχω διαβάσει, αλλά το σχέδιο του Adams σίγουρα αξίζει το αντίτιμο.

TOM STRONG AND THE ROBOTS OF DOOM #1 ($3.99, DC/Wildstorm, p107)
Όχι, φυσικά και δεν το γράφει ο Alan Moore, αλλά ο Peter Hogan, ενώ σχεδιάζει ο υπέροχος Chris Sprouse.

DARK RAIN: A NEW ORLEANS STORY HC ($24.99, DC/Vertigo, p115)
Δυο ληστές ξεκινούν από το Houston με προορισμό την New Orleans, η οποία μόλις έχει πληγεί από τον τυφώνα Κατρίνα, με σκοπό να “σηκώσουν” μια τράπεζα. Φυσικά, στο ταξίδι τους έρχονται αντιμέτωποι με διαφόρους χαρακτήρες, καθώς και με τους ίδιους τους εαυτούς τους. Όλα τα παραπάνω, μου φαίνεται πως δημιουργούν μια συνταγή εξαναγκασμένης συγκίνησης, αν και το δισέλιδο preview του graphic novel των Mat Johnson και Simon Gale, είναι αξιοπρεπές.

ARCHIE: THE CLASSIC NEWSPAPER COMICS VOL. 1 ($39.99, IDW, p162)
O Βob Montana μπορεί να μου είναι άγνωστος ως καλλιτέχνης, όμως ο Archie και η παρέα τους, πάντα μου ήταν συμπαθείς. Οπότε, σίγουρα έχω ένα γερό κίνητρο να τσεκάρω τις ιστορίες αυτές, που αρχικά είχαν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, μεταξύ 1946 και 1948, περιμένοντας χιούμορ που τιμά τις οικογενειακές αξίες.

HACK/SLASH: MY FIRST MANIAC #1 (of 4) (#3.50, Image, p 173)
Ή αλλιώς, κάτι σαν “year one” ιστορία. Ό,τι πρέπει, τώρα που ο trashy horror τίτλος του Tim Seeley μετακόμισε στην Image.