Comicdom Con 2010 Report: Day 2

Να ‘μαστε και πάλι! Ελπίζω να απολαμβάνετε τα μέχρι τώρα post-con καλούδια (συνεντεύξεις, reviews, απόψεις, φωτογραφίες βεβαίως-βεβαίως) και να έχετε αφήσει χώρο (στο εδικό στομάχι όλων των geeks για snacks) για πολλά περισσότερα. Η δεύτερη ημέρα του COMICDOM CON ήταν η πολυπληθέστερη του τριημέρου, παρόλο που αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε το workshop του Mike Carey (είπαμε, σημεία και τέρατα και ηφαίστεια), καθώς και το Sketch Event “Συγκριτική Ανατομία σε Ιστορικό Κομιξικό Ιστό”, το οποίο είχε εμπνευστεί και θα συντόνιζε ο Βασίλης Σάκκος, όπως μόνο εκείνος ξέρει. Αν και η απουσία αμφοτέρων με έθλιψε, ίσως ήταν γραφτό για την επιβίωσή μας: προσωπικά, η δεύτερη ημέρα του Con με άφησε ερείπιο και το τελευταίο περίπου τετράωρο είχα μπει στον αυτόματο πιλότο (πολλά ηλίθια αστεία…) .

Σε κάθε περίπτωση, το Σάββατο ήταν γεμάτο με μερικά από τα πιο δυνατά events μας, περιλαμβάνοντας το “Kamishibai: Εικόνες και Παραμύθια για Παιδιά” (μαντέψτε ποια το συντόνιζε), το ενδιαφέρον panel “Επτά Έλληνες Δημιουργοί Μιλούν για τα Comics”, με τη συμμετοχή των: Δημήτρη Βανέλλη, Μιχάλη Διαλυνά, Μάνου Λαγουβάρδου, Τάσου Μαραγκού, Γιώργου Μπότσου, Αλέξιας Οθωναίου και Κώστα Φραγκιαδάκη, καθώς και το πραγματικά θηριώδες Q&A και signing που το ακολούθησε, με τον John Romita Jr. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι σε όλα τα χρόνια του COMICDOM CON πρέπει να είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή από όλα τα υπόλοιπα Q&A και panels που έχουμε διοργανώσει.

Από workshops είχαμε του D’ Israeli, “Thinking About Color”, καθώς και το “Edu-Comics, Αξιοποίηση Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Μέσων στην Τάξη”, ενώ ήταν η ιδανική μέρα για signing hunt, με πάμπολλους καλλιτέχνες να υπογράφουν στα διάφορα stand τις δουλειές τους. Όπως καταλαβαίνετε, επικρατούσε ένα συνεχές οργανωμένο πανδαιμόνιο κομιξικής ευφορίας (Σάκκο σταμάτα να μου κάνεις mind-control).

Η ημέρα έκλεισε με την προβολή του MARINE EXPRESS του Osamu Tezuka, μια εκπληκτική anime ταινία του 1979, όπου πρωταγωνιστούν σχεδόν όλοι του οι χαρακτήρες (Professor Ochanomizu, Rock, Astro Boy, Black Jack και άλλοι), σε ένα διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που αρχικά γράφτηκαν. Η ταινία προβλήθηκε με την υποστήριξη της Ιαπωνικής Πρεσβείας, την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη βοήθεια.

Πριν το βουλώσω όμως (επιτέλους), οφείλω να ευχαριστήσω τον Άκη Τριανταφύλλου για τη βοήθειά του στη συγκέντρωση του φωτογραφικού υλικού, διότι όπως και να το κάνουμε, ένας και κοντός δεν φτάνει για να τρέχει παντού. Φώτα, μοτέρ, δώσε!

Αυτά λοιπόν από τη δεύτερη ημέρα, ή τουλάχιστον τα πιο ενδιαφέροντα στιγμιότυπα. Το κλίμα, η ένταση και η εξάντληση στο τέλος της δεν μπορούν να αποδοθούν με λόγια, αλλά ελπίζω να με πιστεύετε όταν σας λέω ότι άξιζε.

Λίγη υπομονή (τόση δείξατε μέχρι τώρα) και θα επιστρέψουμε με την τρίτη και τελευταία ημέρα.

Ειλικρινά δικός σας.