PREVIEWS PICKS (MAY 2010): The “Blue Pages”

Όπως μπορεί να παρατηρήσατε, οι τίτλοι της Marvel λείπουν από αυτό το PREVIEWS PICKS. Αυτό οφείλεται στο ότι το MARVEL PREVIEWS δεν ήρθε στη χώρα μας μαζί με το υπόλοιπο PREVIEWS, οπότε και θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο ακόμα για τις επιλογές μας από Marvel μεριά. Μια που, όμως, πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα ενημερωθείτε για τις περισσότερες κυκλοφορίες της εταιρίας νωρίτερα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε έναν τίτλο που κυκλοφορεί από τη Marvel αυτό το μήνα και που φοβάμαι ότι υπάρχει η πιθανότητα να παραβλέψει κανείς.

THOR MIGHTY AVENGER ($2.99, Marvel Comics)
Ο σπουδαίος Roger Langridge (FRED THE CLOWN, MUPPET SHOW) κρατά τα συγγραφικά ηνία αυτού του νέου τίτλου, ενώ για το artwork υπεύθυνος θα είναι ο Chris Samnee (THE MIGHTY, AREA 10). Πρόκειται για ένα reimagining του Origin του Thor σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με “μια πιο upbeat και αισιόδοξη ματιά” Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Langridge και τα previews από το artwork του Samnee φαίνονται πολύ όμορφα. Νομίζω πως αν αγόραζα μόνο έναν τίτλο από τις μπλε σελίδες του PREVIEWS θα ήταν αυτός. Και όχι, δε με πληρώνει ο Langridge για να τα γράφω αυτά!

DOCTOR SOLAR MAN OF ATOM #1 ($3.50, Dark Horse, p24)
Κλασικοί ήρωες ξαναζωντανεύουν από τα χέρια του Jim Shooter, που είναι και ένας από τους κύριους υπεύθυνους για την επιστροφή τους στα 90s στο σύμπαν της Valiant. O Doctor Solar είναι μόνο η αρχή και θα τον ακολουθήσουν οι MAGNUS, ROBOT FIGHTER και TUROK, SON OF STONE. Έχω την εντύπωση πως οι fans της Valiant ήδη πανηγυρίζουν (και στο Comicdom έχουμε αρκετούς από αυτούς).

DR HORRIBLE ($9.99, Dark Horse, p34)
Δεν έχω ενδιαφερθεί ούτε για το DR HORRIBLE’S SING-ALONG BLOG, ούτε για τα δημιουργήματα της οικογένειας των Whedon. Αν δεν κάνω κάποιο τρομερό λάθος ο συγγραφέας Zack Whedon (DEADWOOD, FRINGE) είναι ξάδερφος του Josh (BUFFY, ANGEL, FIREFLY) αλλά δεν έχω το παραμικρό ενδιαφέρον για καμιά από τις παραπάνω τηλεοπτικές σειρές. Αυτό που κινεί το ενδιαφέρον μου είναι το artwork των Farel Dalrymple και Jim Rugg που θα βρείτε κάπου μέσα στις σελίδες αυτής εδώ της έκδοσης.

STAR WARS DARK EMPIRE TRILOGY ($29.99, Dark Horse, p48).
Αντίστοιχα με τα προηγούμενα, ελάχιστο είναι το ενδιαφέρον μου και για το STAR WARS. Εν τούτοις, τόσο ο Cam Kennedy όσο και ο Jim Baikie, που είναι υπευθυνοι για το artwork, είναι εξαιρετικοί artists και από μόνοι τους κάνουν την έκδοση να αξίζει τα λεφτά της. (Αφήστε που ένας-δυο φίλοι, που είναι και fans του STAR WARS, μου έχουν πει και καλά λόγια για τις ιστορίες που βρίσκονται σε αυτόν τον τόμο.

BATMAN ODYSSEY($3.99, DC Comics, p78)
Δεν είμαι σίγουρος για το πως αυτό το ltd series δένει με το παρόν status στους υπόλοιπους bat-τίτλους, αλλά η παρουσία και μόνο του θρύλου Neal Adams, δίνει ένα ιδιαίτερο prestige ακόμη και αν συνοδεύεται από ένα όχι ιδιαίτερα επιτυχημένο (κατ τη γνώμη μου, πάντα) εξώφυλλο.

SUPERMAN #701 ($2.99, DC Comics, p84)
WONDER WOMAN #601 ($2.99, DC Comics, p97)

Οι δυο εμβληματικοί και αρχετυπικοί υπερήρωες της DC, δια χειρός J. Michael Straczynski. Ο άνθρωπος που έκανε μπάχαλο την ιστορία του Spider-Man και που δείχνει να είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, με έναν εντελώς τυχαίο τρόπο, ξεκινά και επίσημα τα runs του στους δυο τίτλους. Ομολογώ πως έχω αρκετές ελπίδες για να δούμε κάτι καλό τελικά, αν και κρίνοντας από το εξώφυλλο του SUPERMAN θα έπρεπε να περιμένω κάτι πομπώδες και βαρετό.

EX MACHINA #50 ($2.99, DC Comics/Wildstorm, p106)
Σύμφωνα με τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο, όσο πλησιάζαμε στο τέλος του EX MACHINA, τα τεύχη έδειχναν να γίνονται καλά. Αν και είμαι κάποια τεύχη πίσω, θα προσπαθήσω να κάνω όσο catching up προλαβαίνω, ώστε να είμαι εκεί για το κλείσιμο του πολιτικού θρίλερ του Brian K. Vaughan.

CUBA: MY REVOLUTION ($24.99, DC Comics [Vertigo], p117)
Μια ιδεολόγος φοιτήτρια Ιατρικής με όνειρα να γίνει ζωγράφος, που πίστεψε στον Castro από το 1959 που πήρε την εξουσία στα χέρια του, ταξιδεύει στον κόλπο των Χοίρων, όπου δεν τα βρίσκει όπως ακριβώς τα περίμενε και γυρνά στο σπίτι της αναζητώντας καταφύγιο στην Τέχνη. Δυστυχώς, όμως, συνειδητοποιεί πως οι πολιτικές πράξεις της αντιφάσκουν με τα πράγματα στα οποία πιστεύει και θα αναγκαστεί να πάρει κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Βαρεθήκατε; Εγώ πολύ… Και το γεγονός πως η πρωτοεμφανιζόμενη Inverna Lockpez ισχυρίζεται ότι άντλησε την ιστορία από προσωπικές εμπειρίες, δε με πείθει καθόλου. Από την άλλη, το artwork του Dean Haspiel με χρώματα του Jose Villarrubia είναι ο καλύτερος λόγος για να αποκτήσει κανείς αυτό εδώ το comic.

STRANGE SCIENCE FANTASY #1 ($3.99, IDW Publishing, p151)
Προσπερνάω (κάνοντας και ένα-δυο χαριτωμένα τσαλιμάκια), χωρίς να προβληματιστώ ιδιαίτερα, κυκλοφορίες όπως το πρώτο τεύχος του TRUE BLOOD και φτάνω στο πρώτο τεύχος της σειράς του Scott Morse (όπου θα συμμετέχει και με μονοσέλιδα και ο Paul Pope!!!). Η σειρά αυτή με το ρετρό και ελαφρώς φευγάτο περιεχόμενο, που αντλεί έμπνευση από την Golden age είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες του μήνα.

Στην ίδια σελίδα του PREVIEWS, μπορείτε να βρείτε και ένα μικρό prequel του νέου comic του Darwyn Cooke, με τίτλο THE MAN WITH THE GETAWAY FACE

X-9 SECRET AGENT CORRIGAN VOL. 1 ($49.99 IDW Publishing, p163)
BARNEY GOOGLE ($39.99 IDW Publishing, p164)

Η IDW προσφέρει, για μια ακόμη φορά, επανεκδόσεις κάποιων ιδαιάιτερα σημαντικών comics και comic strips. Αυτά που ξεχωρίζω για αυτό το μήνα είναι το περιπετειώδες strip των Archie Goodwin και Al Williamson και τον κλασικό ήρωα του Billy DeBeck. Σπουδαία comics, αλλά δυστυχώς αρκετά “τσιμπημένα”.

FRACTURED FABLES ($29.99, Image Comics, p166)
Αυτή εδώ είναι μια kid-friendly ανθολογία όπου συμμετέχουν κάποιοι ιδιαίτερα σημαντικοί δημιουργοί, όπως οι Jill Thompson, Bryan Talbot, Ben Templesmith, Terry Moore και άλλοι. Βρίσκω πάντα πολύ ενδιαφέρουσες τις κυκλοφορίες που απευθύνονται και σε ένα παιδικό κοινό, οπότε μάλλον θα του ρίξω μια ματιά.

DAWN: NOT TO TOUCH THE EARTH ($5.99, Image Comics, p176)
To DAWN είναι ένα comic που χαρακτηρίζεται από όλα τα πράγματα που αντιπαθώ σε comics (εικόνες που λειτουργούν καλύτερα ως pin-ups παρά ως comics, ποζεράδικος σοβαροφανής διάλογος) αλλά για το οποίο για κάποιο παράξενο λόγο έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια. Έτσι, αυτό εδώ το one-shot θα βρεθεί στις παραγγελίες μου (και θα υποστώ το παραδοσιακό δούλεμα από τους υπόλοιπους στο Comicdom για την αγορά μου).