Battleship Yamato Live Action Movie

Όσοι από εσάς διαβάσατε τον τίτλο του post και ο εγκέφαλός σας άρχισε ήδη να παράγει ενδροφίνη, σημειώστε το μήνα Δεκέμβριο στο ημερολόγιό σας! Δεν χρειάζεται να διαβάσετε παρακάτω. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχω κάτι περισσότερο να σας πω. Οι υπόλοιποι συνεχίστε, παρακαλώ…

Το SPACE BATTLESHIP YAMATO είναι μια πολύ παλιά σειρά anime επιστημονικής φαντασίας, που αφηγείται τις περιπέτειες του ομώνυμου διαστημοπλοίου και του πληρώματός του. Όλα ξεκινούν όταν μια φυλή εξωγήινων βομβαρδίζει τη Γη, καθιστώντας την, πρακτικά, ακατοίκητη. Οι άνθρωποι αναγκάζονται να καταφύγουν κάτω από την επιφάνεια της Γης, προκειμένου να γλυτώσουν από τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας που προκάλεσε ο βομβαρδισμός, αλλά και αυτό δεν είναι αρκετό να τους εξασφαλίσει την επιβίωση, καθώς η ραδιενέργεια αρχίζει να εισχωρεί και στο υπέδαφος. Ενώ όλα δείχνουν ότι το τέλος είναι κοντά, η βοήθεια φτάνει από τον μακρινό πλανήτη Iscandar, με τη μορφή σχεδίων για την κατασκευή ενός υπερ-εξελιγμένου κινητήρα και την υπόσχεση για μια συσκευή που θα μπορούσε να καθαρίσει τη Γη από τη ραδιενέργεια. Οι άνθρωποι κατασκευάζουν μυστικά ένα διαστημόπλοιο, στο κουφάρι ενός Ιαπωνικού πολεμικού πλοίου (το οποίο, ναι, ονομάζεται Battleship Yamato) και το στέλνουν να βρει τον πλανήτη Iscandar και τη συσκευή αυτή.

Η αρχική σειρά anime προβλήθηκε το 1974 στην Ιαπωνία, αλλά παρά τα υψηλά στάνταρ παραγωγής, η επιτυχία που είχε δεν ήταν η αναμενόμενη, με αποτέλεσμα, ενώ αρχικά είχαν σχεδιαστεί 39 επεισόδια, να περιοριστεί στα 26. Το 1977 προβλήθηκε μια ταινία 130 λεπτών που ουσιαστικά δεν επρόκειτο για κάτι άλλο από την αρχική σειρά συμπυκνωμένη. Η ειρωνεία είναι ότι η ταινία είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που ξεπέρασε αυτή του STAR WARS. Έκτοτε, έχουν βγει αρκετές ακόμη ταινίες, κάποια OVA, αλλά και ένα manga, καθώς και άπειρο merchandise.

Τον προσεχή Δεκέμβριο, λοιπόν, θα έχουμε όλοι τη χαρά να δούμε την ιστορία του YAMATO σε μια live action ταινία. Για την ακρίβεια, μόνο οι Ιάπωνες θα έχουν την χαρά να την δουν τον Δεκέμβριο – εμείς, μάλλον, θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω, καθώς ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν και πότε θα προβληθεί σε άλλες χώρες. Η  εταιρία παραγωγής είναι η TBS (Tokyo Broadcasting System), ενώ σκηνοθέτης θα είναι ο Takashi Yamazaki, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει σκηνοθετήσει και το RETURNER. Για τους φίλους της J-Pop, να πω ότι μεταξύ των πρωταγωνιστών συγκαταλλέγεται και ο Takuya Kimura, μέλος των SMAP. Πάρτε ψηστικότατο teaser.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jExoH_JjMZg[/youtube]

Υ.Γ.: Θυμάμαι ότι κάπου είχα πετύχει κάποια ταινία στα ελληνικά, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Αν κανείς από εσάς θυμάται να έχει κυκλοφορήσει ποτέ το YAMATO σε ελληνική βιντεοταινία, ας κάνει κανένα σχόλιο.