Παρουσίαση: ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟPΦΥΡΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ & BALZAC? Στη Λέσχη Φίλων Κόμικς

Ο Χρήστος Σταμπουλής θα παρουσιάσει τα δύο τελευταία άλμπουμ του, ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΥΡΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ και BALZAC?, στη Λέσχη Φίλων Κόμικς, το Σάββατο 19 Ιουνίου. Περισσότερες λεπτομέρειες στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Χρήστος Σταμπουλής

ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ
BALZAC?

Το Σάββατο 19 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ θα γίνει η παρουσίαση των δύο τελευταίων άλμπουμ του Χρήστου Σταμπουλή «Οι Άρχοντες Της Πορφυρής Κοιλάδας» και «Balzac?» στη Λέσχη Φίλων Κόμικς, Αγ. Ειρήνης 5 στο Μοναστηράκι.

Στην μεσαιωνική Ιαπωνία, σε έναν τόπο που ονομάζεται Πορφυρή Κοιλάδα, οι νέοι άρχοντες είναι διαφορετικοί: Προσπαθούν να αποφύγουν την μοίρα των προκατόχων τους. Αντιστέκονται στα μονοπάτια που τους οδηγούν οι νίκες τους και βιώνουν τα ανθρώπινα πάθη τους δίνοντας και παίρνοντας μαθήματα αφοσίωσης και συναισθημάτων. Εικονογραφημένο με λεπτές γραμμές, σαν τις γραμμές της ζωής όπου ισορροπούν, Οι Άρχοντες του Χρήστου Σταμπουλή περιγράφουν έναν μύθο που σίγουρα θα υπάρχει στις μελλοντικές μας μνήμες.

Το BALZAC? είναι ένα steampunk κόμικ που εκτυλίσσεται στην Γαλλία ενός εναλλακτικού 19ου αιώνα. Μέλος της γαλλικής αριστοκρατίας, ο Ογκύστ ντε Φουριέ, χαρακτηρίζεται ως υπερβολικά ιδιόρρυθμος ακόμα και για τα μέτρα της τάξης του. Όταν όμως ο ίδιος ερωτευτεί την Ζουλιέτ, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους πάντες, και κυρίως, με τον ίδιο του τον θυελλώδη εαυτό, και θα αναγκαστεί να κάνει τις επιλογές του. Ευτυχώς που υπάρχει και κάποιος με μυαλό στην υπηρεσία του οίκου του, γιατί αλλιώς… Το έργο είναι εμπνευσμένο από την «ανθρώπινη κωμωδία» του Γάλλου μυθιστοριογράφου, Ονορέ ντε Μπαλζάκ.

Ο Χρήστος Σταμπουλής έκανε αρχικά αισθητή την παρουσία του μέσω της σκηνής των fanzines (Ανόργανη Ύλη, The Comix Undo), ενώ παράλληλα συμμετείχε σε εκθέσεις κόμικ και έκανε εικονογραφήσεις καταλόγων. Το 2007 εκδόθηκε το πρώτο του album «Charlotte: Ζεστοί Χαρούμενοι Πίδακες.»

Για τους Άρχοντες Της Πορφυρής Κοιλάδας και το Balzac? θα μιλήσουν ο Πέτρος Χριστούλιας δημιουργός και Χρήστος Σταμπουλής, όπου θα υπογράψει και αντίτυπα των έργων του.

Για πληροφορίες
Λέσχη Φίλων Κόμικς
Σταματία Αντωνάτου
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
Τηλ.: 210 3318168, 6974 926755
e-mail:erma_jaguar@hotmail.com