PREVIEWS PICKS (JULY 2010): The “Blue Pages”

Τις “μπλε” σελίδες; Τις f@&ing “μπλε” σελίδες;!! Γιατί, Θεέ μου -εεε, κ. Editor, ήθελα να πω- γιατί; Σύμφωνοι, διαβάζω super-hero, διαβάζω (κάποια) mainstream, λιώνω στη Vertigo, αλλά πραγματικά, το 90% που με ενδιαφέρει από την οικογένεια των “μεγάλων”, ήδη βρίσκεται σε διψήφιο αριθμό τεύχους. Πρέπει να υπάρχει ένα όριο στο σαδισμό… Τέλος πάντων, οι όποιοι πετροβολούντες να απευθυνθούν ανωτέρω.

1 FOR $1 PROGRAM (Dark Horse, pg24-25, $1.00 – Duh! – sic)

Η κίνηση της Dark Horse που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα συνεχίζεται, προσφέροντας τα τεύχη #1 από GROO,  STAR WARS LEGACY, BUFFY THE VAMPIRE SLAYER, MAGNUS, ROBOT FIGHTER, UMBRELLA ACADEMY και SERENITY, προς 1 δολάριο έκαστο.

THE TERMINATOR: 1984 #1 (of 3) (Dark Horse, pg26, $3.50)

Στα χνάρια του TERMINATOR: 2029, οι Zack Whedon και Dan Jackson συνεχίζουν την εξιστόρηση των περιπετειών του Kyle Reese, καθώς προσπαθεί να προστατέψει τη Sarah Connor από τους T-800, στο Los Angeles του 1984.

THE SAVAGE SWORD OF KULL VOL. 1 (Dark Horse, pg32, $19.99)

Ο πρώτος από δύο τόμους που θα συλλέξουν ολόκληρο τον ασπρόμαυρο KULL της Marvel από τη δεκαετία του ’70 μέχρι τη δεκαετία του ’90, δια χειρός Roy Thomas, Bernie Wrightson, Chuck Dixon, John Severin και πολλών άλλων γιγάντων του χώρου.

THE WEDNESDAY CONSPIRACY GN (Dark Horse pg 38, $19.99)

Therapy group για ανθρώπους με υπερφυσικές δυνάμεις ή/και κατάρες; Ο Dr. Burton στις υπηρεσίες σας, κάθε Τετάρτη απόγευμα, κατόπιν ραντεβού. Τηλεπαθητικοί, εξορκιστές, δαιμονισμένοι και άλλοι με εξίσου ανεπιθύμητες δυνάμεις και ιδιότητες, θα βρεθούν στον ίδιο χώρο ωθούμενοι από την απέχθεια για την κατάστασή τους, μέχρι που οι διαδοχικές δολοφονίες ατόμων του group θα τους οδηγήσουν (ίσως) να αναθεωρήσουν τη χρησιμότητά τους. Εξαιρετικά ενδιαφέρον το painted artwork του Sergio Beda, definitely worth a look.

BILLY THE KID’S OLD TIMEY ODDITIES AND THE GHASTLY FIEND OF LONDON #1 (OF 4) (Dark Horse, pg48, $3.99)

Το δεύτερο installment της σειράς των Eric Powell και Kyle Hotz, με τον Billy και τον θίασο φρικιών του Καθηγητή Sproule να φτάνουν στην Αγγλία την εποχή των φόνων του Whitechapel. Αν σας πω ότι δεν το περίμενα από τότε που το είχε κάνει τη νύξη ο Hotz στο COMICDOM CON 2010, θα ήταν ψέματα.

LEGION OF SUPER-HEROES: THE GREAT DARKNESS SAGA DELUXE EDITION HC (DC, pg100, $39.99)

By popular demand και παρόλο που δεν έχω σχέση με το αντικείμενο: ο τόμος αυτός μαζεύει για πρώτη φορά τα τεύχη #284-296 και το Annual #1, γραμμένα από τον Paul Levitz και σχεδιασμένα (ως επί το πλείστον) από τον Keith Giffen, 30 περίπου χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία τους.

THE TELARA CHRONICLES #1 (DC / Wildstorm, pg116, $3.99)

Άλλο ένα comic promotion για ένα νέο MMORPG, με ωραίο εξώφυλλο και άγνωστο περιεχόμενο (don’t hold your breath). Όπως παρατήρησε και ο ever-loving, ο τίτλος είναι ιδιαίτερα ατυχής για το ελληνικό κοινό (πιάσε δυο τελάρα μυτζήθρα κλπ.), αλλά φοβάμαι ότι αυτό δεν θα σταματήσει τους MMOers…

KODIAK ONE-SHOT (IDW, pg151, $3.99)

Δεν είμαι σίγουρος τι είναι αυτό, δεν είμαι σίγουρος τι δουλειά έχει μαζί με τα μάλλον φρικαλέα πράγματα που εκδίδει η IDW τελευταία (G.I.JOE, TRANSFORMERS, άσχημα adaptations of “you name it”) και με κάποιο τρόπο την βάλανε στην οικογένεια των “μεγάλων”, αλλά το σίγουρο είναι ότι με τον Joe Hill (LOCKE & KEY – προσκυνάμε το LOCKE & KEY) στο συγγραφικό τιμόνι και τον Nat Jones στο artwork, δείχνει να είναι πολύ ενδιαφέρον. (Ε, κι αν δεν είναι, τί ψυχή έχει ένα one-shot;)

ART OF JIM STARLIN: A LIFE IN WORDS AND PICTURES HC (IDW, pg159, $49.99)

Τσιμπημένο, δε λέω, αλλά ένα must για τους λάτρεις ενός πραγματικά σπουδαίου δημιουργού και 35 χρόνια καριέρας μέσα σε 312 σελίδες δεν είναι και λίγο (και εάν θέλετε να το ρίξετε πραγματικά έξω, υπάρχει και υπογεγραμμένη, περιορισμένη έκδοση στα $79.99).

GRIMM’S FAIRY TALES VOL. 1 (IDW, pg161, $16.99)

Ξεχάστε τις αηδίες της Zenescope (κακοσχεδιασμένα re-imagined παραμύθια με βυζιά και σπαθιά): this is the real thing! Οι αυθεντικές ιστορίες των Grimm, πανέμορφα εικονογραφημένες από τον Kevin Colden. Το προσωπικό μου pick of the month.

Φτάνοντας λοιπόν και στη Marvel, να πω ότι βρίθει από διάφορους ηλίθιους τίτλους, όπως SPIDER-MAN: BACK IN QUACK (pg M26), άπειρους (και ανούσιους) τίτλους WOLVERINE, καθώς και το εξαιρετικά άστοχο “Mutants Meet Vampires” (άλλως γνωστό και ως CURSE OF THE MUTANTS – whatever rocks your boat). Φράσεις όπως “B-movie glory”, “underwater vampires” και άλλα τέτοια χαριτωμένα είναι ενδεικτικά μιας πολύ κακής ιδέας. Για να μην αναφέρω το NEW AVENGERS #4 (pgMV31), πιθανώς ότι πιο γελοίο έχω δει φέτος ως εξώφυλλο, με τον Doctor Wolvestrange στο εξώφυλλο (ή μήπως ήταν Dr. Strangerine – ναι, αυτό είναι!). Δείτε και το DEADPOOL #27 (pgMV15), έτσι, για το γέλιο.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, υπάρχουν και ένα-δυο αξιόλογα solicitations:

VALKYRIE #1 (Marvel, pgM7, $3.99)

Δεν είναι ότι έχει κανένα φοβερό ενδιαφέρον ως χαρακτήρας, αλλά έχω μεγάλες ελπίδες για το συγγραφικό ταλέντο του Bryan J.Glass (THE MICE TEMPLAR) και μ’ αρέσει πάρα πολύ το σχέδιο του Phil Winslade (MONOLITH). Μπορείτε να δείτε interior art εδώ.

STHEPHEN KING’S N. PREMIERE HC (Marvel, pgMV10, $24.99)

Τα πρώτα 4 τεύχη από το εξαιρετικό adaptation του Alex Maleev. Ίσως το μοναδικό από τα adaptations του King που μου εξάπτει την περιέργεια.

SHADOWLAND: GHOST RIDER #1 (Marvel, pgMV45, $3.99)

Για τους fans του Ghost Rider, δια χειρός Clayton Crane (GHOST RIDER: TRAIL OF TEARS).

THOR: FOR ASGARD #1 & #2 (of 7) (Marvel, pgMV69, $3.99)

Ο Thor, για άλλη μια φορά, δίχως tuxedo και disco-ball πανοπλία, σε μια ιστορία που εκτυλίσσεται στα πλαίσια της νορβηγικής μυθολογίας, δια χειρός Simone Bianchi! MUST CHECK!

KICK-ASS 2: BALLS TO THE WALL #1 (Marvel, pgMV88)

Την ίδια ώρα που η Hit-Girl εκπαιδεύει τον Kick-Ass να μην είναι τόσο… Ass-Kick, όπως έλεγε ο μπαμπάς της, ο Red Mist επιστρέφει με τη δική του ομάδα από κουστουμαρισμένους κακούς. Ξύλο, αίμα και μπινελίκια galore!

Κάπου εδώ το κλείνω και συγγνώμη για την καθυστέρηση (το κείμενο θα έπρεπε να έχει ανέβει από τη Δευτέρα). Η ευθύνη είναι όλη δική μου (όπως αναμφίβολα θα ακούω για τους επόμενους μήνες, εκτός αν με σώσει η καλοκαιρινή περίοδος). Καλό κάψιμο!