PREVIEWS PICKS (JULY 2010): The “Green” Pages

Η τελευταία φορά που έγραψα για τις “πράσινες” σελίδες του PREVIEWS, ήταν σε κάποιο από εκείνα τα κολοσσιαία Preview Picks στο παλιό site του Comicdom, που απαιτούσαν 6-8 ώρες εργασίας. Πάνε κάτι χρόνια, δηλαδή, οπότε λαδάκι στις αρθρώσεις, και πάμε!

THE ART OF JAIME HERNANDEZ: THE SECRETS OF LIFE AND DEATH HC (Abrams Comicarts, pg222, $40.00)

Δεν είναι ωραίο να ανοίγεις το συγκεκριμένου τμήμα του PREVIEWS και το πρώτο solicitation που παρατηρείς να είναι αυτό; Αν και, προσωπικά, δεν είμαι και πολύ φίλος των art books, δεν μπορώ να το αγνοήσω το συγκεκριμένο. Ο Jaime Hernandez, ένας εκ των Los Bros Hernandez, δημιουργών του θρυλικού και πολύ-αγαπημένου comic LOVE AND ROCKETS, επιτρέπει για πρώτη φορά στο κοινό του, να ρίξει μια ματιά στα “παρασκήνια”. Σχέδια, αδημοσίευτες ιστορίες, και άλλα καλούδια, που καθιστούν την απόκτηση του βιβλίου απαραίτητη στους φανατικούς φίλους του έργου του δημιουργού.

DUNCAN THE WONDER DOG VOLUME 1 SHOW ONE (Adhouse Books, pg222, $24.95)

Ο κόσμος που δημιουργεί ο Adam Hines, θέλει τα ζώα να ομιλούν, και ως εκ τούτου, η σχέση τους με το ανθρώπινο είδος να είναι διαφορετική. Σύμφωνα με το solicitation, το σχέδιο θυμίζει κάτι από Dave McKean, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλα 8 volumes. Φιλόδοξο project, του οποίου preview μπορείτε να δείτε εδώ.

THE ANTHOLOGY PROJECT HC (Anthology Project, pg224, $24.99)

Προφανώς, οι εμπνευσμένοι τίτλοι δεν είναι μεταξύ των χαρισμάτων της εταιρίας. Το solicitation προσφέρει γενικότητες και ασάφειες, οπότε οι ενδιαφερόμενοι ας περάσουν από εδώ.

MOUSE GUARD: THE BLACK AXE #1 (Archaia Entertainment LLC, pg230, $3.50)

Τρίτο volume της αγαπητής σειράς τρωκτικής φαντασίας. Στηρίζω.

ARCHIE MARRIES… SLIPCASED HC (Archie Comic Publications, pg232, $24.95)

Δεν το περίμενα ποτέ, ότι θα έφτανε η μέρα που θα κυκλοφορούσε πρόσφατο storyline των comics του Archie σε hardcover, και μάλιστα slipcase. Είχε συζητηθεί αρκετά και τωρα θα κοσμήσει την βιβλιοθήκη σας! Παραδεχτείτε το – κατά βάθος γουστάρετε ARCHIE.

BART SIMPSON’S TREEHOUSE OF HORROR #16 (Bongo Comics, pg250, $4.99)

Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του, το Halloween Special της cartoon οικογένειας των Simpsons, είναι και πάλι εδώ. Φέτος, τις σελίδες του κοσμούν τα έργα των Evan Dorkin, Peter Kuper, Kelley Jones, Kelvin Mao και… Lemmy; Ναι, αυτός ο Lemmy!

VAMPIRELLA ARCHIVES VOLUME 1 HARDCOVER (Dynamite Entertainment, pg263, $49.99)

Vampirella σε black & white και τίποτε άλλο! Εντάξει, υπερβάλω λίγο, αλλά έχω μια αδυναμία σε παλιά horror comics, και εδώ έχουμε τις πρώτες εκδοτικές εξορμήσεις της ελαφρώς ενδεδυμένης βαμπίρας, σε ένα hardcover που συλλέγει τα πρώτα τεύχη, στο αυθεντικό magazine sized format τους. Θέλω. Και ας κάνει 50 δολάρια.

VAMPIRELLA MASTERS SERIES VOL. 1: GRANT MORRISON & MARK MILLAR TRADE PAPERBACK (Dynamite Entertainment, pg264, $24.99)

Και από τo ντεμπούτο της Vampirella, πάμε σε κάτι πιο πρόσφατο. Στο run των Grant Morisson και Mark Millar, το οποίο ούτε που θυμάμαι πώς και πότε έγινε.

MAKE ME A WOMAN HC (Drawn & Quarterly, pg284, $24.95)

Τολμηρό αυτοβιογραφικό comic μιας γυναίκας Εβραϊκής καταγωγής. Τη δημιουργό την έχω συναντήσει σε μια-δυο ανθολογίες, και το έργο της μου είχε φανεί ενδιαφέρον. Περισσότερα εδώ.

YOU’LL NEVER KNOW VOL 2: COLLATERAL DAMAGE
(Fantagraphics, pg290, $24.95)

Θυμάμαι ότι είχα σκοπό να αγοράσω το πρώτο volume του comic της Carol Tyler και το είχα σημειώσει στο wish list ενός on-line βιβλιοπωλείου. Ακόμη δεν το έχω προμηθευτεί, ενώ οι κριτικές που έχει πάρει είναι ενθαρρυντικές, οπότε βλέπω και αυτό το δεύτερο volume να κάνει παρέα στο πρώτο. Γνωρίζω ότι δεν βοηθάω πολύ, πέρα από ένα “αυτό μοιάζει να είναι καλό”.

ROY CRANE’S BUZ SAWYER VOL 1: THE WAR IN THE PACIFIC (Fantagraphics, pg290, $35.00)

Ακόμα ένα κλασσικό comic strip περασμένης δεκαετίας, εισβάλει στο σήμερα, σε upgraded έκδοση. Συνήθως, τα καλά comic strips, είτε action όπως αυτό, είτε όχι, αργούν λίγο να βρουν τους ρυθμούς τους, απαιτώντας πολλές φορές ακόμη και χρόνια “επένδυσης”. Ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής από BUZ SAWYER, μου έχει φανεί αξιοπρεπέστατο, όμως, ήταν ενώ ήδη το strip είχε συμπληρώσει κάποια χρόνια παρουσίας. Αυτό, φυσικά, δε με αποθαρρύνει από το να τσεκάρω την παρούσα επανέκδοση.

LOVE AND ROCKETS NEW STORIES #3 (Fantagraphics, pg291, $14.99)

Να και πάλι ο Jaime Hernandez, αυτή την φορά μαζί με τον αδερφό του, Gilbert, στο τρίτο volume του, ετήσιου πλέον, LOVE AND ROCKETS. Mental note: να θυμηθώ να πάρω και το δεύτερο volume.

THE BEST AMERICAN COMICS 2010 HC (Houghton Mifflin Harcourt, pg296, $23.00)

Ο Neil Gaiman κάθεται στη θέση του editor και επιλέγει τα καλύτερα comics για το 2010. Σίγουρα, αποτελεί την, μέχρι στιγμής, πιο mainstream επιλογή για guest editor της ετήσιας ανθολογίας, που μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς παρουσίας, μπορεί πλέον να θεωρείται θεσμός.

THE SAN FRANCISCO PANORAMA COMICS SECTION TABLOID FORMAT (McSweeneys, p300, $10.00)

Συμμετέχουν οι Art Spiegelman, Chris Ware, Adrian Tomine, Dan Clowes, Gene Luen Yang, Kim Deitch, Seth, Erik Larsen, Keith Knight, Jon Adams, Gabrielle Bell, κ.α.. Το μέγεθος είναι πιστό στο αυθεντικό tabloid, είναι 17 σελίδες, και κάνει μόλις 10 δολάρια! Μια χαρά…

TRICKED GN (NEW PRINTING) (Top Shelf, p330, $19.95)

Το #33 του TOP 100 OF THE 00’s του blog που διαβάζετε αυτή την στιγμή, σε μια νέα έκδοση, με εξώφυλλο νοσταλγό του αναλογικού ήχου, και μάλιστα του πιο αναξιόπιστου μέσου του (είναι της μόδας τώρα τελευταία). Αν δεν έχετε διαβάσει το magnum opus του Alex Robinson, παρακαλώ κάντε το. Σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι.