PREVIEWS PICKS (JULY 2010): Manga

Λοιπόν, είτε εγώ είμαι άτυχος στα PREVIEWS assignments μου, είτε απλά μετά το HELLSING VOL. 10, η μεταφραστική βιομηχανία τα παράτησε και είπε να το ρίξει στο κρίκετ. Εντάξει, υπερβολή της υπερβολής, αλλά πραγματικά, στον τομέα των manga βρίσκω συνεχώς λιγότερα πράγματα άξια ενδιαφέροντος, πόσο μάλλον αναφοράς. Αντίθετα, βρήκα πάμπολλα πράγματα στις “Green Pages” που όμως δεν εμπίπτουν στα manga οιασδήποτε φύσεως. Just my luck, I guess, οπότε σταματάω τη γκρίνια και πάμε παρακάτω…

POP WONDERLAND: CINDERELLA HC (Dark Horse, pg41, $16.95)

Πέρα από το προφανές, adaptation δηλαδή του κλασικού παραμυθιού του Perrault και των Grimm (ο πρώτος έγραψε και οι δεύτεροι κατέγραψαν, πιθανώς, κάποια τοπική γερμανική εκδοχή, ή ίσως του πρώτου, καθότι θεωρείται ότι είναι αυτός που επινόησε την ιστορία) από την Michiyo Hayano, δεν είμαι σίγουρος τι είναι αυτό, με μήκος μόλις 32 σελίδες και έγχρωμο. Έχω την αίσθηση ότι πρόκειται μάλλον για storybook, παρά για comic. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το solicitation έχει μια γκάφα, αφού στο εξώφυλλο αποδίδει την ιστορία στον Andersen (βέβαια, πιθανώς να φταίνε οι Ιάπωνες για αυτό).

KOKO BE GOOD GN (First Second, pg289, $18.99)

Χωρίς να είμαι 100% βέβαιος, πιστεύω ότι πρόκειται για manhwa (με εναλλακτικό σχέδιο, όμως, και έγχρωμο). Η Koko πάντοτε ετοιμάζει μια νέα σκανταλιά, μια νέα καταστροφή για τον περίγυρό της, μέχρι που αποφασίζει να δοκιμάσει την ιδέα “Είμαι Καλή”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα κορίτσι που το μεγαλύτερο ταλέντο του είναι στη διαολιά.

[flickrvideo]http://www.flickr.com/photos/jenwang/4329114774/in/set-72157622542101786/[/flickrvideo]

AMULET BOOK 3: THE CLOUD SEARCHERS SC (Graphix, pg 293, $10.99)

Προφανώς, τα solicitations των δύο προηγούμενων τόμων δεν βρίσκονταν σε δική μου βάρδια, αλλά το manga αυτό του Kazu Kibuishi μοιάζει εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους λάτρεις του (αφελούς ενδεχομένως) fantasy και της αισθητικής του Hayao Miyazaki.

THE 14TH DALAI LAMA: A GRAPHIC BIOGRAPHY SC (Penguin Books, pg308, $15.00)

Η ιστορία του Gyatso, ο οποίος έμελλε να γίνει ο 14ος Dalai Lama, σε μια εποχή που η Κίνα εισέβαλλε στο Θιβέτ, δοσμένη από Tetsu Saiwai υπό μορφή manga.

GRAND GUIGNOL ORCHESTRA VOL. 1 (VIZ, pg337, $9.99)

Η Lucille ηγείται της περιπλανώμενης Βασιλικής Ορχήστρας και ζει μια ζωή που η ίδια θεωρεί ονειρεμένη. Μέχρι που η μπάντα φτάνει σε μια πόλη όπου οι άνθρωποι έχουν εκτεθεί στον ιό Guignol, ο οποίος τους μετατρέπει σε zombie μαριονέτες με μοναδικό τους στόχο τον αφανισμό του ανθρώπινου είδους. Η Kaori Yuki (ANGEL SANCTUARY, COUNT CAIN) έχει πάψει προ πολλού να βρίσκεται ανάμεσα στους αγαπημένους μου δημιουργούς, αλλά, αν μη τι άλλο, αξίζει μια ματιά.

CROSS GAME VOL. 1 (VIZ, pg 338, $19.99)

Παλαιού τύπου shounen που αναμειγνύει το ρομαντικό δράμα με το baseball και ένα ιδιαίτερο χιούμορ. Πιθανώς να αρέσει στους λάτρεις των πρώτων δουλειών της Rumiko Takahashi (RUMIC THEATER, RUMIC WORLD). Η τιμή μην σας παραξενεύει: είναι 576 σελίδες!

MARCH ST
ORY VOL. 1 (VIZ, pg339, $16.99)

Κορεάτικο horror manhwa. Τα μεγάλα έργα τέχνης κατοικούνται από δαίμονες, γεννημένους από τον βασανισμένο ψυχισμό των δημιουργών τους. Όταν ένα έργο τέχνης μαγέψει ένα θνητό, ο δαίμονας μπορεί να τον κυριεύσει, οδηγώντας τον σε πράξεις ανείπωτης βίας. Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον concept.

EDEN OF THE EAST: THE COMPLETE SERIES DVD (Anime, pg 460, $54.99)

Ένα από τα καλύτερα short series που έχω δει ποτέ, πλέκοντας και ξεδιπλώνοντας, μέσα σε 11 μόλις επεισόδια, μια εκπληκτική ιστορία συνομωσίας για τη σωτηρία της Ιαπωνίας από το χείλος της οικονομικής και κοινωνικοπολιτικής καταστροφής, έχοντας στο επίκεντρο νέους που μόλις έχουν τελειώσει το σχολείο και έχουν ενταχθεί στον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των NEET (Not in Employment, Education or Training). Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lwLsw9MlzJQ[/youtube]

Ναι, αυτό είναι το “Falling Down” των Oasis
και η Production I.G αγόρασε τα δικαιώματα για το OP.

Αυτά λοιπόν, λίγο ανάκατα και ατάκτως εριμμένα, αλλά σας είχα προειδοποιήσει.