Χορεύοντας με τον Art Spiegelman!

Και καθώς το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, εμείς φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους και να μοιραζόμαστε μαζί σας νέα και λίγο πιο ανάλαφρα, όπως αρμόζει άλλωστε στην εποχή.

Ο Art Spiegelman, λοιπόν, αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι που όπως δηλώνει ο ίδιος δεν το κατέχει και πολύ. Πριν από μερικούς μήνες η διάσημη ομάδα χορού Pilobolus κατάφερε να πείσει το δημιουργό να συνεργαστούν για τη νέα τους παράσταση, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 12 Ιουλίου. Και όπως δηλώνει ο χορογράφος των Pilobolus, Michael Tracy, “ήταν αρκετά δύσκολονα πείσουμε τον Art να δεχτεί την πρότασή μας. Όμως πάντα ψάχνουμε για καλούς storytellers και ο Art είναι ένας από τους καλύτερους”. Ο ίδιος ο Spiegelman περιγράφει χαριτολογώντας τη συνεργασία τους ως εξής:

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το “Hapless Hooligan in ‘Still Moving'” μια  ιστορία αγάπης, σε noir ύφος,  με πρωταγωνιστές δύο από τους πιο αγαπημένους comic χαρακτήρες του Spiegelman, τον Happy Hooligan, έναν από τους πρώτους χαρακτήρες που εμφανίστηκαν στα comic strips στις αρχές του 1900και δημιούργημα του Frederick Burr Opper, και την Little Lulu της Marjorie Henderson Buell. Στη διάρκεια της παράστασης, ο Happy (που εδώ μετονομάζεται σε Hapless) ερωτεύεται τη Lulu, όμως δεν μπορούν να είναι μαζί.   Το ζευγάρι πεθαίνει και ξαναβρίσκονται  σε μια άλλη ζωή, όπου πλέον μπορούν να χαρούν τον έρωτά τους.

Οι χορευτές παίζουν διαδραστικά με τα σκίτσα του Spiegelman, ενώ όλο το ύφος της παράστασης έχει ενσωματώσει αρκετά στοιχεία (όπως π.χ. πάνελς) από τη γλώσσα των comics.

Διαβάστε εδώ ένα αναλυτικό review της παράστασης, ενώ ενδιαφέρον έχει και το παρακάτω video με τις απόψεις των συντελεστών και σκηνές από τις πρόβες.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YRj1H4hrBds[/youtube]