A Table, A Chair, A Bowl Of Fruit And A Violin [NSFW]

Σήμερα θα μιλήσουμε για μουσική. Αλλά από αυτή τη μουσική που είναι μόνο για μεγάλους. Αν, λοιπόν, καλά μου παιδάκια, δεν έχετε ζητήσει την άδεια του νόμιμου κηδεμόνα σας, κάντε το τώρα. Τα μεγάλα παιδάκια που δεν χρειάζεται να πάρουν την άδεια του κηδεμόνα τους και βρίσκονται σε εργασιακό χώρο, μπορούν να φωνάξουν και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, έτσι ώστε αν μπει το αφεντικό τους μέσα την ώρα που θα βλέπουν τις παρακάτω φωτογραφίες, να μοιραστούν την ντροπή.

A table, a chair, a bowl of fruit and a violin; what else does a man need to be happy?
~Albert Einstein

Από τα ρητά που έχουν κατά καιρούς αποδοθεί* στον Albert Einstein, το παραπάνω ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα μου, σε πολλά επίπεδα. Θα μπορούσα να επιχειρήσω μια ανάλυση, να σας πω για τον συμβολισμό κάθε ενός από τα αντικείμενα που αναφέρει ο θείος Άλμπερτ, να διαφωνήσουμε ενδεχομένως για το αν μιλάει για απλότητα και ολιγάρκεια ή όχι. Θα μπορούσα ακόμα να αναφερθώ στα πάμπολα σεξουαλικά υποννοούμενα που κρύβει αυτή η φαινομενικά αθώα φράση, αλλά θα ασχοληθώ μόνο με το βιολί. Ας μην κρυβόμαστε μεταξύ μας.  Είστε εδώ γιατί διαβάσατε το “NSFW” στον τίτλο, επομένως περιμένετε κάτι ζουμερό. Το βιολί λοιπόν είναι ένα πολύ ερωτικό όργανο. Εν δυνάμει, πολλά όργανα είναι ερωτικά θα μου πείτε (όχι εσύ εκεί στο βάθος που χασκογελάς, δεν το εννοώ με αυτόν τον τρόπο!) αλλά πρώτον το μικρόφωνο δεν είναι όργανο (εκτός από αυτό της Αλίκης αλλά και πάλι εσύ εκεί στο βάθος, δεν εννοώ αυτό!) και δεύτερον, υπάρχει αυτό:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nQ798THmR5Y[/youtube]

Πολλές από τις αναγνώστριές μας, θα σας διαβεβαιώσουν ότι όλο και σε κάποια ταινία έχουν δει έναν τσιγγάνο βιολιστή που τις “συνεπήρε”, ενώ μια θεία μου, μου έλεγε κάποτε πόσο την είχε “συνεπάρει” ο Chaim Topol, ως βιολιστής στη στέγη. Επειδή όμως οι φαντασιώσεις της θείας μου δεν σας αφορούν, και δεν μου έχετε κάνει και τίποτα στο κάτω κάτω για να θέλω να σας τιμωρήσω, θα σας δείξω ευθύς αμέσως άλλο ένα παράδειγμα του γιατί το βιολί είναι ερωτικό, από τον χώρο των comics αυτή τη φορά:

Είμαι σίγουρος ότι όλοι αναγνωρίσατε την White Violin από το UMBRELLA ACADEMY, όπως είμαι σίγουρος ότι βρίσκετε το χαρακτήρα (αλλά και τη συγκεκριμένη φιγούρα η οποία είχε κυκλοφορήσει με μια special έκδοση του τόμου – περισσότερες πληροφορίες εδώ), το ίδιο σέξυ με μένα.

Θα σας εξομολογηθώ κάτι και παρακαλώ να είστε πολιτισμένοι απέναντί μου: Ποτέ δεν συμπάθησα τον Gerard Way. Ποτέ. Τους My Chemical Romance δε, τους σιχαίνομαι. Ως εκ τούτου, δεν έχω διαβάσει ποτέ το UMBRELLA ACADEMY, αν και μια φορά έφτασα πολύ κοντά. Επομένως, δεν έχω ιδέα ποια είναι η White Violin, τι ιστορία κουβαλάει και όλα τα υπόλοιπα, αλλά ξέρω ότι μου αρέσει και αυτό μου φτάνει!

Κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας μου από την καλοκαιρινή μου άδεια (κομψός τρόπος να πεις ότι αντί να δουλεύεις χαζεύεις στο internet) έπεσα πάνω στη Sherry. Η Sherry λοιπόν, διατηρεί ένα comic (αλλά και του ευρύτερου χώρου) related blog, το οποίο μπορεί γενικότερα να είναι γνωστό, μπορεί και όχι, θα σας γελάσω. Εγώ πάντως πρώτη φορά έτυχε και το διάβασα και αυτά που βρήκα εκεί, είχα ηθικό χρέος να τα μοιραστώ μαζί σας. Βλέπετε, η Sherry, εκτός από το να γράφει για τα comics, τις ταινίες και όλα τα υπόλοιπα που της αρέσουν, έχει και ένα ακόμα χόμπυ: Βρίσκει διάφορες τύπισσες, τις ντύνει με στολές από ηρωίδες και τις φωτογραφίζει. Ε, καλά θα μου πείτε, εκεί έξω υπάρχουν ένα κάρο τύπισσες που ντύνονται και φωτογραφίζονται. Η διαφορά είναι, ότι εδώ, οι φίλες της Sherry, περισσότερο φωτογραφίζονται παρά ντύνονται… Η φιγούρα που είδατε πιο πάνω; Για δείτε λίγο την εκδοχή της Sherry…

Πώς είπατε; Δεν είναι και τίποτα φοβερό; Μια συμμαθήτριά σας έκανε καλύτερα cosplay; Μμμμ, για να δούμε λίγο παρακάτω…

Λίγο καλύτερα δεν είναι τώρα; Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπέρασμα όμως χωρίς να έχετε μια σφαιρική άποψη…

Ναι, εσένα που προσπαθείς να βγάλεις το βιολί από τη μέση, σε καταλαβαίνω. Αλλά μην στεναχωριέσαι, κάτι θα κάνουμε…

Και για να ολοκληρώσουμε την σφαιρικότητα του ζητήματος…

Αυτός που πιο πάνω είπε ότι είχε μια συμμαθήτρια που έκανε καλύτερα cosplay, αν ακόμα έχει την ίδια άποψη, παρακαλείται επειγόντως, να επικοινωνήσει μαζί μου και να μου δώσει το τηλέφωνό της! Αν σας άνοιξε η όρεξη, μπορείτε να περάσετε μια βόλτα από εδώ και να δείτε κι άλλες δημιουργικές ανησυχίες της Sherry. Προσωπικά, βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την επιλογή της για την Mary Marvel.

Ναι… Δεν ντρέπομαι καθόλου!

* Ο λόγος που επέλεξα την φράση “έχουν αποδοθεί”, δεν είναι γιατί έχω κάποια υποψία ότι ουδέποτε είπε τέτοιο πράγμα ο Einstein. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές που εσφαλμένα αποδίδονται ρητά σε πρόσωπα στο internet, επομένως, μη έχοντας κάποια επίσημη πηγή, οφείλω να είμαι προσεκτικός. Αν κάποιος μπορεί να επιβεβαιώσει ότι όντως είναι δική του η ρήση αυτή, παρακαλώ να το κάνει.