PREVIEWS PICKS (JULY 2010): Merchandise

Όπως κάθε ντίβος (είναι το αρσενικό της ντίβας) που σέβεται τον εαυτό του, ξεκινάω αυτή τη στήλη με σημαντική καθυστέρηση. Λόγω καλοκαιρινών διακοπών, άργησα να πάρω το PREVIEWS στα χέρια μου και κατ’ επέκταση να γράψω και αυτό το post. Μην ανησυχείτε όμως, θεωρητικά προλαβαίνετε να παραγγείλετε κάτι αν σας ενδιαφέρει.

Πριν αρχίσω, έχω μια απορία και θα ήθελα να με βοηθήσετε: Είναι ιδέα μου ή οι τιμές αυτό το μήνα είναι γενικά ακριβότερες από ότι παλιότερα; Δεν αναφέρομαι μόνο στο merchandise, αλλά και σε comics. Σχεδόν ότι trade με ενδιέφερε είχε 20 δολάρια και πάνω και θα ορκιζόμουν ότι τον προηγούμενο μήνα δεν ήταν έτσι.

THE UMBRELLA ACADEMY MAQUETTE: THE WHITE VIOLIN
DARK HORSE (DH DELUXE)
($119.99 –  p.56)

Μόλις μερικές μέρες πριν σας έδειχνα ένα cosplay της White Violin (παρακαλώ οι ανήλικοι να μην ακολουθήσουν το link, ευχαριστώ) και να που η Dark Horse αποφάσισε να τη βγάλει σε  άγαλμα. Όπως λέει η καταχώρηση, αυτό έγινε λόγω της μεγάλης απήχησης που είχαν οι 6 φιγούρες από το Umbrella Academy, που είχαν βγει στην αγορά περίπου πριν ένα χρόνο. Το εν λόγω άγαλμα θα έχει ύψος περί τα 25cm, θα βγει σε περιορισμένα κομμάτια, ενώ κάθε ένα θα συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας, με χειρόγραφη αρίθμηση. Η τιμή του, μπορεί να είναι ικανοποιητική για έναν συλλέκτη, φοβάμαι όμως ότι για έναν έφηβο fan των My Chemical Romance, είναι μάλλον υπερβολική. Ναι, είναι λίγο πικρόχολο σχολιάκι, αλλά όπως είπα, ποτέ δεν συμπάθησα τον Gerard Way. Παρόλα αυτά, αν κάποιος έχει διαβάσει τη σειρά και δεν ανήκει στην προαναφερθείσα ομάδα, ας μου αφήσει ένα σχόλιο, γιατί έχω γνήσια απορία.

BATMAN ARKHAM ASYLUM ACTION FIGURES
DC DIRECT

Αν είστε fan του Batman και ειδικότερα του ARKHAM ASYLUM, του video-game  που κυκλοφόρησε πέρισυ τον Αύγουστο αν θυμάμαι καλά, θα σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι η DC πρόκειται να κυκλοφορήσει 2 σειρές από action figures, με χαρακτήρες από το παιχνίδι. Η πρώτη σειρά αναμένεται τον Ιανουάριο του 2011, ενώ ένα μήνα μετά, θα είναι διαθέσιμη και η δεύτερη. Η τιμή τους δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά δεδομένου ότι είναι action figures  δεν πιστεύω να είναι πολύ υψηλή. Κάντε μια βόλτα από το site της DC Direct, για να δείτε φωτογραφίες και περισσότερες πληροφορίες. Προσωπικά, η μόνη από τις φιγούρες που μου άρεσε, ήταν η Harley Quinn.

AME-COMI HEROINE SERIES: DUELA DENT AS THE JOKER
DC DIRECT
($70 – p.137)

Θα μείνουμε λίγο ακόμα στην DC, γιατί έχουμε μια πανέμορφη κυκλοφορία από την σειρά AME-COMI. Η Duela Dent, ήταν πάντα ένας χαρακτήρας που με τραβούσε ιδιαίτερα, αλλά ομολογώ ότι ξέρω ελάχιστα πράγματα γι’αυτή. Εδώ, ο Jonathan Matthews, διάλεξε να μας την παρουσιάσει ως κόρη του Joker, αλλά με έναν steampunk αέρα. Κορσές, goggles και γρανάζια, συνθέτουν την αμφίεση της Duela, αλλά μην αφήσετε αυτό το χαριτωμένο χαμόγελο να σας ξεγελάσει. Είναι επικίνδυνη και ενοίοτε θανάσιμη. Θα είναι διαθέσιμη από Φεβρουάριο. Αν πάντως σας φαίνεται ακριβή επιλογή, η εμπειρία έχει δείξει ότι μετά από λίγο καιρό, οι τιμές σε αυτή τη σειρά πέφτουν σημαντικά και πιστεύω ότι θα την βρείτε γύρω στα 50 δολάρια κάπου.

MACHETE 7-INCH ACTION FIGURE
NECA
($17.99 – p.404)

Ότι πιο cult εμφανίστηκε στο PREVIEWS αυτό το μήνα. Όλα ξεκίνησαν από ένα ψεύτικο trailer που εμφανίστηκε στην ταινία GRINDHOUSE του Robert Rodriguez. Η ανταπόκριση των θαυμαστών του ήταν τέτοια, που αποφάσισε να κάνει αυτή την ταινία πραγματικότητα. Θα τολμήσω να πω, ότι ο Rodriguez ξεπέρασε τον Tarantino στο GRINDHOUSE/DEATH PROOF.

Η ταινία, αλλά και η συγκεκριμένη φιγούρα αναμένονται τον Σεπτέμβρη.

GHOSTBUSTERS: SLIMER FIGURINE W/DVD
SOLID THROUGH
($32.99 – p.412)

Και κάτι για τους fans των GHOSTBUSTERS. Με εξαίρεση τον φλώρο-Casper, ο Slimer είναι ίσως το πιο αγαπημένο φαντασματάκι που έχει εμφανιστεί στην μεγάλη οθόνη. Με ύψος περίπου 25cm, το άγαλμα αυτό μπορεί να γίνει δικό σας σε πολύ προσιτή τιμή κατά τη γνώμη μου (η οποία πρέπει να σας πω κατεβαίνει αρκετά σε μια σύντομη βόλτα που έκανα), ενώ συνοδεύεται από ένα DVD, με σκηνές από την κατασκευή του πρωτοτύπου, αλλά και από τα γυρίσματα των ταινιών.

Αυτά προς το παρόν, θα τα πούμε ξανά τον επόμενο μήνα!