SAN DIEGO COMIC CON INTERNATIONAL 2010: Part 2

Δεύτερη μέρα του San Diego Comic-Con International 2010 και τα νέα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού πέφτουν βροχή. Παίρνω λοιπόν την σκυτάλη από τον Ηλία και ξεκινάμε αμέσως μια σύντομη ανασκόπηση στο τι νέο μάθαμε τις τελευταίες 24 ώρες…

MARVEL COMICS

Οι φήμες κυκλοφορούσαν πολύ καιρό τώρα αλλά πλέον είναι επίσημο. O Joss Whedon (BUFFY, FIREFLY) θα είναι ο σκηνοθέτης της επεχόμενης ταινίας THE AVENGERS που θα είναι έτοιμη το 2012.

H Marvel ανακοίνωσε και επίσημα τη συνέχεια του επιτυχημένου limited series STRANGE TALES II στο οποίο θα συμμετέχουν (μεταξύ άλλων) δημιουργοί όπως Alex Robinson, Dash Shaw, David Heatley, Dean Haspiel, Frank Santoro, Gilbert Hernandez, Harvey Pekar, Jaime Hernandez, Jeff Lemire, Jeffrey Brown, Terry Moore, και Tony Millionaire.

Οι Dan Abnett και Andy Lanning μιίλησαν στο CBR για δυο διαφορετικές μεταξύ τους σειρές. Έτσι μπορείτε να μάθετε περισσότερα τόσο για το IRON MAN/THOR (που θα συνεργαστούν με τον Scott Eaton) όσο και για το ROCKET RACCOON & GROOT . Παράλληλα, και o (πανταχού παρών σε αυτό το con) Jonathan Hickkman μίλησε για το ULTIMATE THOR, στο οποίο θα μάθουμε λεπτομέρειες για το origin του χαρακτήρα.

Το ενδιαφέρον της Marvel για το παρελθόν του Captain America συνεχίζεται. O Mark Waid μίλησε για το νέο origin του χαρακτήρα που θα αποκαλυφθεί με το νέο του project MAN OUT OF TIME και θα κάνει πρεμιέρα το Νοέμβρη.

Όσοι παρακολουθούν τους X-τίτλους σίγουρα γνωρίζουν για την Hope και την εμφάνιση νέων μεταλλαγμένων. Και ένας νέος τίτλος με τίτλο GENERATION HOPE θα κυκλοφορήσει από τη Marvel για να τους στεγάσει. Μάθετε περισσότερα για τη νέα γενιά μεταλλαγμένων από τον συγγραφέα της σειράς, Gillen Ushers. Περισσότερα για τους X-τίτλους (τις εξελίξεις στο WOLVERINE, το X-FORCE, τους NEW MUTANTS)  ειπώθηκαν στο X panel της Marvel και μπορείτε να μάθετε στο Newsarama, όπου μπορείτε να δείτε και κάποιες σχετικές εικόνες

Στο panel με θέμα Marvel Animation παραβρέθηκαν οι Joe Quesada και Jeph Loeb. Εκεί μίλησαν για τις νέες σαιζόν των SUPER HERO SQUAD SHOW και IRON MAN ARMORED ADVENTURES, αλλά και για νέες σειρές όπως τα MARVEL KNIGHTS, MARVEL ANIME, αλλά και για τα motion comics.

DC COMICS

Η DC δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα video games και το animation, Έτσι ανακοίνωσε ένα παιχνίδι με ήρωα το Green Lantern αλλά και ένα ιδιαίτερα βίαιο video game με ήρωες της Suicide Squad. Την ίδια στιγμή παρουσίασε σε ένα σχετικό panel λεπτομέρειες για το νέο animation YOUNG JUSTICE.

Πολλές εξελίξεις επιφυλάσσει το μέλλον  για το BATMAN, όπως αποκαλύφθηκε στο San Diego με την ολοκλήρωση της σειράς THE RETURN OF BRUCE WAYNE. Νέοι δημιουργοί ανακοινώθηκαν για τους διάφορους Bat τίτλους. Ο πολύς Grant Morrison  ανακοίνωσε πως θα κάνει ένα one-off με τίτλο BATMAN: THE RETURN  και μια νέα σειρά με τίτλο BATMAN INC.  Συγκεκριμένα για το BATMAN, INC. είπε: “This is kind of a team book. I was looking at the Brave and the Bold cartoon, which I love. I kind of wanted to do that kind of thing. Batman with other people”.   Για το BATMAN INC μίλησε και ο Dan Didio στο CBR.

Ενδιαφέρουσα αλλά χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ήταν η συζήτηση στο Superman: Man of Tomorrow panel. Εκεί παραβρέθηκαν (ανάμεσα σε άλλους) οι Paul Cornell, Sterling Gates, Jeff Lemire, J. Michael Straczynski και μίλησαν για το μέλλον των Super-τίτλων.

FILMS

Στα πλαίσια του San Diego Comic-Con International 2010 γίνονται πολλά panels και ανακοινώσεις για ταινίες που συγκέντρωνουν το ενδιαφέρον των φίλων των comics. Το trailer του RED έκανε την εμφάνιση του, ενώ έγινε και ένα panel για την πολυαναμενόμενη ταινία SCOTT PILGRIM VS THE WORLD. Λίγες ώρες νωρίτερα η Oni Press ανακοίνωνε συμφωνία με το CBS για την μεταφορά των comics της με τα CBS Television Studios στην οθόνη.

DARK HORSE

Η επιστροφή της ανθολογίας DARK HORSE PRESENTS ήταν το κύριο θέμα που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του Dark Horse Panel. Σε αυτή θα συμμετέχουν τόσο ο Paul Chadwick με το CONCRETE όσο και η Carla Speed McNeil με το FINDER αλλά και άλλοι δημιουργοί όπως οι Mike Mignola και Geoff Darrow. Στα πλαίσια του panel, βέβαια, συζητήθηκαν και πολλά άλλα όπως οι νέοι τίτλοι STAR WARS (που γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους στη Dark Horse), η πορεία του CONAN, το FEAR AGENT, το animation του GOON, νέοι τίτλοι όπως το THE STRANGE CASE OF HYDE ή η ανθολογία  BUZZARD του Eric Powell, αλλά και το DH:HD που αποτελεί προιόν συνεργασίας της Dark Horse με την USA Today και την  Toshiba.

IMAGE COMICS

Ενδιαφέροντα νέα έρχονται και από το panel της Image. Ο Robert Kirkman ανακοίνωσε ένα δικό του imprint στην Image με τον τίτλο Skybound, από το οποίο θα εκδόσει το WITCH DOCTOR. Και ο  Marc Guggenheim αποκτά δικό του imprint στην Image με τίτλο Collider Entertainment!, μέσω του οποίου θα εκδόσει τους νέους τίτλους UTOPIAN και THE MISSION, αλλά και στο οποίο επιθυμεί να προσελκύσει να γράψουν και διάφοροι “Hollywood writers”. Ανάμεσα στις άλλες κυκλοφορίες που ανακοινώθηκαν  ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το SHINKU του Ron Marz που “παντρεύει” σαμουράι και βρυκόλακες. Όλες οι λεπτομέρειες για τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν βρίσκονται στο Newsarama.

Με αυτά σας αφήνω μέχρι αύριο οπότε και θα συνεχιστεί η προσπάθεια μας για την κατά το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση σας για όσα συμβαίνουν στο San Diego.