SAN DIEGO COMIC CON INTERNATIONAL 2010: Part 3

Η τρίτη ημέρα του San Diego Comic-Con έλαχε σε εμένα, κι αυτό δε με χαλάει καθόλου, μιας και, μεταξύ των καθιερωμένων νέων κι ανακοινώσεων, αναλαμβάνω να σας μεταφέρω και τα αποτελέσματα των φετινών Eisner Awards, αλλά και μια είδηση-έκπληξη (για εμένα, τουλάχιστον) για ένα comic που προσωπικά δεν περίμενα να δω να μεταφέρεται ποτέ στον κινηματογράφο. Δυστυχώς, η τρίτη ημέρα δεν ήταν και η πιο διαφωτιστική για τα μελλοντικά σχέδια των δύο μεγάλων (Marvel και DC), καθώς οι υπεύθυνοι αναλώθηκαν περισσότερο στις λεπτομέρειες για τα νέα βιντεοπαιχνίδια τους και τις κινηματογραφικές μεταφορές, παρά στα νέα για τα comics τους. Εξαίρεση αποτελεί η επιστροφή της CrossGen μέσω της Marvel, αλλά και το πάνελ της IDW, με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας μιας νέας ανθολογίας με ήρωα τον Rocketeer.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, όμως, και η επικαιρότητα δε θα κάθεται να περιμένει τον μεταμεσονύκτιο πρόλογό μου. Βουρ στα νέα, λοιπόν!

EISNER AWARDS

Στην καθιερωμένη τελετή που πραγματοποιείται στα πλαίσια του San Diego Comic-Con, ανακοινώθηκαν τα Eisner Awards. Τους νικητές μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Con – αλλά μην περιμένετε τίποτα μεγάλες εκπλήξεις. Η βασική μου διαφωνία αφορά στην ανάδειξη του SCOTT PILGRIM VOL. 5 ως το Best Humor Publication. To ξέρετε το SCOTT PILGRIM. Είναι εκείνο το comic που ξαφνικά άρχισε να απασχολεί όλα τα comics related Μέσα, καθώς επίκειται η μεταφορά του στον κινηματογράφο.

FILMS

Το νέο που με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο μέχρι στιγμής, είναι η ανακοίνωση της μεταφοράς στον κινηματογράφο του θρυλικού graphic novel του Will Eisner, A CONTRACT WITH GOD! H ανακοίνωση έγινε στην τελετή απονομής των Eisner Awards.

Τις τέσσερις ιστορίες του A CONTRACT WITH GOD θα αναλάβουν τέσσερις διαφορετικοί σκηνοθέτες, ενώ το όλο project θα πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία του Eisner Estate, το οποίο θα φροντίσει να μη χαθεί το πνεύμα των αυθεντικών ιστοριών του μεγάλου δημιουργού. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο CBR.

Παραμένοντας στις κινηματογραφικές μεταφορές, δύο ακόμη ηθοποιοί ανακοινώθηκαν για το THE AVENGERS του Joss Whedon. Πρόκειται για τον Jeremy Renner (HURT LOCKER), ο οποίος θα υποδυθεί τον Hawkeye και τον Mark Rufallo (THE KIDS ARE ALLRIGHT), ο οποίος θα υποδυθεί τον Hulk, μετά την πόρτα που έριξαν οι υπεύθυνοι στον Edward Norton.

Ο Grant Morisson, τέλος, θα γράψει το σενάριο για μια ανεξάρτητη ταινία τρόμου, με τίτλο SINATORO. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο βιντεοκλιπάς Adam Egypt Mortimer και, προς το παρόν, τα μόνα στοιχεία που έχουμε για την ταινία βρίσκονται σε αυτό το Δελτίο Τύπου.

ΜΑRVEL

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πάνελ του Σαββάτου ήταν αυτό του Joe Quesada, του Editor-in-Chief της Marvel, στο οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και οι Jeph Loeb, Matt Fraction και Brian Michael Bendis. Ωστόσο, οι ειδήσεις που προέκυψαν από το εν λόγω πάνελ δεν ήταν όσο εντυπωσιακές θα περίμενε κανείς. Το σημαντικότερο νέο προέκυψε από ένα teaser που προβλήθηκε, στο οποίο παρουσιαζόταν το logo της CrossGen, με την ημερομηνία 2011. Απ’ ότι επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Queasada αργότερα στο CBR TV, το universe της CrossGen επιστρέφει μέσω της Marvel, χάρη στην απόκτηση των δικαιωμάτων από τη Disney, το 2004.

Ένα ακόμη teaser αφορούσε το ρόλο του Daredevil στο SHADOWLAND και πρόσθεσε στους υποψήφιους (Falcon, Nova, Gambit) τον Black Panther και τον Kraven The Hunter. Επιπλέον, ανακοινώθηκε το νέο AVENGERS 3 των Jeph Loeb και  Ed McGuinness (SUPERMAN), με πρωταγωνιστές τους Captain America, Iron Man και Thor και υπόνοιες για το παρελθόν και το μέλλον των ηρώων. Ανακοινώθηκε, τέλος, το prequel του μυθιστορήματος του Orson Scott Card, ENDER’S GAME, με τίτλο THE FORMIC WARS, αλλά και το graphic novel TRON: THE BETRAYAL.

Πέρα από τα αποκλειστικά comic news, η Marvel ανακοίνωσε και την κυκλοφορία ενός νέου βιντεοπαιχνιδιού, με πρωταγωνιστή τον SPIDER-MAN και τίτλο SHATTERED DIMENSIONS. Μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το trailer που προβλήθηκε στο SDCC:

DC

To πάνελ της DC που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με συμμετέχοντες τους Geoff Johns, Ivan Reis, Tony Bedard, Joe Prado και Eddie Berganza, επικεντρώθηκε στο GREEN LANTERN. Εδώ, οι fans μπορούν να μάθουν για το μέλλον της σειράς. Του πάνελ προηγήθηκε και η (αναμενόμενη μάλλον) ανακοίνωση της κυκλοφορίας του GREEN LANTERN: RISE OF THE MANHUNTERS, του νέου βιντεοπαιχνιδιού που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2011.

Όσον αφορά στο υπόλοιπο DC Universe, οι J. Michael Straczynski (SUPERMAN, WONER WOMAN), James Robinson (JLA), Nick Spencer (ACTION COMICS), JT Krull (GREEN ARROW) και Judd Winick (JUSTICE LEAGUE: GENERATION LOST) έδωσαν μια δέα για το τι περιμένει τους αναγνώστες των σειρών τους.

Επιπλέον, στο πάνελ της Vertigo ανακοινώθηκε πως ο John Constantine ετοιμάζεται να χορέψει τo χορό του Ησαΐα. Σύμφωνα με όσα αόριστα ειπώθηκαν, ο Peter Milligan, writer του τίτλου, ετοιμάζει μάλλον το γαμπριάτικο κοστούμι για το δημοφιλή ήρωα. Περισσότερα (αλλά όχι πολλά περισσότερα) εδώ.

ΙΜΑGE

Στο πάνελ που συμμετείχαν τα πέντε μεγάλα κεφάλια της Image, Jim Valentino, Erik Larsen, Marc Silvestri, Robert Kirkman και Todd McFarlane, επικράτησε περισσότερο η κουβέντα, παρά οι ανακοινώσεις. Οι τελευταίες εξαντλήθηκαν στη συνεργασία του Kirkman και του Silvelstri για το νέο PILOT SEASON (μέσω της Top Cow) και το βιντεοπαιχνίδι με πρωταγωνίστρια την Witchblade. Περισσότερα εδώ.

Μπορεί το πάνελ να ήταν του τηλεοπτικού δικτύου AMC, σίγουρα όμως, το παρακάτω νέο ενδιαφέρει τoυς φίλους της Image και κυρίως του THE WALKING DEAD, το οποίο ως γνωστόν, θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη τον ερχόμενο Οκτώβριο. Εδώ θα δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο συγκεκριμένο πάνελ, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

IDW

Μία από τα ανακοινώσεις που με ευχαρίστησαν περισσότερο είναι και αυτή που έγινε στο πάνελ της IDW και αφορά στην κυκλοφορία μιας ανθολογίας τεσσάρων τευχών με νέες ιστορίες του THE ROCKETEER, από δημιουργούς όπως οι Mike Allred, Kurt Busiek, John Cassaday, Darwyn Cooke, Michael Golden, Gene Ha, Michael Kaluta, Garry Leach, Bruce Timm και Bill Willingham.

ΤΟP SHELF

11 νέα graphic novels ανακοίνωσε η Top Shelf. Πρόκειται για τα INCREDIBLE CHANGE-BOTS TWO (του Jeffrey Brown), πέντε νέες κυκλοφορίες για παιδιά (συν νέα volumes των KORGI και OWLY), INFINITE KUNG FU (του Kagan McLeon), CHESTER 5000 XYV (του Jess Fink) και THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN: CENTURY #2 – 1969 (των Alan Moore και Kevin O’Neill), του οποίου preview (μόλις μια σελίδα) μπορείτε να δείτε εδώ.

Ραντεβού το βράδυ της Κυριακής, με το άγρυπνο μάτι του Δημήτρη Σακαρίδη να σκανάρει την τελευταία ημέρα του San Diego Comic-Con.