Παγωμένο MPD PSYCHO (Ό,τι Πρέπει Για Τη Ζέστη…)

Απ’ ότι φαίνεται, το αστυνομικό/μυστηρίου/ψυχολογικό manga MPD PSYCHO, των Eiji Otsuka και Shou-u Tajima, έχει μπει “στον πάγο”, για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.

Με τον 9ο τόμο να έχει ημερομηνία κυκλοφορίας 27 Μαϊου 2009, και έκτοτε, να επικρατεί πλήρη σιγή από οπουδήποτε, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η Dark Horse έχει αναστείλει επ’ αόριστον την κυκλοφορία της σειράς.

Οι ερωτήσεις στο forum της Dark Horse μένουν αναπάντητες και μόνο να υποθέτουμε μπορούμε, αλλά είναι γεγονός ότι μέχρι και για τις κυκλοφορίες που θα αποσταλλούν στα καταστήματα μέσα στον Οκτώβρη (λέγε με PREVIEWS), δεν υπάρχει κανένα volume του MPD PSYCHO στις λίστες της εκδοτικής.

Το MPD PSYCHO δημοσιευόταν αρχικά στο περιοδικό SHOUNEN ACE, ενώ το 2007, μεταφερθηκε στο COMIC CHARGE, μέχρι την ακύρωσή του τελευταίου, το 2009. Μεταφέρθηκε ξανά, αυτή την φορά στο YOUNG ACE, όπου και ξεκίνησε ξανά, στο 2ο εξάμηνο του 2009.

H μόνη λογική εξήγηση, για μένα, είναι ότι η Dark Horse, θέλοντας να αποφύγει να βάλει τη σειρά σε αναμονή, λόγω κάποιας ενδεχόμενης μελλοντικής διακοπής της κυκλοφορίας της στην Ιαπωνία, αποφάσισε να διακόψει σε κάποιο volume με σχετικό “closure”, μιας και κατά μία έννοια, θα μπορούσε κάλλιστα να τελείωνε σε εκείνο το σημείο…