24 Hour Comics Day Hellas 2010

Πιστό στο ραντεβού του, το 24 Hour Comics Day Hellas θα ομορφύνει για πέμπτη συνεχή χρονιά ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο για τους Έλληνες comic fans. Μάθετε περισσότερα στο σχετικό δελτίο Τύπου που μας έστειλε το Comicworld. (Updated με την επίσημη αφίσα της διοργάνωσης και περισσότερες πληροφορίες)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24 HOUR COMICS DAY HELLAS 2010

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, η ομάδα του Comicworld σας ανακοινώνει και σας προσκαλεί στο 24 Ηour Comics Day που διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Το 24 Hour Comics Day είναι πλέον ένας θέσμος, μια πρόκληση δημιουργίας κόμικ που βάζει τους καλλιτέχνες αντιμέτωπους με τον ίδιο τους εαυτό. Ο διαγωνισμός/μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Οκτώβρη 2010 και θα στεγαστεί για δεύτερη φορά στο METROPOLIS LIVE STAGE στο κέντρο της Αθήνας (Πανεπιστημίου 54, 3ος όροφος). Ο μαραθώνιος/διαγωνισμός γίνεται ταυτόχρονα σε 49 διαφορετικές τοποθεσίες και 14 χώρες, με νέες τοποθεσίες να προστίθενται συνέχεια.

Το 24 Hour Comics απευθύνεται σε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες σκιτσογράφους, εικονογράφους, ζωγράφους ή άλλου είδους εικαστικούς καλλιτέχνες οι οποίοι θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ιστορία κόμικς 24 σελίδων μέσα σε 24 συνεχόμενες ώρες.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Οκτώβρη με τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν να προσέρχονται και να συμπληρώνουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους. Οι επίσημες 24 ώρες δημιουργίας θα ξεκινήσουν στις 17:00 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 17:00.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν και η ομάδα cosplay Akai Panda δρώμενο και η Μη κυβερνητική οργάνωση ΕΛΙΞ που θα ενημερώνει τους επισκέπτες για το εθελοντικό της έργο και τα προγράμματα της. Επίσης κατά την διάρκεια του διημέρου θα μπορέσετε να απολαύσετε στους χώρους του Metropolis έκθεση δημιουργιών από παλαιότερους μαραθώνιους, προβολές ταινιών anime και άλλες εκπλήξεις.

Το Σάββατο 3 Οκτώβρη από τις 9πμ-9μμ όλοι οι επισκέπτες του Metropolis θα μπορούν να προμηθευτούν τα κόμικς τους με έκπτωση 10%. Από τις 16:00 μέχρι τις 21:00 του Σαββάτου όσοι προμηθευτούν αντίτυπα των ανθολογιών από προηγούμενους μαραθώνιους θα μπορούν και να τα υπογράφουν καλλιτέχνες που συμπεριλήφθηκαν σε αυτές..

Το πλήρες πρόγραμμα των δρώμενων της Akai Panda έχει ως εξής:

– Αφιέρωμα στον Satoshi Kon (Σάββατο και Κυριακή)
Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του μεγάλου ιάπωνα δημιουργού, θα προβληθούν κάποιες από τις πιο σημαντικές ταινίες του (Millennium Actress, Perfect Blue, Tokyo Godfathers, Paprika) καθώς και η σειρά anime Paranoia Agent.

– Original Cosplay (Σάββατο 18:00 – 22:00)
Μια τρελή ιδέα που ανατρέπει τα δεδομένα! Αντί να βασιστεί η στολή σας σε κάποιον χαρακτήρα, θα βασιστεί ο χαρακτήρας στη στολή σας! Δημιουργήστε το δικό σας χαρακτήρα, πείτε μας λίγα λόγια για αυτόν, και ο νικητής θα δει τον χαρακτήρα του να παίρνει ζωή σε ένα 16σέλιδο original comic των εκδόσεων Comicworld. Από τους συμμετέχωντες θέλουμε μόνο το όνομα, τις δυνάμεις/ιδιότητες του καθώς και ένα κειμενάκι 50 λέξεων για τη ζωή του.

– Cosplay (Σάββατο 18:00 -22:00)
Παράλληλα θα υπάρχει και κλασσικός διαγωνισμός για την καλύτερη στολή, που η ανάδειξη της θα γίνει μέσω του facebook. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα φωτογραφηθούν σε ειδικό χώρο. Oι φωτογραφίες θα αναρτηθούν σε ένα gallery στη σελίδα της ομάδας Akai Panda στο fb. Οι επισκέπτες θα μπορούν να ψηφίσουν κάνοντας like στην αγαπημένη τους στολή και οι νικητές θα κερδίσουν δώρα που θα προσφέρει το Metropolis.

– Party (Σάββατο 21:00 – )
Την λήξη της πρώτης μέρας θα σημαδέψει ένα πάρτι που θα μας πάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Βέβαια οι ρυθμοί θα είναι λίγο πιο χαλαροί για να μην αποσπάσουμε την συγκέντρωση των δημιουργών, και εκτός από j και k μουσική θα παίξουμε και άλλα είδη, κυρίως από σειρές και ταινίες και πολλά AMV. Όπως πάντα περιμένουμε τα requests σας στο mail μας .

Για να ενημερωθείτε περισσότερο για τον διαγωνισμό και τους κανόνες του μπορείτε να διαβάσετε το http://comicworld.gr/docs/24hourcomicFAQ.htm
ή να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του 24 Hour Comics Day http://www.24hourcomics.com

Για δηλώσεις συμμετοχής on-line στείλτε e-mail στο info@comicworld.gr με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 4957843.

Με την ευγενική υποστήριξη του Metropolis Live Stage, Mad Tv & Mad Radio 106.2