5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ – V.46

Αυτή την εβδομάδα: Μαθαίνουμε όλες τις συναρπαστικές εξελίξεις που αλλάζουν τη DC όπως την ξέραμε, προετοιμαζόμαστε για το πέμπτο στη σειρά 24 Hour Comics Day Hellas, καθώς και για την απονομή των βραβείων του διαγωνισμού που διοργάνωσε η εφημερίδα “ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ”, υποδεχόμαστε τον Ted Benoit στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και βλέπουμε το trailer του ALL-STAR SUPERMAN Animation. BONUS ITEM: ανακαλύπτουμε ένα 4σέλιδο parody από το παρελθόν, με τον Alan Moore να σατυρίζει τα πρώιμα DAREDEVIL του Frank Miller! Είναι η στήλη 5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, τυπική στο Σαββατιάτικο ραντεβού της με την ανασκόπηση των τελευταίων ημερών.

  • 1. ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ DC COMICS

Οι φήμες έδιναν κι έπαιρναν τον τελευταίο καιρό, και από την ίδια την εταιρία είχαν υποσχεθεί ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα έρχονταν αυτή την εβδομάδα. Και ήρθαν! Ας τις δούμε λοιπόν, μία προς μία…

DC Entertainment West Coast, DC Comics East Coast
Κι εκεί που όλοι αναρωτιόμασταν αν τελικά η DC θα μεταφερθεί από τη Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια  -όπως και φημολογούνταν-  η λύση στο πρόβλημα ήταν τελικώς Σολομώντεια: Το εκδοτικό κομμάτι της DC, ήτοι DC Comics, θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη, ενώ η DC Entertainment (multimedia και digital δραστηριότητες) θα μετακομίσει στο Burbank της Καλιφόρνια ώστε να βρίσκεται κοντά στη μαμά εταιρία Warner Bros, με στόχο τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση των properties. Η μετακόμιση θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του 2011, ενώ αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, η πρόεδρος της DC Entertainment, Diane Nelson, παραχώρησε συνέντευξη στο CBR, αναλύοντας το σκεπτικό πίσω από αυτές τις επιλογές. Παράλληλα σε άρθρο στους Los Angeles Times, αναφέρεται ότι περίπου το 20% από τους σχεδόν 250 εργαζόμενους στη DC, θα χάσει τη δουλειά του εξαιτίας των αλλαγών. Κι αν αυτό ισχύει, δεν το λες καλό νέο, όπως κι αν το δει κανείς…

To WILDCATS #30 θα είναι το τελευταίο comic που θα εκδοθεί από το WildStorm imprint.

Αντίο Wildstorm, (ξανά) οριστικά αντίο στη Zuda
Τα δυσσάρεστα νέα ανακοίνωσαν οι co-publishers, Jim Lee και Dan Didio, κι ενώ λίγο ως πολύ περιμέναμε ότι κάποιος θα αποσύνδεε οριστικά τη Zuda από τη “μηχανική υποστήριξη”, η είδηση ότι μετά από 18 χρόνια εκδοτικής παρουσίας κλείνει η Wildstorm, έσκασε σαν κεραυνός στα ειδησεογραφικά sites. Στην κοινή ανακοίνωσή τους, οι Lee και Didio σημειώνουν ότι το universe της WildStorm “κατεβάζει ρολά” τον Δεκέμβρη,  προκειμένου οι χαρακτήρες να ανακτήσουν  τα στοιχεία εκείνα που τους καθιστούσαν πρωτοποριακούς και μοναδικούς, προσθέτοντας πως παρότι αυτά θα είναι τα τελευταία τεύχη που θα εκδοθούν από τη Wildstorm, οι χαρακτήρες της θα επανέλθουν υπό τη σκέπη της DC. Υπενθυμίζουμε ότι η Wildstorm αγοράστηκε από τη DC με την προσχώρηση του ιδρυτή της Jim Lee στη DC, το 1999. Στο Newsarama υπάρχουν δύο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα για το κλείσιμο της Wildstorm: Στο πρώτο, μία πολύ προσεγμένη αναδρομή ανθολογεί τις 11 στιγμές που διαμόρφωσαν τη Wildstorm, ενώ στο δεύτερο ο Warren Ellis, o Ed Brubaker, η Gail Simone και άλλοι pros, μοιράζονται τις σκέψεις τους για το γεγονός.

Η Warner Bros στρέφει ξανά το ενδιαφέρον της στους υπερήρωες
Σύμφωνα με δημοσίευση του Hollywood Reporter την περασμένη εβδομάδα, η Warner Bros, σκοπεύει να δώσει ξανά έμφαση σε παραγωγές με πρωταγωνιστές τους ήρωες της DC, επικαλούμενο δηλώσεις του CEO της Warner Bros, Barry Meyer στο Bank of America Merrill Lynch Media, Communications & Entertainment Conference.

Ο Meyer άφησε να εννοηθεί ότι η πρόθεση αυτή υποκινείται σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι το film franchise του Harry Potter βαίνει προς ολοκλήρωση, καθώς η τελευταία ταινία θα βγει στις αίθουσες τον Ιούλιο του 2001.  Να θυμίσουμε ότι η ταινία του Green Lantern με πρωταγωνιστή τον Ryan Reynolds θα βγει σε 3-D τον Ιούνιο του 2011, καθώς και ότι υπάρχουν σχέδια για ταινία Flash, για τηλεοπτική σειρά Sandman, αλλά και για sequel του Green Lantern. Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι ο τρίτος Batman του Christopher Nolan έχει προγραμματιστεί για το 2012.

  • 2. 24 HOUR COMICS DAY HELLAS 2010

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Comicworld διοργανώνει το γνωστό πλέον event, όπου ερασιτέχνες ή επαγγελματίες σκιτσογράφοι, εικονογράφοι, ζωγράφοι ή άλλου είδους εικαστικοί καλλιτέχνες θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα comic 24 σελίδων μέσα σε 24 συνεχόμενες ώρες. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Οκτώβρη με τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν να προσέρχονται και να συμπληρώνουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους, ενώ οι επίσημες 24 ώρες δημιουργίας θα ξεκινήσουν στις 17:00 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 17:00. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και τα παράλληλα events, στο δελτίο Τύπου που μας έστειλαν οι διοργανωτές.

  • 3. O TED BENOIT ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ

Μία ακόμη εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 2 Οκτωβρίου:  Στο πλαίσιο της έκθεσης «La bande dessinée- Η Γαλλική “ματιά” στα Κόμιξ», που θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλλιθέας, “Μελίνα Μερκούρη” από τις εκδόσεις Μαμουθκόμιξ, από τις 24 Σεπτεμβρίου έως και τις 8 Οκτωβρίου, ο Ted Benoit, σκιτσογράφος των Μπλέικ & Μόρτιμερ, θα βρίσκεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, από τις 10.00 έως τις 12.00, στη Βιβλιοθήκη Octave Merlier (3ος όροφος).

  • 4. ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΚΣ “ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ” ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Η εφημερίδα «Το Ποντίκι» παρουσιάζει την έκθεση κόμικς με τίτλο “Ξένοι στην Ίδια Πόλη” με τα έργα που ξεχώρισαν στον ομώνυμο Διαγωνισμό Κόμικς που διοργάνωσε. Τα εγκαίνια της έκθεσης και η απονομή των βραβείων θα γίνουν το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο νεοκλασικό της Σχολής Ορνεράκη (Θήρας 19, Πλατεία Αμερικής) ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 9 Οκτωβρίου (ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00 – 20.00). Μάθετε περισσότερα στο δελτίο Τύπου. (Όπως καταλάβετε η 2η μέρα του Οκτώβρη θα είναι ιδιαίτερα γεμάτη με τρεις comics related εκδηλώσεις, οπότε καλό θα ήταν να οργανώσετε από τώρα το πρόγραμμά σας!)

  • 5. ΕΡΧΕΤΑΙ TO ANIMATION ΤΟΥ ALL-STAR SUPERMAN

To MTVSplash, η ιστοσελίδα του MTV για το σημείο όπου συναντιούνται τα comics και οι ταινίες, ανάρτησε το trailer για το animated adaptation της δημοφιλούς σειράς comics των Grant Morrison και Frank Quitely. Το animation θα κυκλοφορήσει κατευθείαν σε DVD τον χειμώνα του 2011 από τη Warner Bros. Animation σε σενάριο Dwayne McDuffie — ο οποίος έχει αποκαλέσει το comic “μία από τις καλύτερες ιστορίες στην Ιστορία των comics” — και με ένα voice cast αποτελούμενο από τον James Denton (DESPERATE HOUSEWIVES) στο ρόλο του Superman, την Christina Hendricks (MAD MEN) ως Lois Lane, τον Anthony LaPaglia (WITHOUT A TRACE) ως Lex Luthor, και τον Ed Asner (UP) ως Perry White.

  • BONUS ITEM: O ALAN MOORE ΣΑΤΥΡΙΖΕΙ ΤΟΝ DAREDEVIL ΤΟΥ MILLER… 17 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Ψάχνεις τη συλλογή σου και ξαφνικά ανακαλύπτεις ένα τεύχος της βρετανικής ανθολογίας DAREDEVILS από το 1983. Το τεύχος περιλαμβάνει ένα reprint του DAREDEVIL #167, όταν ακόμα τη σειρά σχεδίαζε ο Frank Miller και έγραφε ο David Michelinie. Αυτό όμως που πραγματικά προκαλεί το ενδιαφέρον σου είναι μία 4σέλιδη ιστορία που σατυρίζει τον Daredevil και την οποία έχει σχεδιάσει ο Mike Collins και έχει γράψει ο ίδιος ο Alan Moore! Την ανακάλυψη έκανε ο Will Pfeifer και έσπευσε να σκανάρει και να δημοσιεύσει ολόκληρο το 4σέλιδο στο blog του, X-Ray Spex.

Φαντάζομαι ότι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε…