Φεστιβάλ Κόμικς Στο Δήμο Αχαρνών

Όπως μας πληροφόρησε πριν μερικές ημέρες και ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ Κόμικς από την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Φεστιβάλ Κόμικς
στο Δήμο Αχαρνών

Η σχεδιοαφήγηση από την θέση που είχε αρχικά –να διασκεδάζει τις λαϊκές μάζες- κατορθώνει επάξια να σταθεί πλάι στις υπόλοιπες μορφές τέχνης και να αποτελέσει την 9 τέχνη. Η αποδοχή της ωστόσο, ως έκφραση τέχνης, δεν είναι καθολική. Παρόλο που έχει ενταχθεί σε προγράμματα ακαδημαϊκών σπουδών ακόμα και στη χώρα μας, εξακολουθεί να διχάζει κοινό και κριτικούς. Το σίγουρο είναι ότι η οπτικοποίηση του μηνύματος πάντα γοήτευε το κοινό με την αμεσότητα της εικόνας σε συνδυασμό με το λόγο. Σήμερα υπάρχουν τα κόμικς με κοινωνικοπολιτικα σχόλια στις εφημερίδες και τα αυτόνομα περιοδικά κόμικς. Τα θέματα που διαπραγματεύονται αφορούν υπερήρωες, ιστορίες από την καθημερινότητα νέων, μεταφορές μυθιστορημάτων, μύθων, ακόμα και θεατρικών έργων.
Τέλος, τα κόμικς εντάσσονται ομαλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία και αποτελεί πρωτοποριακό εργαλείο εκμάθησης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
Αναδεικνύοντας την αξία και την πολυμορφία των κόμικς η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να οργανώσει φεστιβάλ κόμικ που θα διεξαχθεί στις 18, 19, 20 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών και προσκαλεί δημιουργούς να προβάλουν το έργο τους. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

-Έκθεση Καλλιτεχνών κόμικς
-Παράλληλες Εκδηλώσεις
-Μαθητικό Διαγωνισμό

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 210-2321470
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής έργων: 12 Οκτωβρίου 2010
Υπεύθυνη: Ειρήνη Χατζοπούλου
Email: irinihatzopoulou@yahoo.com