5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ – V.48

O Zack Snyder αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας Superman, οι δύο μεγάλες εταιρίες ρίχνουν τις τιμές σε κάποια comics τους, η Kodansha μπαίνει δυναμικά στην αγορά των ΗΠΑ, ένα φιλόδοξο και χρονοβόρο project συγκεντρώνει περισσότερους από 200 χαρακτήρες ανεξάρτητων comics, κι όλα αυτά ενώ η Marvel δίνει στη δημοσιότητα δύο teaser images για την επιστροφή της Cross-Gen. Είναι η στήλη 5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ κατά τη διάρκεια ενός μάλλον ήρεμου -από πλευράς σημαντικών ειδήσεων- New York Comic-Con.

  • 1. O ZACK SNYDER ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ SUPERMAN

Ύστερα από εβδομάδες υποθέσεων και φημολογιών, το Heat Vision blog του Hollywood Reporter μετέδωσε πρώτο την είδηση ότι ο Zack Snyder (300, WATCHMEN) επιλέχθηκε από τη Warner Bros για να σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία SUPERMAN , επικρατώντας άλλων υποψηφίων όπως ο Tony Scott και ο Darren Aronofsky (ο τελευταίος συζητάει με τη Fox το ενδεχόμενο να σκηνοθετήσει τη δεύτερη ταινία Wolverine).


Παραγωγός της νέας ταινίας Superman θα είναι ο Christopher Nolan και σεναριογράφος, ο συνεργάτης του Nolan, David S. Goyer. Βασικός villain στην ταινία -που παραμένει μέχρι στιγμής χωρίς τίτλο- θα είναι ο General Zod, γνωστός από την πρώτη κινηματογραφική εκδοχή του Richard Donner, με πρωταγωνιστή τον Christopher Reeve.

Κι ενώ οι fans αναμένουμε το αποτέλεσμα αυτών των επιλογών, ο Troy Brownfield του Newsarama, κατέγραψε σε ένα κείμενο, το τι θα ήθελε και τι δεν θα ήθελε να δει στην επόμενη ταινία Superman. Παρότι ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι απόψεις του είναι προσωπικές και ίσως να μην αντανακλούν εκείνες του κοινού, πιστεύω ότι διαβάζοντάς το θα αναγνωρίσετε κάποιες -αν μη τι άλλο- οικείες σκέψεις! Όμως ακόμη πιο διασκεδαστικό είναι ένα άρθρο στο io9.com με τίτλο 20 ways Zack Snyder’s Superman can avoid becoming a superdisaster. Κι αυτό έχει πολύ γέλιο! (Για να καταλάβετε, το παρακάτω βιντεάκι είναι ένα από τα 20, με τίτλο DON’T make up powers that no one knew Superman had prior to the film).

  • 2. ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ!

Αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2011, η DC μειώνει τις τιμές σε όλα τα 32σέλιδα ongoing comics της, πέφτοντας από τα $3.99 στα $2.99. Την ανακοίνωση έκαναν οι συν-εκδότες Jim Lee και Dan DiDio, αντιλαμβανόμενοι όπως είπαν, ότι η τιμή των $3.99 αποδείχθηκε ιδιαίτερα υψηλή για 32 σελίδες, καθώς οι fans έδειξαν απρόθυμοι να δοκιμάσουν νέους τίτλους, ενώ και πιστοί αναγνώστες άρχισαν να εγκαταλείπουν τίτλους και χαρακτήρες που ακολουθούσαν για χρόνια. Φυσικά οι μειώσεις αυτές συνεπάγονται σε κάποιες περιπτώσεις και μείωση της ύλης. Η ενδεικτική λίστα που ακολουθεί, το αποδεικνύει:

Τίτλοι της DC που πωλούνταν έναντι $3.99 (32 σελίδες σύνολο, 22 σελίδες ιστορία), θα πωλούνται $2.99 (32 σελίδες σύνολο, 20 σελίδες ιστορία):

American Vampire
Batman: The Dark Knight
Batman Incorporated
Green Lantern: Emerald Warriors
JSA All-Stars

Τίτλοι που πωλούνταν έναντι $3.99 (40 σελίδες σύνολο, 30 σελίδες ιστορία με co-features), δεν θα περιέχουν πλέον co-features και θα πωλούνται έναντι $2.99 (32 σελίδες, 20 σελίδες ιστορία):

Action Comics
Adventure Comics
Batman: Streets of Gotham
Detective Comics
Doc Savage
Justice League of America
Legion of Super-Heroes
The Spirit

Κι ενώ δεν είχε περάσει ούτε μία ώρα από το παραπάνω δημοσίευμα της DC, η Marvel ανακοίνωσε κι αυτή με τη σειρά της, ότι όλοι οι νέοι τίτλοι που θα βγουν τον Ιανουάριο θα έχουν cover price $2.99, αντί για το $3.99 που ίσχυε ως τώρα. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του ICv2 Conference On Comics & Digital, ενός pre-event του New York Comic Con. Ο Senior Vice President of Sales & Circulation της Marvel, David Gabriel, δήλωσε ότι οι τιμές πέφτουν εξαιτίας της παρουσίας και της ανόδου των digital comics.

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια του  ICv2 Conference που προαναφέραμε,  οι συνολικές πωλήσεις το 2009 σημείωσαν πτώση της τάξεως του 12%, τα graphic novels και τα manga κατά 20%, και μόνο τα απλά comics παρουσίασαν μία στοιχειώδη άνοδο της τάξης του 1%. Άνοδο όμως παρουσίασαν και οι πωλήσεις των digital comics, που αυξήθηκαν από τα $6 εκατομμύρια στα $8 εκατομμύρια, πωλήσεις 10 φορές περισσότερες, από εκείνες που είχε εκτιμήσει το ICv2 για το 2009.

  • 3. Η ΚΟDANSHA ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ DEL REY

Όσοι είχαν προσέξει την ξαφνική εξαφάνιση των τίτλων της Del Rey από το PREVIEWS και την Amazon περίμεναν ότι από μέρα σε μέρα θα ερχόταν μία ανακοίνωση που θα εξηγούσε το τι ακριβώς έχει συμβεί. Τελικά, αυτή ήρθε στο New York Comic-Con, όταν η Kodansha και η Random House (μητρική εταιρία της Del Rey) ανακοίνωσαν ότι η Kodansha ανακαλεί τους τίτλους που είχε παραχωρήσει στην Del Rey και ότι η συνεργασία με τη Random House θα συνεχιστεί κυρίως σε επίπεδο παραγωγής και διανομής .

  • 4. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ

Εδώ και αρκετά χρόνια, ένας cartoonist και illustrator από το New Jersey, ονόματι Dave Ryan ξεκίνησε να δουλεύει ένα project που θα έστρεφε την προσοχή του κοινού στα ανεξάρτητα comics και τους χαρακτήρες τους. Ύστερα από αμέτρητες επικοινωνίες και συμφωνίες για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα 200 και πλέον χαρακτήρων, ο Ryan τους έβαλε να συνυπάρχουν σε μία mini σειρά με τίτλο “WAR OF THE INDEPENDENTS”.  Περισσότερα για αυτό το διαφορετικό εγχείρημα, μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε, στη συνέντευξη του Dave Ryan στο CBR.  Εμένα πάντως την τράβηξε την προσοχή μου το συγκεκριμένο project: Πέραν του ότι η ιδέα είναι εξαιρετική, η αφοσίωση του τύπου να εξασφαλίσει άδειες από 200 και βάλε δημιουργούς, με βάζει στο τριπάκι να τσεκάρω αυτό το comic.

  • 5. Η MARVEL ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΔΥΟ CROSS-GEN TEASERS ΣΤΟ NEW YORK COMIC-CON…

…κατά τη διάρκεια του γνωστού panel από τον Joe Quesada, “Cup o’ Joe”. Στη μία εικόνα, μια κοκκινομάλλα έχει στο στήθος της το σήμα της CrossGen, ενώ στη άλλη απεικονίζεται ο πρωταγωνιστής της σειράς RUSE.

Ο Queasada άφησε να εννοηθεί ότι στην επιστροφή της σειράς εμπλέκεται και ο συν-δημιουργός της, ο συγγραφέας Mark Waid.

Υπενθυμίζουμε ότι η ανακοίνωση για την επιστροφή κάποιων από τους τίτλους της εταιρίας, έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε, κατά τη διάρκεια του San Diego Comic-Con.