PREVIEWS PICKS (OCT 2010): The “Blue” Pages

Για ακόμα μια φορά βρίσκομαι με τις Μπλε Σελίδες *grumble-grumble*. Οι Editors έχουν pretty sadistic humor, αλλά αυτή τη φορά δεν μπορώ να πω τίποτα διότι φταίω (το late review του THE CALLING, remember?) και σχεδόν τα πάντα είναι καλύτερα από το να με αναγκάσουν να δω FRIENDS. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το μήνα, πάλι η Dark Horse θα τραβήξει το ενδιαφέρον μου, καθώς οι υπόλοιπες “μεγάλες” αναλώνονται σε ηλίθια events, ακόμη πιο ηλίθια crossovers και ever-χειρότερα Wolverine stories.

LET ME IN: CROSSROADS #1 (of 4) (Dark Horse, pg.22, $3.99)

Δεν ξέρω τι να σκεφτώ για το γεγονός ότι το παρόν είναι το prequel της αμερικανικής adaptation του LET THE RIGHT ONE IN (τίποτε καλό μάλλον), αλλά οι συντελεστές με προδιαθέτουν τουλάχιστον για ένα καλό comic, με τους Marc Andreyko, Patric Reynolds και Dave Stewart στο δημιουργικό team.

THE OCCULTIST ONE-SHOT (Dark Horse, pg.24, $3.50)

Supernatural horror, γραμμένο από τον Tim Seeley: ένα παράξενο βιβλίο με ξόρκια πέφτει στα χέρια του νεαρού πρωταγωνιστή, με αποτέλεσμα να πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με πάσης φύσεως αποκρυφιστές και δαίμονες που θέλουν να το πάρουν στα χέρια τους. Δεν γνωρίζω τον καλλιτέχνη Victor Drujiniu, αλλά το artwork του φαίνεται αξιόλογο.

Ο Robert E. Howard έχει την τιμητική του αυτόν τον μήνα, με τα ακόλουθα:

CONAN: THE ROAD OF KINGS #1 (of 6) (Dark Horse, pg.32, $3.50)

Η γέφυρα μεταξύ του CONAN THE CIMMERIAN και του KING CONAN, η οποία αναλώνεται (υποπτεύομαι μάλλον σύντομα) στα χρόνια του Conan στη Vilayet Sea και την προφητεία που θα οδηγήσει τον ίδιο και το πλήρωμά του στο περίφημο Road of Kings και στην τελευταία εποχή των περιπετειών του. Βεβάιως, σύμφωνα με όσα έλεγε στο CBR ο Roy Thomas (σεναριογράφος του ROAD OF KINGS!), η ιστορία γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του “Iron Shadows on the Moon” και του “Queen of the Black Coast”. Επίσης, αρχικά είχα διαβάσει ότι θα είναι 12 τεύχη, ενώ το solicitation λέει 6. Ίδωμεν…

ROBERT E. HOWARD’S SAVAGE SWORD #1 (Dark Horse, pg.34, $7.99)

Σε όσους έλειψε το θρυλικό SAVAGE SWORD OF CONAN, πέρα από το 9ο volume του κλασσικού περιοδικού ((Dark Horse, pg.35, $19.99), η Dark Horse προσφέρει μια νέα περιοδική ανθολογία (δεν λέει αν θα είναι μηνιαία, διμηνιαία κ.λπ.) 80 σελίδων, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο νέες ιστορίες στο πνεύμα του παλιού SAVAGE SWORD, όσο και έγχρωμα και επαναχρωματισμένα reprints.

Βεβαίως, συνεχίζεται και το KULL: THE HATE WITCH του David Lapham (Dark Horse, pg.36, $3.50)

STAR WARS: LEGACY – WAR #1 (of 6) (Dark Horse, pg.42, $3.50)

O Darth Krayt επιστρέφει από τον τάφο, καθώς σχεδόν ολόκληρος ο γαλαξίας έχει συμμαχήσει εναντίον του και η σειρά LEGACY πλησιάζει στο κατακλυσμικό της τέλος.

THE GUILD: VORK (Dark Horse, pg.47, $3.50)

Μετά το εξαιρετικό THE GUILD mini-series, που εξιστορούσε το παρελθόν και την πρώτη σύσταση των KNIGHTS OF GOOD, η Felicia Day επιστρέφει με τον Jeff Lewis (τον ηθοποιό του Vork στη σειρά) στα comics με την ιστορία του αρχηγού του party στον ψηφιακό τους κόσμο. Με artwork από τον Darick Robertson, θα έλεγα ότι είναι must-have. Αυτό θα είναι και το πρώτο από 5 one-shots, ένα για τον κάθε χαρακτήρα.

Στους δε τόμους, (όχι μία, όχι δύο) τρεις κυκλοφορίες τραβούν το ενδιαφέρον (και παλεύουν για την προτεραιότητα στο πορτοφόλι σας):

AGE OF REPTILES OMNIBUS VOL. 1 ((Dark Horse, pg.48, $24.99)

Το ερπετοειδές magnum opus του Ricardo Delgado, όπου πρωταγωνιστούν οι πρώτοι κύριοι της Γης (400 σελίδες!).

FINDER: VOICE ORIGINAL GN (Dark Horse, pg.49, $19.99)

Το βραβευμένο με Eisner, comic του 2009, στον κόσμο που έκανε την Carla Speed McNeil ένα από τα δυνατά ονόματα στον χώρο των comics, από το 1996.

FEMINA AND FAUNA: THE ART OF CAMILLA D’ ERRICO HC (Dark Horse, pg.52, $22.99)

Μια συλλογή 112 σελίδων από το ελκυστικό pop art της Camilla D’Errico, εικόνες από κορίτσια και γυναίκες με τους χνουδωτούς τους συντρόφους, όπου το προσεκτικό μάτι θα πιάσει πολλά ενδιαφέροντα και… περίεργα.

Στην DC εμφανίζονται διάφορα πιθανώς ενδιαφέροντα πράγματα, που όμως έχουν ξεκινήσει να γίνονται solicited από τον προηγούμενο μήνα και τα οποία δεν είμαι βέβαιος τι πραγματεύονται. Το σίγουρο είναι ότι όλα περιστρέφονται γύρω από το BATMAN INC. (DC, pg.64, $3.99), κοινώς την προσπάθεια του Bruce Wayne να φτιάξει ένα διεθνές δίκτυο non-superpowered πολέμιων του εγκλήματος. Δεν έχω καταφέρει ακόμη να διαβάσω κάτι από το συγκεκριμένο -event να το πω; Δεν ξέρω- αλλά σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, τσεκάρετε και τα BATMAN: THE DARK KNIGHT (DC, pg.65, $3.99), DETECTIVE COMICS ANNUAL #12 ((DC, pg.68, $4.99), BATMAN ANNUAL #28 ((DC, pg.68, $4.99).

GREEN LANTERN: LARFLEEZE CHRISTMAS SPECIAL #1 ((DC, pg.82, $3.99)

ΟΚ… Πώς ξέρεις ότι η DC πλέον έχει αρχίσει να ακολουθεί εξίσου μαλακισμένες στρατηγικές πωλήσεων με την Marvel (μιλάμε πάντα για τον τελευταίο χρόνο – είναι γνωστό ότι οι δύο εταιρίες έχουν προσπαθήσει ανά τα έτη να ξεπεράσουν η μία την άλλη σε κακογουστιά); Όταν βλέπεις το ήδη βιασμένο concept του Blackest Night/Brightest Day να γεννά εκτρώματα όπως το “The Grinch’s Christmas Starring Larfleeze”, διότι αυτό ακριβώς βλέπουμε εδώ. *hurl*

FRACTION TP ((DC, pg.101, $17.99)

Δεν είναι τυχαίο που λέμε “κάθε πέρσι και καλύτερα”. Αυτή η σειρά, από το 2004, μαζί με τις άλλες τρεις του imprint DC Focus (KINETIC, HARD TIME, TOUCH) προσπαθούσε να εξετάσει μια νέα οπτική στο μπαγιάτικο υπερηρωικό είδος, εν προκειμένω μια σχεδόν ρεαλιστική απεικόνιση τεσσάρων ανθρώπων, που έρχονται σε επαφή με ένα όπλο εφάμιλλο της πανοπλίας του Iron Man. Ήταν μια τολμηρή κίνηση, που δυστυχώς κράτησε πολύ λίγο και τελικά ξεχάστηκε. Αξίζει πραγματικά να το τσεκάρετε.

THE CHILL TP (DC, pg.121, $12.99)

Μορφές της κελτικής μυθολογίας ανακατεύονται στο noir μιας αστυνομικής υπόθεσης στη Νέα Υόρκη. Η ελκυστική δολοφόνος διαθέτει την ικανότητα να επεκτείνει τη ζωή της, απορροφώντας τις σεξουαλικές ενέργειες των θυμάτων της και ο τυπικά ξεπλυμένος μπάτσος πρωταγωνιστής μπορεί να είναι ο επόμενός της στόχος… Το ενδιαφέρον αυτό σενάριο συμπληρώνει το εξαιρετικό artwork του (ναι, είναι άντρας) Michelle Bertilorenzi, το οποίο μπορείτε να τσεκάρετε εδώ.

Ανάμεσα στα άπειρα ανούσια και βαρετά πράγματα της IDW, ευτυχώς βρίσκουμε και τα εξής ακόλουθα:

THE SUICIDE FOREST (IDW, pg.151, $3.99)

Οι El Torres και Gabriel Hernandez (THE VEIL) δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο J-Horror, αλλά όχι (ευτυχώς) υπό μορφή manga. Λίγο έξω από το Τόκιο, το πανέμορφο δάσος της Aokigahara είναι ο δημοφιλέστερος τόπος αυτοκτονίας στον κόσμο. Η ζωή τριών ανθρώπων θα αλλάξει με μακάβριο, φρικιαστικό τρόπο, καθώς θα έρθουν αντιμέτωποι με τα ανήσυχα πνεύματα του δάσους και τα ένοχα μυστικά τους.

MYSTERY SOCIETY VOL. 1 TP (IDW, pg.153, $19.99)

Δια χειρός Steve Niles και Fiona Staples, εμένα μου αρκεί. Αν λάβουμε υπόψη ότι αφορά και δύο αυτόδικους πρωταγωνιστές οι οποίοι χρησιμοποιούν άμεσες και δραστικές μεθόδους κατά του υποκόσμου, well sign me up!

Στην Image, ένας μόνο τίτλος τραβά το μάτι:

MICE TEMPLAR VOL. 3 #1 (Image, pg.172, $3.99)

Μια πραγματικά μελετημένη, αξιόλογα γραμμένη, επική σειρά, την οποία αξίζει να διαβάσετε από την αρχή. Μετά την επίτευξη του στόχου του Karic, την απελευθέρωση της οικογένειάς του και τη νίκη κατά του Θεού-Φιδιού, o Cassius κουβαλά τον κωματώδη φίλο του προς ό,τι κοντινότερο μπορεί να βρει σε ασφάλεια, κοινώς, τον παλιό του εχθρό, Ronan. Την ίδια ώρα, οι Mortair, η αδελφότητα των γυναικών αρουραίων-εκτελεστών, συγκρούεται με τις Maeven και ο Karic παλεύει να επιστρέψει στον κόσμο των ζωντανών από το εξώτερο σκότος.

Έτσι φτάνουμε στη βασίλισσα των απογοητεύσεων, Marvel, όπου ο Wolverine αποκτά ακόμη έναν κακοσχεδιασμένο τίτλο, νεκροί X-Men επιστρέφουν για να πολεμήσουν στο Chaos War (ωωω, δέος!) οι βρικόλακες καταλαμβάνουν και το Ultimate Universe (γιατί δεν ήταν αρκετά κακό ως τώρα) και ο Spider-Man αποκτά το επόμενο φρικτό του κοστούμι (πλέον, σχεδόν όσο άσχημα ήταν τα nippled kevlar στο BATMAN & ROBIN). Τί αξίζει να διαβάσετε;

Ίσως, το WIDOWMAKER (Marvel, pgM36, $3.99), που έχει να κάνει με υπερ-κατασκόπους και την έκθεση αυτών από τον νέο Ronin, με αντιπάλους του τον Hawkeye και την Black Widow και έχει μερικά καλά εξώφυλλα από τον Jae Lee.

Πιθανώς, το THOR :WOLVES OF THE NORTH (Marvel, pgM63, $3.99), όπου για άλλη μια φορά έχουμε έναν non-gayfied Thor, από τους Mike Carey και Mike Perkins (THE STAND), να πρέπει να αντιμετωπίσει τη Hela και τις δαιμονικές ορδές της.

Ενδεχομένως το WHAT IF? #200 (Marvel, pgM65, $4.99) και κανένα άλλο, αν μη τι άλλο διότι φαίνεται να έχει εξαιρετικό σχέδιο και οι ιστορίες που θα περιέχει, δια χειρός Stan Lee και Marc Guggenheim, δείχνουν ενδιαφέρουσες.

Τέλος, κοιτάξτε στα collected editions (pgM91+), όπου είναι πιθανότερο να βρείτε κάτι αξιόλογο, ανάμεσά τους και το GENERATION X CLASSIC VOL. 1 (Marvel, pgM118, $24.99).

Αυτά λοιπόν – μπόλικες επιλογές που βρίσκονται, ως επί το πλείστον, όσο πιο μακριά από το mainstream μπορεί να πάει το mainstream. Δυστυχώς, αυτές παρουσιάζουν και τις καλύτερες πιθανότητες υψηλής ποιότητας αναγνωστικού υλικού…