5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ – V.49

To New York Comic-Con τελείωσε και έχουμε τις κυριότερες ειδήσεις, ο Hulk επιστρέφει στη μικρή οθόνη, τα Peanuts γιορτάζουν 60 χρόνια “ζωής”, ο Ty Templeton μας υπενθυμίζει ότι έχουμε αρκετούς λόγους να ευγνωμονούμε τον Καναδά, κι όλα αυτά ενώ ένα αθηναϊκό comic-shop αποχαιρετά τους φίλους των comics με ένα closing bazaar. Είναι η στήλη 5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, μια “ανάσα” πριν το 50στο post.

  • 1. NEW YORK COMIC-CON 2010: ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το NYCC ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες και παρότι οι ειδήσεις δεν χτύπησαν “κόκκινο” από πλευρά σπουδαιότητας αλλά και ενδιαφέροντος, εν τούτοις κάποιες από αυτές αξίζουν να αναφερθούν έστω και επιγραμματικά. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα links στο ComicsAlliance…

Marvel και DC ρίχνουν τις τιμές κάποιων από τα comics τους στα $2.99

Νέα σειρά ASTONISHING CAPTAIN AMERICA, ενώ ο Daniel Way αναλαμβάνει το ASTONISHING X-MEN

Ο Jason Aaron στο ULTIMATE CAPTAIN AMERICA, νέο ALIAS από τον Bendis

Bendis και Maleev στο MOON KNIGHT, Waid στο RUSE και συνεργασία Marvel/ESPN

Αλλάζει η αρίθμηση στη σειρά Iron Man ώστε να φτάσει στα… 500, ενώ ο War Machine αποκτά σειρά με τίτλο “Iron Man 2.0”.

Νέες mini σειρές, Χ-ΜΕΝ: SERVE & PROTECT και WOLVERINE & JUBILEE.

Bendis και Oeming παρουσιάζουν τη νέα All-Ages σειρά TAKIO στο Icon imprint.

Nick Spencer και Bernard Chang αναλαμβάνουν τη σειρά SUPERGIRL.

O Geoff Johns σε νέο τίτλο GREEN LANTERN CORPS, o Aquaman στο προσκήνιο του νέου DCU.

DC Digital: Όλες οι εξελίξεις

Ειδήσεις από το DC Nation Panel

Ο James Robinson σε νέα σειρά HAWKMAN.

Η Vertigo επιβεβαιώνει την κυκλοφορία του GET JIRO του Anthony Bourdain και NEW YORK FIVE του Brian Wood.

Νέο Digital Comics App τον Γενάρη από την Dark Horse με comics στα $1.49.

Οι πωλήσεις των Graphic Novels πέφτουν κατά 20%, τα Digital Comics παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 1000%.

Η BOOM! Studios ανακοινώνει Digital Comics στα $1.99.

Ο Mega Man της Capcom έρχεται στην Archie Comics.

Ο Richie Rich επιστρέφει στην Ape Entertainment.

Το INFINITE VACATION του Nick Spencer στην Image.

  • 2. Ο HULK ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πρώτο το Heat Vision blog του Hollywood Reporter μετέδωσε την είδηση ότι ο Hulk επιστρέφει στη μικρή οθόνη από τη Marvel και το ABC. “Ο Hulk είναι ένα από τα δύο projects που αποτελούν προτεραιότητα για τη Marvel Television, τον έλεγχο της οποίας ανέλαβε από τα τέλη Ιουνίου ο Jeph Loeb. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, το δεύτερο project θα είναι μια σειρά βασισμένη στο comic CLOAK AND DAGGER, ενώ υπάρχουν και σχέδια για σειρές “Heroes for Hire”, “Ka-Zar”, και “The Punisher”.

Από το 1978 έως το 1982, η σειρά THE INCREDIBLE HULK μεταδίδονταν από το CBS, με τον Lou Ferrigno στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σειρά ακολουθούσε μία δομή αντίστοιχη με εκείνη του FUGITIVE, με τον Banner να μετακινείται από πόλη σε πόλη, μέχρι τη στιγμή που η εμφάνιση του Hulk καθιστούσε αδύνατη την παραμονή του.

  • 3. 6Ο ΧΡΟΝΙΑ PEANUTS – ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Πριν από μερικές ημέρες, ένα άρθρο της Λήδας Τσενέ, μας ενημέρωνε ότι στις 2 Οκτωβρίου το comic-strip PEANUTS γιόρτασε τα 60 χρόνια του, “μια επέτειος που γιορτάστηκε (και συνεχίζει να εορτάζεται ακόμα) από τους απανταχού φίλους του strip σε όλο τον κόσμο”. Όλες τις λεπτομέρειες για τους εορτασμούς, το Μουσείο, αλλά και την ιστορία του -ίσως- δημοφιλέστερου comic-strip στον κόσμο μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό άρθρο της Λήδας. Ο δικός μας “οβολός” εδώ στη στήλη, είναι ένα βίντεο διάρκειας 13 λεπτών και κάτι, από την εκπομπή του CBS, 60 Minutes. Το βίντεο φιλοξενεί αποσπάσματα από μία συνέντευξη του Charles Schulz το 1999, λίγο πριν τον θάνατό του τον Φεβρουάριο του 2000, ενώ όσοι το δείτε και είχατε παρευρεθεί το 2007 στο Comicdom Con Athens, θα αναγνωρίσετε στο βίντεο και τη Jean Schulz, χήρα του δημιουργού, την οποία και είχαμε την τιμή να φιλοξενούμε στην εκδήλωση εκείνης της χρονιάς, μαζί με την έκθεση PEANUTS. (update: καθώς το εν λόγω βίντεο “αρνείται” πεισματικά να παίξει στο site μας, σας παραπέμπω στην ιστοσελίδα του CBS)

  • 4. ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ;

Για τον John Byrne… τον Hal Foster… τον Dave Sim… τον Joe Shuster… και όσους ακόμη έγραψαν ιστορία στα comics και τους οποίους παρουσιάζει σε άρθρο του ο Ty Templeton με αφορμή την Ημέρα των Ευχαριστιών που εκεί στον Βορρά έρχεται νωρίτερα. Thank Canada λοιπόν, για όλους αυτούς, για όσους αξίζουν έστω μια αναφορά (Chester Brown, Seth, Dale Keown, Yanick Paquette, Travis Charest, Tom Grummett, Steve McNiven, David Finch και Francis Manapul, μεταξύ άλλων) καθώς και για τα καναδικά δεντράκια που δίνουν χαρτί για να τυπωθούν πολλά από τα comics στις συλλογές μας!

  • 5. ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ COMICWORLD ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Όποιος παρακολουθεί την επικαιρότητα της εγχώριας σκηνής των comics, τόσο από αυτή τη στήλη, όσο και ευρύτερα στο blog μας, θα έχει δει ότι οι τελευταίες εβδομάδες ήταν γεμάτες από εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, γενέθλια, events, εορτασμούς, ακόμα και επισκέψεις δημιουργών από το εξωτερικό. Παρασυρμένοι από αυτό το ευχάριστο κλίμα σχεδόν ξεχάσαμε ότι η οικονομική πραγματικότητα που ζούμε, δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο τον -ήδη μικρό- χώρο των comics στην Ελλάδα. Πριν από μερικές ημέρες, μας επιβεβαιώθηκε και με δελτίο Τύπου, ότι -δυστυχώς- το κατάστημα του Comicworld στο Χαλάνδρι κλείνει μετά από 5,5 χρόνια παρουσίας στον αθηναϊκό χάρτη των comic-shops. Το κατάστημα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου και ο αποχαιρετισμός θα γίνει με ένα Closing Bazaar στο οποίο οι εκπτώσεις φτάνουν το 70% σε όλα τα προϊόντα του καταστήματος (comics, manga, action figures, statues, busts, figurines, trading cards). Εκ μέρους όλης της ομάδας του Comicdom, ευχόμαστε στον ιδιοκτήτη του Comicworld Χαλανδρίου, Ευθύμη Κωλέτση, κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια, και τον ευχαριστούμε για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.