13 Εικονογράφοι Εμπνέονται Από Τη Νέα Ταινία Του Γιάννη Οικονομίδη, ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ

Το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου, το 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, κάνει ειδική εναρκτήρια πρεμιέρα στους κινηματογράφους Αττικόν Cinemax και Απόλλων Cinemax Class, με την πολυαναμενόμενη -τρίτη μεγάλου μήκους- ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «Μαχαιροβγάλτης».

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του κινηματογραφικού φεστιβάλ, εγκαινιάζεται -ταυτόχρονα με τις προβολές της 20ης Οκτωβρίου στους χώρους του Αττικόν και του Απόλλωνα- έκθεση με έργα 13 Εικονογράφων που εμπνεύστηκαν από τον «Μαχαιροβγάλτη» του Γιάννη Οικονομίδη.

Ακολουθώντας την ασπρόμαυρη αισθητική προσέγγιση της ταινίας, η έκθεση φιλοξενεί δημιουργίες των σχεδιαστών comics Γιώργου Γούση, Μιχάλη Διαλυνά, Κώστα Κυριακάκη, Χάρη Λαγκούση, Χρήστου Μαρτίνη, Παναγιώτη Μητσομπόνου, Αλέξιας Οθωναίου, Παναγιώτη Πανταζή, Θανάση Πέτρου, Τόμεκ και Γαβριήλ Τομπαλίδη, του ζωγράφου Τάσου Παυλόπουλου και της εικαστικού Τερέζας Ζεγκίνογλου.

Την έκθεση επιμελήθηκαν οι Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και Γιώργος Κολύρας. Tα έργα θα παραμείνουν και μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ, ώστε να υποδεχθούν το κοινό και κατά την έξοδο της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 4 Νοεμβρίου.

Γιώργος Γούσης

Κώστας Κυριακάκης

Μιχάλης Διαλυνάς