5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ – V.52

Ο John Carpenter σκηνοθετεί την ταινία DARKCHYLDE, το EMPIRE φιλοξενεί τις πρώτες εικόνες από τη CGI ταινία THE ADVENTURES OF TINTIN: THE SECRET OF THE UNICORN σε σκηνοθεσία Steven Spielberg, η Legendary Pictures ανοίγει ομώνυμη εκδοτική με editor τον βετεράνο Bob Schreck, ο Martin Sheen είναι ο νέος κινηματογραφικός Uncle Ben και μάλλον τον αντίστοιχο ρόλο της Aunt May θα ερμηνεύσει η Sally Field, ενώ αποκαλύπτεται ότι ο Stan Lee είναι πιθανό να έχει στην κατοχή του τη μεγαλύτερη συλλογή από original art που υπάρχει!

BONUS FUN STUFF: Ασκήσεις μινιμαλισμού στους υπερήρωες, υποθετικές απαντήσεις στο τι θα συνέβαινε αν η DC είχε τους ήρωες της Marvel κατά τη διάρκεια της Silver Age και  ξεκαρδιστικές απαντήσεις στο ποια είναι τα όρια του σουρεαλισμού όταν τα υπερηρωικά comics φιλοξενούν ιστορικά πολιτικά πρόσωπα.

  • 1. Ο JOHN CARPENTER ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ DARKCHYLDE

Βασισμένη στο comic του Randy Queen για μία έφηβη καταδικασμένη να μεταμορφώνεται στα πλάσματα από τους εφιάλτες της, η ταινία θα φέρει τη σκηνοθεσία του θρύλου των horror films, John Carpenter (HALLOWEEN, THE THING, ESCAPRE FROM NEW YORK, STARMAN, CHRISTINE, IN THE MOUTH OF MADNESS) σε παραγωγή της Darkchylde Ent. των Randy και Sarah Queen. Η σειρά comics DARKCHYLDE είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στα τέλη των 1990s, ξεπερνώντας κάποιες φορές σε πωλήσεις ακόμη και comics με πρωταγωνιστές αρχετυπικούς ήρωες όπως ο Spider-Man, ο Superman, και ο Batman, ενώ είχε πλαισιωθεί από merchandise όπως toys, trading cards, apparel, lunch boxes και mini busts.  Τον Ιανουάριο θα κτκλοφορήσει από την Image ένα trade paperback που θα επανεκδίδει τις σειρές “Legacy” και “Redemption”.

  • 2. ΣΤΟ EMPIRE, OI ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΙΝΤΙΝ ΤΟΥ STEVEN SPIELBERG

Το γνωστό κινηματογραφικό περιοδικό Empire δημοσιεύει στο καινούριο τεύχος του τις πρώτες εικόνες από την CGI ταινία THE ADVENTURES OF TINTIN: THE SECRET OF THE UNICORN. Η επερχόμενη ταινία του Steven Spielberg είναι βασισμένη στο παγκοσμίως διάσημο comic του Hergé, με τη δεύτερη ταινία να έχει ήδη προγραμματιστεί να σκηνοθετηθεί από τον Peter Jackson. Τους χαρακτήρες θα ερμηνεύουν ηθοποιοί και στη συνέχεια τα πλάνα θα υπόκεινται σε ψηφιακή επεξεργασία, προκειμένου να μοιάζουν στις αυθεντικές, illustrated εκδοχές τους. O Peter Jackson δήλωσε:

“With live action you’re going to have actors pretending to be Captain Haddock and Tintin. You’d be casting people to look like them. It’s not really going to feel like the Tintin Hergé drew. It’s going to be somewhat different. With CGI we can bring Hergé’s world to life, keep the stylised caricatured faces, keep everything looking like Hergé’s artwork, but make it photo-real”.

Στην ταινία THE ADVENTURES OF TINTIN: THE SECRET OF THE UNICORN, πρωταγωνιστούν επίσης (εκτός του Jamie Bell στο ρόλο του TinTin) οι Simon Pegg και Nick Frost ως Thompson twins, ο Andy Serkis ως Captain Haddock και ο Daniel Craig ως Red Rackham.

  • 3. ΝΕΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ LEGENDARY PICTURES

Η Legendary Pictures (CLASH OF THE TITANS, THE DARK KNIGHT, 300, THE HANGOVER) ανακοίνωσε ότι το studio ανοίγει την εκδοτική Legendary Comics, με editor-in-chief τον βετεράνο editor, Bob Schreck. Ο προγραμματισμός της εταιρίας αναφέρει την κυκλοφορία τεσσάρων με έξι graphic novels τον χρόνο.

Την υποστήριξή τους στην εταιρία, μαζί με άκρως κολακευτικά λόγια για τον Schreck, εξέφρασαν καταξιωμένοι δημιουργοί όπως ο Neil Gaiman, ο Max Brooks και ο Frank Miller. Ο Schreck έρχεται στη Legendary από την IDW Publishing στην οποία κατείχε τη θέση του Senior Editor. Πριν από αυτό, εργαζόταν περίπου για μία δεκαετία στη DC comics όπου και ξεκίνησε το 1990 μετά την ίδρυση της Oni Press. Έχει εργαστεί επίσης στη Dark Horse, και στη μακρόχρονη πορεία του έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις.

  • 4. SPIDER-MAN: SCREEN AND STAGE

Όπως όλα δείχνουν βρέθηκε ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον θείο Ben στη νέα ταινία Spider-Man κι αυτός είναι ο βετεράνος ηθοποιός Martin Sheen. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ηθοποιός και παραγωγή βρίσκονται στις τελικές διαπραγματεύσεις, ενώ η έκδοχή του Deadline.com αναφέρεται σε ήδη κλεισμένη συμφωνία.

Μία ημέρα μετά το Hollywood Reporter “ξαναχτύπησε” με την αποκλειστική είδηση ότι τον ρόλο της θείας May θα ενσαρκώσει η Sally Field. Κι ενώ όλα δείχνουν να προχωρούν με την κινηματογραφική μεταφορά του Spider-Man, άλλη μία καθυστέρηση έρχεται από το μέτωπο της θεατρικής: To πολυσυζητημένο (και αμφιλεγόμενο) musical, SPIDER-MAN: TURN OFF THE DARK, θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο και όχι στις 21 Δεκέμβρη, καθώς η παραγωγή έχει ακόμη κάποια θέματα να επιλύσει.

  • 5. ΕΧΕΙ Ο STAN LEE ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ORIGINAL ART  ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ;

Όλα ξεκίνησαν από μία συνέντευξη του Stan Lee που παραχώρησε κατά τη διάρκεια του Comic-Con International, και βγήκε στο διαδίκτυο πριν από μερικές ημέρες, όπου μεταξύ άλλων ο πατριάρχης της Marvel σχολιάζει original artwork από το FANTASTIC FOUR #12. Παρότι αυτό έχει από μόνο του μεγάλο ενδιαφέρον, η είδηση ίσως βρίσκεται αλλού: Προς το τέλος του video, και αφότου ο Lee έχει αποχωρήσει, ο host Joe Maddalena αποκαλύπτει στους συνεργάτες του:

“This is a great start to a great relationship. His guy was telling me — I said, ‘Does he have any artwork?’ He goes, ‘Boxes and boxes in the garage.’ I said, ‘What do you mean, garage?’ He goes, ‘Storage units full.’ I said, ‘Well, supposedly I’ve heard him say he doesn’t have anything.’ The guy said, ‘Storage units full of artwork.’ He goes, ‘He has no idea what he has. He’s never looked at it’.”

Το εύλογο ερώτημα είναι πως θα διαχειριστεί ο Lee ή αργότερα οι κληρονόμοι του, αυτό το σπάνιο υλικό. Με την προϋπόθεση βέβαια, ότι όλα αυτά ισχύουν.

  • BONUS FUN STUFF

Εξώφυλλα, χιούμορ, illustrations και άλλες ειδήσεις χαμηλής  περιεκτικότητας σε ενημερωτική αξία, αλλά άκρως ευχάριστες στο μάτι!

—-Τι θα συνέβαινε αν η DC είχε τους ήρωες της Marvel κατά τη διάρκεια της Silver Age; Αυτό προσπαθεί να απαντήσει ο Kerry Callen (HALO AND SPROCKET) βασισμένος σε κάποια θεότρελα comics της DC από τη δεκαετία του 1960, που παρουσίαζαν τους ήρωες σε τραγελαφικές εκδοχές με τα απαραίτητα thought balloons να συμπληρώνουν το πάντα επίκαιρο ερώτημα “what were they thinking?”

—-Ασκήσεις μινιμαλισμού πάνω στους υπερήρωες. Τα σχέδια φιλοξενεί το COMIC TWART, και αξίζει να τα απολαύσετε ένα προς ένα: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

—-Αν η αμερικανική Ιστορία διδάσκονταν μέσω των υπερηρωικών comics… τότε σίγουρα θα τη μάθαιναν περισσότεροι, αλλά θα έπρεπε να έχουν πάρει προηγουμένως LSD για να ακολουθήσουν τη λογική πίσω από τη δολοφονία του Lincoln το έτος 2971 ή τη μεταμόρφωση του Ronald Reagan σε άνθρωπο-φίδι. Το io9.com φιλοξενεί δέκα τέτοιες, απολαυστικές στιγμές υπό τον τίτλο 10 insane facts comics taught us about American history.