PREVIEWS PICKS (NOV 2010): Manga

Δεν είμαι ανιδιοτελής άνθρωπος. Κάθε άλλο. Δε διστάζω καν να χρησιμοποιήσω δυο αρνήσεις στην ίδια πρόταση, προκειμένου να βελτιώσω τη χροιά αυτών που λέω, έτσι ώστε να φαίνομαι καλύτερος στα μάτια σας. Στον εξωτερικό παρατηρητή, μπορεί να φαίνομαι σαν κάποιος που κάθεται και κοπιάζει ώρες πολλές, γράφει ασταμάτητα σαν μηχανή, έχει φτάσει αισίως στο 6ο post της -κατά γενική ομολογία- καταπληκτικής αυτής σειράς, μόνο και μόνο για να ελπίζει ότι βοηθάει, έστω και λίγο, αυτόν που θέλει να μάθει κάτι παραπάνω. Η πραγματικότητα, όμως, όπως λέγαμε και παλιότερα για τις φήμες, είναι μερικά κλικ πιο δίπλα.

Διαβάζοντας τα καλά λόγια του Άρη Κότση, όμως, αισθάνθηκα τύψεις και αποφάσισα να σας αποκαλύψω τον σημαντικότερο λόγο για τον οποίο ξεκίνησα να γράφω αυτά τα post για την αυτοέκδοση: Θέλω να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς να εκδόσετε τα comics σας, μπας και φτάσει εκείνη η μέρα που θα κάτσω να διαβάσω το PREVIEWS και δεν θα βρίζω μετά! Ορίστε. Αυτό είναι. Σε όλους εσάς, εκεί έξω, που έχετε όνειρα για την δουλειά σας, κοιτάξτε να τα κυνηγήσετε και να έχετε μια εξαιρετική καριέρα. Να γεμίζετε τις σελίδες του PREVIEWS με τις δουλειές σας, έτσι ώστε εμείς εδώ να έχουμε κάτι να γράφουμε κάθε μήνα.

Τον προηγούμενο μήνα, έλεγα ότι όσο περνάει ο καιρός, βλέπουμε λιγότερες νέες εκδόσεις και περισσότερο merchandise. Εντάξει, δεν πιστεύω ότι τα πράγματα είναι τόσο τραγικά που το PREVIEWS θα καταντήσει να γίνει κατάλογος δώρων για κακομαθημένα πιτσιρίκια, αλλά, όσο να ‘ναι, έχω μια -πώς να το πω;- νοσταλγία για τις παλιές καλές μέρες, που δεν ήξερα τι να πρωτοπαραγγείλω κάθε μήνα. Φαντάζομαι ότι και οι αγαπητοί μαγαζάτορες θα συμμερίζονται τα αισθήματά μου, αλλά επίσης φαντάζομαι ότι είναι πολύ ύποπτο για να είναι σύμπτωση. Δεν έχει σημασία, όμως, τι φαντάζομαι εγώ. Μπορεί να φαντάζομαι ότι ο Έλβις ζει ακόμα, μπορεί να φαντάζομαι ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα βγει από το τούνελ, μπορεί να φαντάζομαι ότι δεν ξύπνησα ένα πρωί με ένα μαχαίρι στην πλάτη, ενώ όταν ξεχνάω να πάρω τα χάπια μου, φαντάζομαι ακόμη περισσότερα. Σημασία έχει ότι κάτι συμβαίνει στη βιομηχανία.

Θα πρέπει, όμως, σιγά-σιγά, να δούμε τι γίνεται με τα manga αυτό το μήνα, γιατί η διάθεσή μου είναι που είναι κακή -μόλις επέστρεψα από τον οδοντίατρο, βλέπετε- και αν συνεχίσω τη γκρίνια, δεν έχω ιδέα που θα καταλήξω…

Στο στρατόπεδο της Dark Horse, τα πράγματα είναι λίγο πολύ αναμενόμενα. Ανάμεσα στα δεκάδες CONAN και STAR WARS titles, η Dark Horse μας ανακοινώνει τη συνέχεια τριών manga τίτλων της. Το GANTZ φτάνει στον 16ο τόμο, ενώ το SHINJI IKARI RAISING PROJECT στον 8ο.

Το τελευταίο, είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον spin-off του NEON GENESIS EVANGELION, από το οποίο έχω διαβάσει τον πρώτο τόμο μόνο και ομολογώ ότι τα συναισθήματά μου είναι ανάμικτα. Σκοπεύω, όμως, να ασχοληθώ διεξοδικά μαζί του, όπως και με το CAMPUS APOCALYPSE, ο τρίτος τόμος του οποίου ανακοινώθηκε αυτό το μήνα. Έχετε να περιμένετε εκτενές review και για τα δυο.

LOVE SYNDROME (DMP, p.267, $12.95)

Αυτό το μήνα, στο Yaoi corner (λέγε με DMP) έχουμε ένα one-shot. Αυτό το καθιστά καλή επιλογή για όσους αγαπούν τα Yaoi και θέλουν να έχουν κάτι αυτόνομο στη συλλογή τους. Η χρησιμότητα του αδιάβαστου one-shot είναι αναμφισβήτητη, να ξέρετε. Επίσης, όσοι θέλουν να “πειραματιστούν”  (μπορώ να το ξαναγράψω αυτό; Ακούγεται πολύ πρόστυχο), μπορούν κάλλιστα να επιλέξουν τον συγκεκριμένο τίτλο, καθώς δεν χρειάζεται να δεσμευτούν. Όχι κάτι τρομερά πρωτότυπο, πρόκειται για την κλασσική ιστορία δυο φίλων που αποφασίζουν να μείνουν μαζί και κάποια μέρα ξυπνάνε και βλέπουν τον κόσμο με άλλο μάτι. Αν, όμως, δεν σας αρέσουν τα υπερφυσικά ρομάντζα, δεν χάνετε τίποτα να του ρίξετε μια ματίτσα.

Το εξώφυλο της Soleil, μιας και της Tokyopop δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί

LIVES VOL. 1 (Tokyopop, p.290, $12.99)

Από τον δημιουργό του BATTLE ROYALE, Masayuki Taguchi, ο μοναδικός νέος τίτλος της Tokyopop για αυτό το μήνα, ο οποίος απευθύνεται (φυσικά) μόνο σε ενηλίκους. Η περιγραφή της Tokyopop μας υπόσχεται “Explicit Fanservice”, “Excessive Gore” και “Full Body Nudity”, ενώ το εξώφυλλο φαίνεται να συμβαδίζει πλήρως με τα υποσχόμενα.

Μετά από μια βροχή μετεωριτών, η οποία καταστρέφει σχεδόν ολόκληρη την Ιαπωνία, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να μεταμορφώνονται σε αιμοβόρα και καθόλου συννενοήσιμα τέρατα. Μια ημίγυμνη και αθώα κοπελίτσα βρίσκεται στη μέση μιας ζούγκλας, περιτριγυρισμένη από τα εν λόγω τέρατα, τα οποία, φαντάζομαι, αντί να τη φάνε θα της βγάζουν τα ρούχα.

Κατά τα άλλα, η Tokyopop συνεχίζει το DEADMAN WONDERLAND, με τον τέταρτο τόμο αυτό το μήνα, το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα, ενώ από τη Vertical, ανακοινώθηκε ο 15ος τόμος του αριστουργήματος του Osamu Tezuka, BLACK JACK. Η Udon, κατά την γνωστή παράδοση, μας φέρνει ατελείωτο STREET FIGHTER και αυτό το μήνα, ενώ αν σας περισσεύουν 50 δολάρια (ή βαριέστε να το ψάξετε λίγο παραπάνω) και σας άρεσε το VALKYRIA CHRONICLES, επίσης από την Udon κυκλοφορεί ένα DESIGN ARCHIVE του εν λόγω τίτλου.

Στην Viz, τα πράγματα είναι πάνω κάτω ήσυχα, με τους πλέον γνωστούς της τίτλους να συνεχίζονται, ενώ αυτό που μπορεί να σας ενδιαφέρει, είναι το γεγονός ότι επανακυκλοφορεί το DEATHNOTE, σε “2 in 1” έκδοση, η οποία ονομάζεται BLACK EDITION. Κάποιος κακεντρεχής, θα έλεγε ότι αυτό είναι το χρώμα για τα χάλια του El, αλλά εγώ θα πω ότι η μαυρίλα πουλάει. Επίσης, σε περίπτωση που το έχετε χάσει, με μόλις $99.99, θα έχετε την χαρά να αποκτήσετε ολόκληρη τη σειρά VAMPIRE KNIGHT, αν φυσικά σας αρέσουν τα χλιαρά βαμπιρο-μελοδράματα.

HIGH SCHOOL OF THE DEAD VOL. 1 (Yen Press, p.306, $13.99)

Αν είχε αναλάβει Έλληνας διαφημιστής την προώθηση του συγκεκριμένου τίτλου, θα έγραφε κάτι του στυλ: “Καυτές γκόμενες στο σχολείο του τρόμου“. Η Yen Press, πάλι, θεωρεί ότι τα καυτά κορίτσια, το σχολείο και τα ζόμπι, είναι η ιερή τριάδα κάθε έφηβου αγοριού. Εγώ, κρατάω τις διαφωνίες μου, αλλά και πάλι πρόκειται για μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες του τελευταίου διαστήματος, με καλά λόγια να ακούγονται γενικά.

Αν δεν μαντεύετε ήδη την υπόθεση, σε ένα σχολείο ξεσπάει ένας ιός, ο οποίος μεταμορφώνει τους μαθητές σε ζόμπι και τις μαθήτριες σε μισοντυμένες μαθήτριες. Έχει ήδη μια θέση στην παραγγελία μου κι ας μη μου αρέσουν ιδιαίτερα τα ζόμπι. Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να σας πω ότι είναι 18+, σωστά;

Τα λέμε σε μερικές μέρες για τις επιλογές σε merchandise.