Emily Carroll: She Deserves Some Noise

“Carroll is the real thing. She deserves a more consolidated online presence. She deserves some noise.”

Με αυτά τα λόγια, περιγράφει ο Scott McCloud τη δουλειά της Emily Carroll, μιας νέας δημιουργού web comics, που σίγουρα το όνομά της δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Μετά από αυτή την πολύ θερμή προτροπή (αλλά και με βάση τα ενθουσιώδη σχόλια που άκουσα από τους Κώστα Κυριακάκη και Μιχάλη Διαλυνά), έσπευσα να δω και εγώ περί τίνος πρόκειται. Και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό.

Η Carroll φαίνεται να έχει μελετήσει ενδελεχώς τη δυναμική των web comics, κάνοντας το scrolling μέρος του storytelling της. Ίσως για πρώτη φορά, βλέπω web comic το οποίο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το διαδίκτυο και όχι με το ένα μάτι στραμμένο στην έντυπη έκδοση. Το σχέδιό της είναι ιδιαίτερο, με γραμμή που θυμίζει περισσότερο ευρωπαίους δημιουργούς, ενώ ο τρόπος με τον οποίο αφηγείται τις ιστορίες της, ακόμη και όταν αυτές δεν έχουν λόγια, είναι πράγματι αριστοτεχνικός.

Και επειδή δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μιλάω για κάτι που ο καθένας έχει τη δυνατότητα να δει άμεσα, μπορείτε να διαβάσετε δύο από τα πανέμορφα web comics της εδώ και εδώ.