PREVIEWS PICKS (NOV 2010): Merchandise

Θεωρώ ότι έχω μια αρκετά μεγάλη συλλογή από φιγούρες. Λέω φιγούρες και όχι γενικότερα merchandise, γιατί το 99% της συλλογής μου αποτελείται από τέτοιες, ενώ τα υπόλοιπα αντικείμενα είναι σημαντικά λιγότερα για να χρήζουν αναφοράς. Τα ακριβά κομμάτια της συλλογής μου είναι πολύ λίγα, ενώ με την εξαίρεση ενός, δεν μπορώ μάλλον να ισχυριστώ ότι διαθέτω κάτι “άκρως συλλεκτικό”. Όλες μου οι αγορές έγιναν με  τη γνωστή μέθοδο του “κλικ” και εννιά στις δέκα ήταν impulse buys, ειδικά την περίοδο που τα οικονομικά μου ήταν σε καλύτερη κατάσταση.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό πολύ σύντομα δημιούργησε ένα σημαντικό πρόβλημα στο τοπικό μου χωροχρονικό συνεχές: Όλες αυτές οι φιγούρες κάπου έπρεπε να τοποθετηθούν. Πραγματικά, με σκοτώνει να έχω αγοράσει μια φιγούρα και να αναγκάζομαι να την κρατάω στο κουτί της και να μην μπορώ να την έχω κάπου που να την βλέπω, αλλά ο χώρος είναι σαν τον μισθό: πεπερασμένος και πάντα τελειώνει τη στιγμή που θα ήθελες λίγο ακόμα. Η πρώτη μου σκέψη, όταν το πρόβλημα του χώρου έγινε πιεστικό, ήταν να προμηθευτώ μια βιτρίνα και το πρώτο μέρος που κοίταξα ήταν το γνωστό σκανδιναβικό κατάστημα, αλλά πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα πως κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν θα μου έλυνε το πρόβλημα, αλλά θα δημιουργούσε ακόμα περισσότερα. Τα μαθηματικά και η φυσική έχουν την τάση να μην διαπραγματεύονται με κανέναν και δυστυχώς λένε ότι ένα μεγάλο έπιπλο, χρειάζεται πολύ περισσότερο χώρο από μια φιγούρα. Επίσης λένε ότι ακόμη κι αν κατάφερνα να χωρέσω ολόκληρη τη συλλογή μου σε ένα μεγάλο έπιπλο, αυτό θα έπρεπε να μπει κάπου και δυστυχώς, τα υπόλοιπα μεγάλα έπιπλά στο σπίτι μου, διαφώνησαν.

Αντί, λοιπόν, να ξεκινήσω σήμερα με γκρίνια για τη βιομηχανία, όπως μπορεί να περιμένατε, είπα να μοιραστώ μαζί σας τον πόνο μου, ελπίζοντας ότι θα βρω ανάμεσά σας συμπάσχοντες.

Πάμε, όμως, να δούμε τι έχουμε αυτό το μήνα, που απειλεί τόσο το πορτοφόλι όσο και τον ολοένα και μειούμενο χώρο μας.

BATMAN: THE RETURN OF BRUCE WAYNE ACTION FIGURES
(DC DIRECT, p.128, PI)

Όπως θα γνωρίζετε, εάν παρακολουθείτε τον τίτλο, ο Darkseid έστειλε τον Bruce Wayne στο μακρινό παρελθόν στο τέλος του FINAL CRISIS. Ο Bruce θα έπρεπε να πολεμήσει την ίδια την Ιστορία, αλλά και την αμνησία του, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο παρόν και να ξαναγίνει ο BATMAN που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Η DC Direct, λοιπόν, μας φέρνει τέσσερις φιγούρες από αυτή τη μίνι σειρά, οι οποίες αναμένονται τον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ η τιμή τους δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Έχω να κάνω δυο παρατηρήσεις: Πρώτον, όπως διάβασα κάπου, ο Batman είναι πολύ αστείος με μούσια και δεύτερον, δεν καταλαβαίνω γιατί έβγαλαν μόνο τέσσερεις και όχι και αυτή του 1920. Πάντως, αυτή στην άγρια Δύση είναι πολύ καλή.

Κατά τα άλλα, η DC επιμένει και αυτό το μήνα να προσπαθεί να μας πείσει να αγοράσουμε φτηνιάρικες ρέπλικες του φανού του Green Lantern (σε διάφορα χρώματα), ενώ η σειρά Ame-Comi πάει από το κακό στο χειρότερο. Για τους fans της σειράς του HBO, TRUE BLOOD, υπάρχουν μερικά καλούδια αυτό το μήνα (εδώ μπορείτε να δείτε ένα bust του Bill Compton), τα οποία, όμως, δεν με ενθουσίασαν, εκτός από το bust της Sookie, αλλά αυτή είναι αχώνευτη και ως χαρακτήρας.

BLACK & WHITE & RED ALL OVER BATWOMAN T-SHIRT
(p.329, $17.95-20.95)

Θυμάστε τι έλεγε κάποτε ο Γιώργος Χατζηκωστής για τον J.H. Williams III; Αναμφισβήτητα, πρόκειται για έναν καταπληκτικό καλλιτέχνη, όπως αναμφισβήτητα το εξώφυλλο του BATWOMAN #0 είναι ένα από τα ωραιότερα εξώφυλλα που έχω δει ποτέ μου. Ακόμη και αν δεν είστε αναγνώστης της σειράς, παραδεχτείτε ότι αυτό το T-Shirt είναι πολύ όμορφο.

TRON: LEGACY 1/50 DIE CAST VEHICLES WAVE 2
(Price Pending)

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, πολύ πριν κυκλοφορήσει μια ταινία, το merchandise είναι ήδη στα ράφια και το TRON: LEGACY δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η ταινία θα είναι καλή, όμως οι επιλογές που έχουν κάνει για το merchandise της, είναι μάλλον πετυχημένες και αυτές οι μεταλλικές μινιατούρες είναι ότι πρέπει για τους fans του TRON. Μπορεί να μην έχει ακόμη ανακοινωθεί η τιμή τους στο PREVIEWS, αλλά κάπου πήρε τ’ αυτί μου ότι στο Urban Collector μπορεί κανείς να προπαραγγείλει το assortment για $49.99.

SUCKER PUNCH: AMBER & BABY DOLL STATUES
(GENTLE GIANT, p.364, $250)

Η δήλωση του Zack Snyder για την ταινία, ήταν: “Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων με οπλοπολυβόλα”. Έχοντας δει το trailer, ακόμη κι αν είναι η θηλυκή version του 300, είμαι παραπάνω από ψημένος να πάω να το δω. Εν τω μεταξύ, θα χαζεύω (γιατί συγγνώμη, αλλά δε μου περισσεύουν, αυτή τη στιγμή, 500 δολάρια) τα πανέμορφα αγάλματα που βγάζει η Gentle Giant, γνωστή για τις ποιοτικές της παραγωγές. Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε στην σελίδα της Gentle Giant.

Στα τελευταία 5 Πρόσφατα Νέα, ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου σας έλεγε για το πώς οι δυο μεγάλες εταιρείες του χώρου, Marvel και DC, χορεύουν ένα μακροχρόνιο τανγκό, αντιγράφοντας η μία τις κινήσεις της άλλης και πόσο αστείο έχει αρχίσει να γίνεται αυτό. Στον τομέα του merchandise, δυστυχώς, η DC χορεύει μόνη της, καθώς η Marvel, για λόγους που το μικρό μυαλό μου δεν μπορεί να κατανοήσει, αρκείται στο να αφήνει άλλες εταιρείες να βγάζουν τους ήρωές της σε τρισδιάστατη μορφή. Αυτό έχει, ως αποτέλεσμα, να βλέπουμε σπάνια κάτι ανώτερης ποιότητας από αυτή του “παιχνιδάδικου” (αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να ηχεί στο μυαλό σας ένα ιταλικό όνομα…) σε action figures. Σίγουρα, υπάρχουν μπόλικα αγάλματα και busts εκεί έξω, όπως αυτά της Bowen Designs, αλλά καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για άλλη κατηγορία τιμών.  Ευτυχώς που υπάρχει και η Kotobukiya…

MARVEL X BISHOUJO COLLECTION BLACK CAT
(KOTOBUKIYA, p.372, $59.99)

Άλλη μια προσθήκη στην σειρά MARVEL X BISHOUJO, η Black Cat έρχεται να συμπληρώσει τη συλλογή σας από εξιαπωνισμένες ηρωίδες. Πραγματικά, δεν έχω κάτι να πω για την ποιότητα και τα στανταρ της Kotobukiya, οπότε σας αφήνω να θαυμάσετε την Felicia.

Περισσότερο merchandise, τον επόμενο μήνα.