X-WOMEN ONE-SHOT

Writer: Chris Claremont
Artist: Milo Manara
Colorist: Dave Stewart
Marvel

Ναι, αντιλαμβάνομαι πως ό,τι κι αν προσπαθήσω να πω για αυτό το comic, ακόμα κι αν επιχειρήσω να βρω κάποιο νόημα στο ανύπαρκτο σενάριό του, δεν υπάρχει περίπτωση να πιστέψετε ότι είναι οτιδήποτε περισσότερο από ένα X-Universe eye candy. Πράγματι έτσι είναι, οπότε δεν θα το επιχειρήσω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ο Claremont, μετά το έκτρωμα του X-MEN FOREVER, μια κίνηση που ήδη, στα μάτια πολλών αναγνωστών, τον κάνει “αρπακολλατζή”, δέχτηκε να υπογράψει ένα τέτοιο project.

Πολύ σύντομη περίληψη: Πέντε από τις δημοφιλέστερες γυναίκες των X-Men βρίσκονται για διακοπές στο Madripoor, όπου “βρίσκονται μπλεγμένες στα σατανικά σχέδια της Βαρώνης να προκαλέσει πόλεμο μεταξύ Κίνας και Ινδίας και να επωφεληθεί από το νέο άνοιγμα στην αγορά όπλων” (δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, ε;). Οι Kitty Pryde, Storm, Psylocke, Rogue και Rachel Summers προσπαθούν να τη σταματήσουν, πράγμα που ρίχνει τις τέσσερις στο έλεος των Cargo Cultists (κάτι τύποι που λατρεύουν τα αεροπλάνα σαν θεούς και ουσιαστικά είναι glorified πειρατές του Ειρηνικού – δεν είναι τελείως μυθοπλασία ωστόσο. Go figure…) και ειδικά την Storm στο επίκεντρο του ερωτικού ενδιαφέροντος του αρχηγού τους.

Ας περάσουμε τώρα στην ουσία του comic: οι δημιουργοί επέλεξαν 5 χαρακτήρες που να ανταποκρίνονται σε μερικά από τα δημοφιλέστερα αρχέτυπα των αντρικών φαντασιώσεων (η καυτή κοκκινομάλλα, η southern belle, η αμαζόνα, το geek γκομενάκι με attitude και η ελαφρώς πρόστυχη Ασιάτισσα) και είπαν στον Manara να φτιάξει ό,τι πιο κοντινό στις δικές του δουλειές, χωρίς το actual σεξ, φυσικά.

Έτσι κι αυτός τις ντύνει σαν κούκλες με τουλάχιστον 5 διαφορετικές φορεσιές την κάθε μία στη διάρκεια της ιστορίας, μετατρέπει τα πρόσωπά τους σε ό,τι κοντινότερο μπορεί από την ερωτική του σειρά, CLICK (και άλλες φαντάζομαι, αλλά δεν τις ξέρω, δα, όλες) και το πιο γελοίο όλων: τους κοτσάρει ένα σωρό εκφράσεις προσώπου και στάσεις σώματος οι οποίες είναι τελείως άσχετες με το τι συμβαίνει στην εκάστοτε σκηνή, αλλά παραπέμπουν σε πολύ συγκεκριμένες… δραστηριότητες (δείτε απλά τη Rogue, τη Storm και την Kitty στο εξώφυλλο – μέσα είναι way weirder).

Εν κατακλείδι, τί είναι αυτό το comic; Ε, μη λέμε τα ίδια: eye candy. Όμορφο, “αθώα σεξουαλίζον” σχέδιο και χρώμα και η ψευδαίσθηση ότι σχετίζεται με το X-Universe και τις (κατά τα άλλα, ως επί το πλείστον, συμπεριφοριστικά asexual) γυναίκες του.

Όχι δεν σας προτείνω να το πάρετε, αλλά δεν μετανιώνω που το πήρα κιόλας.

Υ.Γ.: Λυπάμαι που το post μου φαίνεται τόσο… ξεπέτα, αλλά ήμουν ένα βιολογικό ερείπιο για 1,5 εβδομάδα. Με λίγη τύχη, αυτή την εβδομάδα επιτέλους θα ξεκινήσω το αφιέρωμα για τα Cthulhu Mythos Comics.