SUPER CONDOM

Writer/Artist: Τάσος Μαραγκός
Jemma Press

Ό,τι φαντάζεσαι από τον τίτλο είναι αλήθεια. Ναι, πρωταγωνιστής είναι ένα super προφυλακτικό ή μάλλον καλύτερα ένα προφυλακτικό με υπερδυνάμεις. Αίτια; Τα συνήθη. Ένα ατύχημα σε εργοστάσιο προφυλακτικών και το προφυλακτικό μας αποκτά υπερδυνάμεις, τις οποίες πρέπει να μάθει να ελέγχει (έξτρα λιπαντικό, φούσκωμα κτλ). Και ο στόχος; Να εξαλείψει όσους θέλουν να περιορίσουν τη σεξουαλικότητά των ανθρώπων και βάζουν χαζά όρια και ταμπού, ενώ παράλληλα να προστατεύσει τους ασυγκράτητους σεξουαλικά από όλα τα αφροδίσια. Βέβαια, το απίθανό side-kick του Super Condom, Δονητής (γιατί τι σκατά ήρωας θα ήταν χωρίς side-kick;) διατυπώνει το σκοπό της ομάδας λίγο διαφορετικά αναφωνώντας: “Ο σκοπός μας είναι να γαμήσουμε!”.

Όπως καταλαβαίνετε, το χιούμορ είναι το κύριο συστατικό των strips του Μαραγκού για τη σειρά αυτή. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Τάσος Μαραγκός κέρδισε στα COMICDOM AWARDS 2010 την κατηγορία Best Comic με το KRAK #4, μια σειρά που χαρακτηρίζεται από την έντονη σεξουαλική ενέργεια και το χιούμορ. Άλλωστε, το σεξ και το χιούμορ πάνε καλά μαζί! Μέσα σε αυτό το κλίμα κολλάει και ο Super Condom και οι μικρές περιπέτειές του. Γέλασα, δε θα πω ψέματα. Έχει καλές στιγμές και μερικά punch lines που τα σπάνε.

Υπήρξε κάτι, όμως, σε αυτή τη συνταγή που με χάλασε. Παράπεσε διδακτικός τόνος και προπαγάνδα για τη χρήση προφυλακτικών. Φαντάζομαι ότι αρχικός στόχος ήταν αυτός ακριβώς, να γίνει το strip μια εκστρατεία για τη χρήση προφυλακτικών. Σκοπός καλός και άγιος αλλά έχω την τάση να τσινάω όταν προσπαθεί κάποιος να μου περάσει το μήνυμα με ενδοφλέβια. Με αποζημίωσε με το παραπάνω η καινούρια ιστορία ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ. Εκεί τα έδωσε όλα και έφτιαξε μια ξεκαρδιστική ιστορία και με τα μηνυματάκια να είναι εντελώς διαφορετικά αυτή τη φορά.

Το σχέδιο του Μαραγκού είναι πάντα καλό, έχει ιδιαίτερο στυλ και τύπο και τελικά αυτό μετράει. Αυτό που λάτρεψα ήταν το χρώμα. Ναι, ναι το χρώμα. Ζωντανά, ζωηρά χρώματα που κάνουν την ανάγνωση ευχάριστη. Το εξώφυλλο με τον Super Condom και το Δονητή καθισμένους σε σαλονάκι σαν αυτό της γιαγιάς και να διαβάζουν, είναι απίθανο.

Τα strips του Super Condom προδημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα CITY UNCOVERED που απευθύνεται σε lesbian, gay, bissexual και transexual κοινό. Στην έκδοση της JEMMA PRESS υπάρχει και extra υλικό με τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ του Super Condom. Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για την παρουσίαση της έκδοσης.

Μην το χάσετε, αξίζει τη βόλτα και εγγυάται γέλιο.