5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ V.59

Στην τελευταία στήλη, αλλά και το τελευταίο post της χρονιάς: Το Newsarama προτείνει τις απόλυτες εντεκάδες για το 2011, το CBR ψηφίζει τα 100 καλύτερα comics του 2010, το DARK HORSE PRESENTS #1 επιστρέφει με Frank Miller, Howard Chaykin και Paul Chadwick, η Image λανσάρει ξανά τα 3D comics και εδώ στο Comicdom.gr, ετοιμαζόμαστε για τα 100 κορυφαία comics των… 90s! + BONUS FUN STUFF (και οι καλύτερες ευχές για μια χρονιά με λιγότερα βάρη για όλους)

  • 1.  11 FOR 11: TO NEWSARAMA ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

11 χαρακτήρες (από τον TinTin, μέχρι τον Moon Knight) για τους οποίους οι εκδοτικές τους έχουν μεγάλα σχέδια. 11 σειρές και graphic novels (από το HABIBI του Craig Thompson, μέχρι τo FEAR ITSELF της Marvel) που δεν πρέπει να προσπεράσουμε τη νέα χρονιά. 11 δημιουργοί (από τον Matt Fraction, μέχρι τον Stuart Immonen) από τους οποίους έχουμε να περιμένουμε πολλά τους επόμενους μήνες. Τέλος 11 κινηματογραφικές ταινίες (από το THE ADVENTURES OF TINTIN: SECRET OF THE UNICORN μέχρι το CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER) και 11 τηλεοπτικές σειρές και cartoons (από το CAMELOT, μέχρι το HULK TV Series). Oι φίλοι μας στο Newsarama έχουν κάνει μία εξαιρετική έρευνα την οποία αξίζει να διαβάσει κάθε φίλος των comics.

  • 2.  TA 100 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2010 ΑΠΟ ΤΟ CBR

Όπως είδαμε στην προηγούμενη είδηση, το Newsarama κοιτάζει μπροστά προτείνοντας ενδεκάδες για τo 2011. Στο CBR όμως, συνεχίζουν την παράδοση να βγάζουν στο τέλος κάθε χρονιάς, τα 100 Καλύτερα Comics όπως τα ψήφισαν άπαντες οι συνεργάτες του: από το ειδησεογραφικό team και τους columnists, μέχρι τους bloggers και τους reviewers. Κι ενώ παραδέχονται ότι είναι αδύνατο ακόμη και για μία τόσο μεγάλη ομάδα να έχει διαβάσει όλες τις ongoing series, τις miniseries, τα one-shots, τα graphic novels και τα webcomics που κυκλοφόρησαν μέσα στη χρονιά, θα ανακαλύψετε μία λίστα που δεν στερείται ποικιλίας προτάσεων. Ακολουθήστε τα links για να δείτε τα comics που βρίσκονται στις θέσεις: 100-76, 75-51, 50-26, 25-11 και 10-1.

  • 3.  DARK HORSE PRESENTS #1: FRANK MILLER, HOWARD CHAYKIN & PAUL CHADWICK

Τη δυναμική επανεκκίνηση της ιστορικής σειράς DARK HORSE PRESENTS, έρχονται να ενισχύσουν δύο ακόμη ανακοινώσεις: Το #1 θα περιλαμβάνει sneak peak του πολυαναμενόμενου prequel στους 300 του Frank Miller, καθώς και την ένταξη του Howard Chaykin στη λίστα συνεργατών της αναγεννημένης ανθολογίας.

Πέρα από την ανακοίνωση πριν από μερικούς μήνες της λιθογραφίας που απεικόνιζε τον Ξέρξη (Xerxes), πρωταγωνιστή του prequel, η Dark Horse Comics δεν είχε ανακοινώσει κάτι άλλο σχετικά με αυτό, μέχρι και πριν από μερικές ημέρες, όταν και πληροφορηθήκαμε ότι το #1 του 80σέλιδης ανθολογίας θα περιλαμβάνει exclusive sneak-peak της mini σειράς 6 τευχών, με τίτλο XERXES.

Παράλληλα έγινε γνωστό, ότι ο δημιουργός Howard Chaykin θα συμμετέχει στο τεύχος με την ιστορία “Marked Man,” σε σενάριο και σχέδιο δικό του, με χρώμα του Jesus Aberto. Υπενθυμίζουμε ότι το relaunch της σειράς θα υποστηρίζεται και από τον Paul Chadwick, με την επιστροφή του δημοφιλούς χαρακτήρα του, Concrete.

  • 4.  NEA ΓENIA 3D COMICS ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η IMAGE

Οι απόπειρες να δημιουργηθούν τρισδιάστατα comics μόνο καινούριες δεν είναι, και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, αν και σποραδικές, είναι συνυφασμένες με τη νεώτερη ιστορία των comics. Πάντα όμως το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών, σε σχέση με τις δυνατότητες του Μέσου.

Η Image Comics φιλοδοξεί να το αλλάξει αυτό, με την κυκλοφορία του one-shot CAPTAIN WONDER 3D, σε σενάριο Brian Haberlin (WITCHBLADE, SPAWN) και Philip Tan (GREEN LANTERN, BATMAN & ROBIN).

Το 48 σελίδων τεύχος θα διατίθεται με 3D γυαλιά και θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο έναντι $4.99. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το one-shot φιλοδοξεί να εξερευνήσει τις δυνατότητες της τρισδιάστατης αφήγησης στα comics, σε μία εποχή που το κοινό έχει αρχίσει να εξοικειώνεται με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, μετά την επιτυχία των 3D κινηματογραφικών ταινιών.

  • 5. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ TOP 100 COMICS ΤΩΝ 90S, ΑΠΟ ΤΟ COMICDOM.GR

Τις μέρες αυτές το Internet έχει γεμίσει με λίστες για τα καλύτερα (και τα χειρότερα) της χρονιάς, όχι μόνο στα comics, αλλά και σε κάθε άλλη πιθανή και απίθανη κατηγορία. Εμείς είπαμε να το πάμε κάπως διαφορετικά… Ναι, θα έχουμε ανασκόπηση με τις σημαντικότερες ειδήσεις της χρονιάς που φεύγει, ενώ ήδη η Λήδα Τσενέ και ο Άρης Κώτσης έχουν ανεβάσει τις λίστες με τις προσωπικές επιλογές τους. Ως σύνολο όμως τα σχέδιά μας για ανασκόπηση, πηγαίνουν πολύ πίσω: Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου ξεκινάει εδώ στο Comicdom.gr, η αντίστροφη μέτρηση για τα 100 Καλύτερα Comics των 90s, όπως τα ψήφισαν οι συντάκτες και οι συνεργάτες μας, με την αποκάλυψη της πρώτης δεκάδας (θέσεις 100-91). Stay tuned!

  • BONUS FUN STUFF

—- Στις 28 Δεκεμβρίου, ο Stan Lee γιόρτασε τα 88α γενέθλιά του, και ανάμεσα στα εκατοντάδες ευχετήρια posts που κατέκλυσαν το διαδίκτυο ξεχώρισα εκείνο του Mark Evanier, όχι μόνο για το εξαιρετικά εύστοχο κείμενό του, αλλά και για τη φωτογραφία που αναδημοσιεύω παρακάτω. Ομολογώ ότι χωρίς τα γυαλιά και το -trademark- μουστάκι, πολύ δύσκολα θα αναγνώριζα τον Lee αν έβλεπα ξέμπαρκη τη φωτογραφία κάπου…

—- Ποια καλύτερη ανασκόπηση της χρονιάς για τους φίλους των comics και της γελοιογραφίας, από την αποτύπωσή της σε εικόνες; Ο πολιτικός καρτουνίστας του msnbc.com, Daryl Cagle, σχολιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στις ΗΠΑ αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

—-Όσοι παρακολουθείτε την τηλεοπτική σειρά TRUE BLOOD θα αναγνωρίσετε στο παρακάτω teaser trailer, τον ηθοποιό Ryan Kwanten. Αυτή τη φορά, ο Kwanten κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην επερχόμενη ταινία GRIFF THE INVISIBLE, μία ρομαντική κωμωδία που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο με υπερήρωες. Όταν ο κεντρικός χαρακτήρας δεν φοράει τη στολή του για να σώσει τον κόσμο, είναι ένας ακόμη αντικοινωνικός τύπος, ο οποίος σταδιακά αποκόπτεται από την καθημερινότητα, μέχρι να αντιληφθεί ότι… “the greatest superpower… is love.” (αν σκέφτεστε ότι αργά ή γρήγορα θα βλέπαμε ΚΑΙ τέτοιου τύπου ταινίες, σκέφτεστε πολύ, πολύ σωστά)

—- The 10 Best Drinking Buddies In Comics στο ifanboy.com. Και μόνο ότι σκέφτηκε κάποιος να γράψει κάτι τέτοιο…(!)