Τα Πρώτα Του 2011

Τα τελευταία χρόνια, το να συναντάμε εκθέσεις comics σε Μουσεία και γκαλερί, είναι πλέον πολύ συνηθισμένο. Κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται όλο και περισσότερες, με συμμετοχές παλαιότερων και νεότερων δημιουργών, ποικιλία θεμάτων και στιλ, αποκλειστικά αφιερωμένες στα comics, ή στη διάδρασή τους με άλλες μορφές Τέχνης.

Ποδαρικό στο 2011, κάνει μια  ενδιαφέρουσα έκθεση, που άνοιξε μόλις χθες (8 Ιανουαρίου) στο Museum of Contemporary Art του Chicago και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα. Τέσσερις πραγματικά ιδιαίτεροι δημιουργοί (Jeffrey Brown, Lilly Carré, Paul Hornschemeier, και Anders Nilsen), με έδρα το Chicago, παρουσιάζουν παλαιότερες και νέες δουλειές τους, στην  έκθεση με τίτλο “New Chicago Comics”.

To 2011 δεν φέρνει, όμως, μόνο εκθέσεις. Σε ένα πιο “διασκεδαστικό” πλαίσιο, ο αγαπημένος Jim Woodring καλεί, σήμερα Κυριακή, φίλους και γνωστούς να θαυμάσουν το τεράστιο πενάκι (λίγο οξύμωρο ακούγεται αυτό) που δημιούργησε, καθώς και τον ίδιο να το χρησιμοποιεί, φιλοτεχνώντας εξίσου τεράστια έργα. Κρίμα που είμαστε τόοοσο μακριά…