Πρόσκληση Νέων Μελών Στην Ακαδημία COMICDOM AWARDS

Τα τελευταία χρόνια, τα Comicdom Awards βραβεύουν τα καλύτερα comics της εγχώριας (παλαιότερα και της διεθνούς) σκηνής, όπως αυτά ψηφίστηκαν από τους φίλους της Ένατης Τέχνης.

Από το 2010, τα βραβεία άλλαξαν και πλέον οι περισσότερες κατηγορίες επιλέγονται από μια Ακαδημία ατόμων σχετικών με τον χώρο (δημιουργών, καλλιτεχνών, εκδοτών, δημοσιογράφων κλπ).

Αν είσαι ενεργό μέλος της ελληνικής σκηνής των comics, μπορείς κι εσύ να συμμετέχεις! Οι προϋποθέσεις, ανά κατηγορία, για συμμετοχή στην Ακαδημία είναι οι παρακάτω:

– Σεναριογράφοι ή/και καλλιτέχνες με συνολικό έργο τουλάχιστον 24 σελίδων, δημοσιευμένο σε νόμιμο έντυπο.

– Θεωρητικοί των comics, που έχουν εκδώσει τουλάχιστον 1 βιβλίο.

– Δημοσιογράφοι έντυπου Τύπου με τουλάχιστον 10 άρθρα των 300 και άνω λέξεων, με θέμα αποκλειστικά τα comics, δημοσιευμένα σε νόμιμο περιοδικό/εφημερίδα.

– Δημοσιογράφοι σε ειδησεογραφικό site, που δεν τους ανήκει προσωπικά, με τουλάχιστον 10 άρθρα των 300 και άνω λέξεων, με θέμα αποκλειστικά τα comics.

– Μεταφραστές που έχουν μεταφράσει τουλάχιστον 5 comics.

– Εκδότες που έχουν κυκλοφορήσει 5 comics και άνω.

– Ιδιοκτήτες χώρων ή εταιριών προώθησης ή/και πώλησης αφιερωμένων στα comics.

– Ιδιοκτήτες πολυσυλλεκτικών διαδικτυακών τόπων αφιερωμένων στα comics.

Η Ακαδημία στηρίζει τη δύναμη και την αξιοπιστία της στον πλουραλισμό και τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φίλων της ελληνικής σκηνής. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι μεγάλη μας χαρά να υποδεχόμαστε νέα μέλη στην Ακαδημία που θα προσθέσουν την πολύτιμη άποψή τους και ψήφο τους για τα μοναδικά βραβεία της ελληνικής κοινότητας των comics.

Καλούμε, λοιπόν, όσους επιθυμούν και πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις να γίνουν μέλη της Ακαδημίας συμπληρώνοντας την αίτησή τους εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα φετινά COMICDOM AWARDS μπορείτε να βρείτε εδώ.