PREVIEWS PICKS (JAN 2011): Merchandise

Θα σας εξομολογηθώ κάτι: Δε σκόπευα να κάνω PREVIEWS PICKS αυτό το μήνα. Για την ακρίβεια σκόπευα να κάνω κάτι που να μοιάζει με PREVIEWS PICKS, αλλά αντί να σας παρουσιάσω τις επιλογές μου για αυτό το μήνα, να σας δείξω τα χειρότερα. Σκεφτείτε κάτι σαν “Τι είδα και υπέφερα, αλλά επειδή είμαι καθίκι θα υποφέρετε μαζί μου”. Γιατί αλήθεια, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η Diamond το έχει παραξηλώσει με το merchandise. Δεν φτάνει που μας έχουν πήξει στα designer toys, τον τελευταίο καιρό οι σελίδες του merchandise section, θυμίζουν κατάλογο από κατάστημα παιχνιδιών! Πόσο Μικρό μου Πόνυ πρέπει να δούμε κύριοι της Diamond; Πόσο Toy Story; Ποιος μπορεί να ενδιαφέρεται να παραγγείλει τρεις μήνες νωρίτερα την καινούργια σειρά Nerf; Και επειδή όλα αυτά προφανώς δεν είναι αρκετά, κάποιος διεστραμμένος υπεύθυνος καταλόγου, αποφάσισε να με αποτελειώσει με μια ολόκληρη σελίδα αφιερωμένη στο πιο σιχαμένο γατί του πλανήτη. Μια ολόκληρη σελίδα Hello Kitty! Ήταν λες και κάποιο αόρατο χέρι με σήκωσε από εκεί που καθόμουν ωραία ωραία στον καναπέ μου και με πέταξε στο Hello Kitty Hell.

Παρόλα αυτά, αποφάσισα να μην ξεστρατήσω από το μονοπάτι της ενημέρωσης και να σας παρουσιάσω (μερικά) από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που είδα ξεφυλλίζοντας το PREVIEWS αυτού του μήνα. Ευτυχώς που στο merchandise section δεν έχει ούτε Dan Clowes ούτε Jeffrey Brown, δεν κινδυνεύω να εξαγριώσω κανέναν!

FUTURAMA: TALKING BENDER FIGURE
(p.360, $19.99)

Ποιος δεν αγαπάει τον Bender; Ποιος δεν θα ήθελε να έχει μια φιγούρα του Bender; Αν αυτή η φιγούρα μιλούσε κι όλας; Όποιος απάντησε όχι και στις τρεις ερωτήσεις, είναι επειδή δεν έτυχε να έχει δει το FUTURAMA και η μόνη του επιλογή είναι πρώτα να το δει και μετά να παραγγείλει αυτή τη φιγούρα. Ελάτε, είναι όλα όσα θα θέλατε να είστε, εάν δεν καταφέρνατε να γίνετε σούπερ ήρωας, και το ξέρετε…

Θεωρητικά, ανακοινώθηκε το τρίτο wave με action figures από το TRON:LEGACY οι οποίες μάλιστα συνδιάζονται με τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει και όλος αυτός ο συνδιασμός φωτίζεται σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Για κάποιον μυστήριο λόγο όμως, θεώρησαν καλό να μην μας δείξουν ούτε μια τόση δα φωτογραφιούλα, αλλά ούτε να ανακοινώσουν την τιμή τους. Αν είστε συλλέκτης και σας ενδιαφέρει το TRON, έχετε το νου σας.

STAR WARS: DARTH VADER ROBOTIC ARM
(p. 379, PI)

Υποτίθεται ότι είναι offered again, αλλά μάλλον μου είχε ξεφύγει σε προηγούμενο PREVIEWS. Αν μικρός ονειρευόσαστε ότι φτιάχνατε το δικό σας ρομπότ, αυτό είναι μια καλή αρχή. Θα το προτιμούσα με μερικούς σερβοκινητήρες και κάποιο interface για PC, αλλά δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2N_6CaVQyfo[/youtube]

DOCTOR WHO: THE MASTER MAXI-BUST
(p.383, $69.99)

Εκεί που κάθεσαι και μιζεριάζεις και λες με δακρύβρεχτο ύφος ότι είσαι ο τελευταίος του πλανήτη σου, πετιέται ο προτελευταίος και σου χαλάει το μονόλογο. Όπως συμβαίνει συνήθως, ο προτελευταίος θέλει να γίνει ο τελευταίος και αυτό μάλλον δεν είναι πολύ καλό για την υγεία σου. Δείτε DOCTOR WHO, αλλιώς τα τύμπανα θα χτυπάνε και μέσα στο δικό σας κεφάλι.

DISNEY X MEDICOM: ALICE IN WONDERLAND – MAD HATTER MICKEY VINYL COLLECTOR DOLL
(p.394, $74.99)

Η Medicom είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στο να βγάζει άκρως συλλεκτικά πράγματα. Η τελευταία φορά που την είχαμε συναντήσει ήταν τότε με τι φιγούρα του Hideaki Anno. Αυτή τη φορά, σε συνεργασία με τη Disney, η Medicom παρουσιάζει ένα mash up του πασίγνωστου πόντικα και του ALICE IN WONDERLAND, με το Mickey στο ρόλο του Johnny Depp. Πολύ συμπαθώ τον Johnny Depp και να με συγχωρέσετε γι’ αυτό που θα πω, αλλά ο Mickey φαίνεται πολύ πιο psycho σαν Mad Hatter από τον Depp.

I’VE GOT A BOBA FETTISH BLACK T-SHIRT
(p.400, $19.99)

Προσωπικά δεν συμπάθησα ποτέ ιδιαίτερα τον Boba Fett. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλοι που τον συμπαθούν και νομίζω ότι αυτό το  T-Shirt είναι ότι πρέπει για όλους του τους fan. Με ένα πολύ έξυπνο λογοπαίγνιο, θα γίνει σίγουρα το αντικείμενο συζήτησης στην παρέα σας. Ή και όχι…